Deloitte: 7 στρατηγικές προτεραιότητες για Ηγεσίες και Managers

Η Deloitte δημοσίευσε την ειδική έκδοση “Emerging Stronger”, έναν οδικό χάρτη (“resilient organization playbook”) που αναφέρεται στη χρονική περίοδο που διανύουμε και θέτει τις στρατηγικές προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθήσουν οι διευθυντικές ομάδες των επιχειρήσεων σε 7 σημαντικές περιοχές, προκειμένου να τις καθοδηγήσουν στην ανάπτυξη, να βγουν πιο δυνατές και ανταγωνιστικές μετά την πανδημία και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πραγματικότητα.

Oι 7 στρατηγικές προτεραιότητες στις οποίες εστιάζει, προκειμένου οι ηγεσίες των επιχειρήσεων να γίνουν ανθεκτικότερες και να επιτύχουν το στόχο αυτό, είναι οι εξής:

1. «Ολοκληρωμένη στρατηγική, βάσει του νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με στόχο την ανάκαμψη»

2. «Διαθέσιμο κεφάλαιο για τη λειτουργία της επιχείρησης και την υλοποίηση νέων project»

3. «Επιχειρηματική ανάπτυξη υπό το πρίσμα των αλλαγών στη συμπεριφορά του καταναλωτή και της αγοράς»,

4. «Αναβάθμιση του λειτουργικού πλαισίου»,

5. «Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού»,

6. «Καινοτομία στον τρόπο εργασίας»

7. «Προσαρμογή στα νέα κοινωνικά δεδομένα».

Η έκδοση αναφέρεται στην τρέχουσα χρονική περίοδο που διανύουμε, την οποία η Deloitte αποκαλεί «Δυναμική Ανάκαμψη» (“Emerging Stronger”). Είναι το χρονικό σημείο πριν την επάνοδο της οικονομικής ανάπτυξης, που αποτελεί μία κρίσιμη και μεταβατική φάση κατά την οποία οι επιχειρήσεις πρέπει να προετοιμάσουν νέες στρατηγικές και λειτουργικά μοντέλα ώστε να αναπτυχθούν στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, μεταξύ των φάσεων «Ανάκαμψη» και «Ανάπτυξη», οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να ακολουθήσουν μια στρατηγική αναμονής (wait–and-see approach), αλλά να αναλάβουν άμεσα δράση. Η δράση δεν αφορά μόνο επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, αλλά περιλαμβάνει όλους τους λειτουργικούς τομείς και τα οργανωτικά επίπεδα της εταιρείας, αναλαμβάνοντας το κάθε ένα από αυτά διαφορετικά καθήκοντα και αρμοδιότητες.

Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η παρεχόμενη υπερεθνική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Η επίτευξη οικονομικής ευημερίας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς στοχευμένες παρεμβάσεις της ΕΕ που συμπληρώνουν τις εθνικές προσπάθειες και στοχεύουν στη στήριξη μιας βιώσιμης, συνεπούς, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιης ανάκαμψης για όλα τα κράτη μέλη επενδύοντας στο μέλλον κάθε χώρας. Για το σκοπό αυτό η ΕΕ εισήγαγε το Πρόγραμμα

«NextGeneration EU», το οποίο αποτελεί ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας ύψους 750 δισ. ευρώ (εκ των οποίων, κεφάλαια έως 31 δισ. ευρώ θα διατεθούν στην Ελλάδα) και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση και ανάκαμψη από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό, στις 31 Μαρτίου 2021, η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επικαιροποιημένη έκδοση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) με τον τίτλο «Ελλάδα 2.0».

«Η έγκαιρη δράση με τη βοήθεια της χάραξης των 7 στρατηγικών προτεραιοτήτων του οδικού χάρτη “Emerging Stronger” σε συνδυασμό με την ουσιαστική αρωγή του προγράμματος «Next Generation EU» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί για τις επιχειρήσεις, ειδικά στην Ελλάδα, μία πολύ σημαντική ευκαιρία για οικονομική ανάκαμψη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Deloitte. Και καταλήγει: «Οι επιχειρήσεις πρέπει να αγκαλιάσουν την αβεβαιότητα και να δράσουν αποφασιστικά με άξονες την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται – ειδικά καθώς η Ελλάδα καλείται να εκμεταλλευτεί την ιστορική ευκαιρία για αλλαγή του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας και τους πόρους του προγράμματος Next Generation EU».

Willis Towers Watson: Ανησυχία για την ψυχική υγεία των εργαζομένων

Αυξάνεται η ανησυχία για την ψυχική υγεία των εργαζομένων, με τις εταιρείες να τροποποιούν τις παροχές που προσφέρουν, θέτοντας σε προτεραιότητα το wellbeing των ανθρώπων τους, όπως εξηγεί νέα έρευνα της Willis Towers Watson, με δείγμα 213 εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, το 87% των εταιρειών εκφράζει ανησυχία για την αύξηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των εργαζομένων, με το 75% να εξηγεί ότι σχεδιάζει να θέσει σε πρώτο πλάνο την βελτίωση των παροχών του σε σχέση με την ψυχική υγεία βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα. Επιπλέον, το 78% τόνισε ότι θα εμπλουτίσει τις παροχές για την ψυχική υγεία των εργαζομένων και για το stress management μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 64% θέλησε να εστιάσει στην ήδη υπάρχουσα στήριξη, προβάλλοντάς την ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους του.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι «δημοφιλέστερες» παροχές περιλαμβάνουν υπηρεσίες για την ψυχική υγεία (68%), συμβουλευτική Growth & Performance (68%) και φυσιοθεραπείες ή μυοσκελετική υποστήριξη (45%). Τέλος, βάσει της έρευνας, οι εταιρείες σκοπεύουν να διευρύνουν γενικότερα τις παροχές τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με μερικά παραδείγματα να αποτελούν η υποστήριξη κατά την εμμηνόπαυση (37%) και η θεραπεία γονιμότητας (23%).

Vodafone: Έμπρακτη υποστήριξη όσων αναζητούν εργασία για να κάνουν μια νέα αρχή

Tο ολοκληρωμένο πακέτο ενεργειών Jobseekers.Connected, με στόχο να υποστηρίξει έμπρακτα όσους αναζητούν εργασία για να κάνουν μια νέα αρχή στην αγορά εργασίας σχεδιάζει η Vodafone, στο πλαίσιο της νέας τοποθέτησης της «Τοgether We Can». Συγκεκριμένα, με την πρωτοβουλία αυτή η εταιρεία υποστηρίζει έμπρακτα όσους κάνουν μια νέα αρχή στην αγορά εργασίας με παροχές που τους κρατάνε σε διαρκή επαφή με την αγορά, συνδυάζοντας ειδική προσφορά με δωρεάν απεριόριστα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, δωρεάν πρόσβαση σε μαθήματα εξέλιξης επαγγελματικών δεξιοτήτων καθώς και προγράμματα δωρεάν επαγγελματικής καθοδήγησης. Έτσι, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν ένα ειδικό πακέτο unlimited data για όσους έχασαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι επιδοτούμενοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και επέκτεινε τη συνεργασία της με την Udemy, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερα από 600 δωρεάν μαθήματα. Επίσης, μέσω του Future Jobs Finder, η Vodafone προσφέρει μια δωρεάν αξιολόγηση επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και δωρεάν επαγγελματική καθοδήγηση μέσω live webinars που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το kariera.gr