ΕΥ: Επαναπροσδιορισμό του ρόλου του βλέπει το 86% των στελεχών στην Ελλάδ

H Ernst & Young έδωσε στη δημοσιότητα την έρευνα Global Capital Confidence Barometer, η οποία συγκέντρωσε, μεταξύ άλλων και τις απόψεις Ελλήνων CEOs, CFOs και άλλων ανώτατων στελεχών και διεξήχθη ανάμεσα 2.400 στελέχη από 52 χώρες. Σύμφωνα με αυτή, τo 76% των ελληνικών επιχειρήσεων πιστεύει ότι επέδειξε μεγαλύτερη λειτουργική σταθερότητα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή πολλές ελληνικές εταιρείες βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα άλμα προόδου αν και περισσότερα από τα μισά ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων αυτών εκτιμούν ότι τα έσοδα και τα κέρδη δε θα επιστρέψουν στα προ-COVID-19 επίπεδα πριν το 2022.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι τα στελέχη θέτουν την καινοτομία και τους πελάτες στο επίκεντρο των αναπτυξιακών τους σχεδίων, καθώς και των αναθεωρήσεων του χαρτοφυλακίου τους και της εταιρικής στρατηγικής τους. Μάλιστα, σε όλο το εύρος των δεικτών – από τη λειτουργική σταθερότητα, τον εντοπισμό και την ανταπόκριση σε κινδύνους σε πραγματικό χρόνο, τη συνεργασία με τις κοινότητες, έως την καινοτομία σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες – οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα εκφράζουν μια σαφή αίσθηση εμπιστοσύνης στις επιδόσεις των επιχειρήσεών τους.

Κι αυτό διότι δεδομένου ότι οι ελληνικές εταιρείες είχαν ήδη υπομείνει μια δεκαετία διαταραχών, φαίνεται ότι βρέθηκαν πιο προετοιμασμένες – ή τουλάχιστον πιο ανθεκτικές – όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία καινούργια κρίση. Τα στελέχη στην Ελλάδα αναμένουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής τους θα προέλθει οργανικά, από το εσωτερικό της επιχείρησης, με μόλις το 30% των ελληνικών επιχειρήσεων να σκοπεύουν να επιδιώξουν συγχωνεύσεις και εξαγορές τους επόμενους 12 μήνες – ποσοστό που παρεκκλίνει σημαντικά από τον διαχρονικό μέσο όρο που καταγράφει η έρευνα για τη χώρα, ο οποίος κυμαίνεται στο 41%. Τέλος, το 86% των στελεχών στην Ελλάδα αναμένουν ότι θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους στο οικοσύστημά τ

HoReCa Empowered: Ξεκίνησε ο νέος κύκλος δωρεάν upskilling σεμιναρί

Ξεκίνησε από χθες, Δευτέρα 31 Μαΐου, ο νέος κύκλος του HoReCa Empowered, που υλοποιείται από την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Coca-Cola Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν μέσω live digital sessions από εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς σε δεξιότητες απαραίτητες για τη νέα εποχή του κλάδου. O νέος κύκλος του HoReCa Empowered προσφέρει 1 Group Mentoring για 15 άτομα από τον Κώστα Πισιώτη, συνιδιοκτήτη των εστιατορίων Νolan & Proveleggios και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Nolanverse, 10 Mentoring Sessions, 15 Career Management Sessions, 20 Υποτροφίες για το Social Selling Academy, 25 Υποτροφίες για το Coding School “Python for Beginners” και 8 Υποτροφίες για το 2ημερο σεμινάριο Soft Skills από το BCA. Το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι και τις 4 Ιουνίου με θεματικές όπως The Art of Making Coffee, Bar Management: Equipment & Cocktails Techniques, Digital Marketing: Social Selling και Essential Soft Skills for Hospitality and Tourism Careers.

H Attrattivo (AXF A.E.) επιλέγει το OPTISHIFT της PRIMARY

Η ελληνική εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων Attrattivo (AXF A.E.) επέλεξε το σύστημα OPTISHIFT για τον προγραμματισμό βαρδιών των εργαζομένων σε όλα τα καταστήματά της. Το OPTISHIFT βοηθά την Attrattivo να ανταποκριθεί στις λειτουργικές ανάγκες της, διασφαλίζοντας το επιθυμητό επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών της. Μέσω της διασύνδεσης του με τρίτα συστήματα (HRMS), καθώς και με την αυτόματη δημιουργία αρχικών και τροποποιητικών προγραμμάτων για το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το OPTISHIFT διασφαλίζει την αυτοματοποιημένη ροή της απαραίτητης πληροφορίας και την καθημερινή προσαρμογή στις αλλαγές.

Όπως αναφέρει και ο Δημήτριος Μπάβας, Management Consultant της AXF A.E.: «Το OPTISHIFT έχει ελαχιστοποιήσει τον χρόνο ενασχόλησης με τον προγραμματισμό και τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Οι αυτοματοποιημένοι μηχανισμοί ελέγχου νομιμότητας, δημιουργίας των αναφορών προς το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και ενημέρωσης των χρηστών σχετικά με αλλαγές στο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τους μετρητές καταγραφής επιπλέον ωρών, εργασίας σε αργίες / Κυριακές κ.ά. διασφαλίζουν την ορθότητα, την πληρότητα και την αμεσότητα της πληροφορίας»