--> 

Instantprint: Το 20% των εργαζομένων έτοιμο για άμεση επιστροφή στο γραφείο

Σύμφωνα με νέα έρευνα της instantprint, με δείγμα 1.000 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 36% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να συνεχίσει να εργάζεται εξ ολοκλήρου από το σπίτι για πάντα και το 24% θέλει να επιστρέψει στο γραφείο για μερικές μέρες. Επιπρόσθετα, το 20% των εργαζομένων δηλώνει έτοιμο να επιστρέψει άμεσα στο γραφείο και το 14% σημειώνει ότι επιθυμεί να επιστρέψει τον Ιούνιο του 2021, ενώ ένα 7% εξηγεί ότι δεν θα είναι έτοιμο να επιστρέψει στο γραφείο μέχρι το 2022. Απαντώντας στο τι τους λείπει περισσότερο από την εργασιακή τους ζωή, το 33% των συμμετεχόντων ανέφερε τη χαλαρή κουβέντα, το 31% την κοινωνικότητα, το 26% το κανονικό διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό και το 24% ο «καφές» με τους συναδέλφους, ενώ στις αξιοσημείωτες απαντήσεις περιλαμβάνονται ο κατάλληλος χώρος εργασίας (23%), η τήρηση του εργασιακού ωραρίου (21%) και τα εταιρικά events (19%).

Στον αντίποδα, το 39% των εργαζομένων δεν «ανυπομονεί» στο να βρεθεί με πολύ κόσμο και το 23% στο να μοιραστεί μια κουζίνα με συναδέλφους, ενώ αναφορικά με τα θέματα συζήτησης που οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να αποφύγουν στην πιθανή επιστροφή τους, τα δημοφιλέστερα είναι ο κορωνοϊός (42%), η πολιτική (27%), ο όρος «αναστολή» (26%), οι εμβολιασμοί (21%), οι ιστορίες για το «όταν κόλλησα κορωνοϊό» (18%), οι σειρές ή τα τηλεοπτικά προγράμματα (12%) και τα ταξίδια (11%). Τέλος, οι εργαζόμενοι με παιδιά δήλωσαν περισσότερο ενθουσιασμένοι στο να επιστρέψουν στο γραφείο (10%), σε σχέση με όσους έχουν κάποιο κατοικίδιο (5%).

Euler Hermes Hellas: Η Ήβη Μελακοπίδη νέα Senior HR Manager

Τη θέση της Senior HR Manager στην Euler Hermes Hellas (Allianz Group) ανέλαβε από σήμερα, Πέμπτη 1 Απριλίου, η Ήβη Μελακοπίδη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Group HR Manager του Ομίλου Atria-CBRE Affiliate. Η Ήβη Μελακοπίδη είναι κάτοχος BSc in Business Administration & Organizational Behavior από το ACG- Deree College και MSc in Human Resource Management από το School of Management του University of Surrey, ενώ η εργασιακή της εμπειρία ξεκίνησε από την Ποσειδών ΑΕΑΕ και συνεχίστηκε στην Critical Publics στο Λονδίνο.

Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε καθήκοντα HR Generalist στην AIG, αποκτώντας εμπειρία σε όλο το φάσμα του HR (προσέλκυση, ανάπτυξη, αξιολόγηση, μισθοδοσία, διαχείριση αλλαγών, reporting, διαχείριση συστημάτων, compliance, employee engagement), ενώ το 2013 προάχθηκε στον ρόλο της HR Service Delivery Manager για 7 χώρες του Mediterranean Cluster, εκτελώντας και επιβλέποντας τα global projects στις χώρες της εποπτείας της.

Από το 2018, ως Group HR Manager του Ομίλου Atria- CBRE Affiliate, έστησε το τμήμα, τοποθετώντας δομές, προάγοντας την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και συμμετέχοντας σε έργα αναδιοργάνωσης, διαχείρισης αλλαγής, δημιουργίας πολιτικών και διαδικασιών κ.ά. Η ίδια σε δηλώσεις της στο Workforce ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη που επιστρέφω στην ασφαλιστική αγορά και σε μια εταιρεία που δίνει έμφαση στους ανθρώπους, στο ευχάριστο εργασιακό κλίμα, στις ευκαιρίες εκπαίδευσης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των εργαζομένων, καθώς και στις εταιρικές και κοινωνικές δράσεις».

CEO Clubs Greece: Με ανανεωμένη στρατηγική και εταιρική ταυτότητα

Παρουσιάστηκε στις 30 Μαρτίου η ανανεωμένη στρατηγική με την οποία το CEO Clubs Greece ανοίγει την αυλαία της δεύτερης δεκαετίας λειτουργίας του. Κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής εκδήλωσης, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ανέλυσαν το νέο στρατηγικό αφήγημα και την ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα του Club, «αλλαγές που ευθυγραμμίζονται στις εξελίξεις της ελληνικής αγοράς και εμπνέονται από την ολιστική αντιμετώπιση όλων των πτυχών ζωής των μελών του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το CEO Clubs Greece εξελίσσεται πλέον σε ένα «Σπίτι» συλλογικής σοφίας, αειφόρου ανάπτυξης και μελλοντικής σκέψης που εξασφαλίζει την βελτίωση της ζωής των μελών του και αφήνει τη «σφραγίδα» του στην ανάπτυξη ηγεσίας της νέας εποχής.

«Οραματιζόμενοι από το μέλλον», αναφέρει η Γεωργία Καρτσάνη, ιδρύτρια και Προέδρος του CEO Clubs Greece, «προχωρήσαμε σε αναθεώρηση του σκοπού και της στρατηγικής μας και δημιουργήσαμε ένα νέο στρατηγικό αφήγημα το οποίο, υποστηριζόμενο και από την ανανεωμένη εταιρική μας ταυτότητα, θέλουμε να αποτελέσει την εξελικτική δύναμη του οργανισμού μας και την έμπνευση για συν-δημιουργία με τα μέλη μας. Βάσει αυτού του σκεπτικού, θέτουμε και όλες τις δράσεις της φετινής χρονιάς κάτω από τη θεματική «Leading into the Light», τονίζοντας ακόμα περισσότερο την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για το Club, τα μέλη μας, καθώς και ολόκληρη την ελληνική και παγκόσμια οικονομία». Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε το 2009 ως παράρτημα του CEO Clubs Int’l, ενός από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως, με πάνω από 15,000 μέλη. Μετά από 11 χρόνια δράσης, το CEO Clubs Greece απαριθμεί 150 μέλη, των οποίων το σύνολο του τζίρου των επιχειρήσεων ανέρχεται στο 4% του ΑΕΠ της χώρας.