Ιρλανδία: Επιδότηση για τηλεργασία από την επαρχία

Η ιρλανδική κυβέρνηση παρουσίασε πριν μερικές μέρες ένα ιδιαίτερα ευρηματικό πρόγραμμα που ουσιαστικά επιδοτεί την εργασία από την επαρχία. Το πρόγραμμα λέγεται «Αγροτικό Μέλλον» και προβλέπει τη δημιουργία 400 αποκεντρωμένων working hubs, σε αγροτικές κοινότητες και κωμοπόλεις, που θα συνοδεύονται με την παροχή φορολογικών κινήτρων σε εργαζομένους και επιχειρήσεις που στηρίζουν την εξ’ αποστάσεως εργασία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα irishexaminer.com, στόχος είναι έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς το 20% των 300.000 δημοσίων υπαλλήλων της Ιρλανδίας να εργάζεται εξ’ αποστάσεως. Όπως αναφέρεται, όσοι εργαζόμενοι επιλέξουν να μετακομίσουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή σε αγροτικούς οικισμούς θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικά επιδόματα.

Για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού, η Ιρλανδία επιταχύνει τα έργα ταχείας ευρυζωνικής κάλυψης ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Απώτερος στόχος του προγράμματος «Αγροτικό Μέλλον» είναι η προσέλκυση εργαζομένων από τα αστικά κέντα στην επαρχία, η ενίσχυση των θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα, η επένδυση στον τουρισμό περιπέτειας, αλλά και στην ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ιρλανδικής κυβέρνησης, η ανάπτυξη των ευρυζωνικών συνδέσεων θα φέρει νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως είναι το e-health, το distance learning, οι διαδικτυακές συναλλαγές και οι νέες τεχνολογίες. Η επιτυχία του προγράμματος αναμένεται να οδηγήσει σε ανάλογες κινήσεις και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα του επιχειρείν.

HireVue: Προτεραιότητα το D&I στις προσλήψεις για τα στελέχη του HR

Σύμφωνα με έρευνα της HireVue, με δείγμα 1.142 στελέχη του HR από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, το 86% των συμμετεχόντων υποστήριξε ότι το Diversity και το Inclusion αποτελεί προτεραιότητα στις μετά-covid διαδικασίες προσλήψεων και πως η τηλεργασία είναι πιθανό να συμβάλλει στην επίτευξη των D&I στόχων, αφού επιτρέπει τη διεύρυνση της δεξαμενής των ταλέντων. Επιπροσθέτως, βάσει της εν λόγω έρευνας, το 92% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί, πλέον, την τοποθεσία ως εμπόδιο στη διαδικασία του recruitment, με το 45% να υποστηρίζει ότι θα διευρύνει τις προσπάθειές του, προκειμένου να συμπεριλάβει υποψηφίους από «μη παραδοσιακές τοποθεσίες» και τον ένα στους τρείς να τονίζει ότι θα επανεξετάσει τις αγγελίες του και, αν χρειαστεί, θα τις αναπροσαρμόσει, έτσι ώστε να είναι πιο συμπεριληπτικές. Τέλος, το 32% των συμμετεχόντων υπογράμμισε ότι είναι αντιμέτωπο με «σημαντικές» περικοπές στο budget και το 28% ότι αντιμετώπισε εμπόδια όπως είναι ο αυξημένος όγκος εργασίας, οι μειωμένοι πόροι και μια πληθώρα διαχειριστικών καθηκόντων.

EIT Food Hub Greece: Νέος κύκλος αμοιβόμενης πρακτικής εργασίας στην Ευρώπη

Ο Τομέας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (EIT Food Hub Greece) ανακοίνωσε νέο κύκλο υποτροφιών πρακτικής άσκησης. Πρόκειται για δύο προγράμματα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διάρκεια 3 έως 6 μήνες. Το ποσό της αμοιβής κυμαίνεται από 650 έως 1850 ευρώ ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης. Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο επιμέρους προγράμματα υποτροφιών, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις είναι η 12η Απριλίου 2020. Συνεργαζόμενες εταιρίες είναι οι PepsiCo, Siemens, Maspex,Puratos, Peak Bridge, GrupoAN, DSM κ.α., ενώ συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα είναι τα Azti Technalia, IMdea, Autonomous University of Madrid, Spanish National Research Council CSIC κ.α.