Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της StudySmart: Mίλησε στο ΟPEN για τη χρυσή διάκριση της εταιρείας στα Accounting Awards 2020

O Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της StudySmart και ειδικός σύμβουλος της PwC Greece, μίλησε για τη χρυσή διάκριση της εταιρείας στα Accounting Awards 2020 από την BOUSSIAS, στην ενημερωτική εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN – Το Ανοιχτό Κανάλι!

Η StudySmart ειδικεύεται στην εκπαίδευση για συγκεκριμένες επαγγελματικές και διεθνείς πιστοποιήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ο ιδρυτής της εταιρείας μίλησε για το καινοτόμο και αποτελεσματικό σύστημα χαρτογράφησης της εκπαίδευσης που απέσπασε το Gold στα Accounting Awards, σε ζωντανή συνέντευξη με τον Άκη Παυλόπουλο και την Δώρα Κουτροκόη. www.accountingawards.gr

ΟΠΑ: Συνεργασία με το Kelley School of Business, Indiana University

Μνημόνιο Πρόθεσης Συνεργασίας (Memorandum of Intent for Collaboration) με το Kelley School of Business Indiana University υπέγραψε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Business Schools των ΗΠΑ, το οποίο κατατάσσεται στην 3η θέση ως ΜΒΑ σε marketing και στην 7η για την ποιότητα των καθηγητών του από το Princeton Review 2021, ενώ το Forbes το κατατάσσει στη 19η θέση των business schools των ΗΠΑ.

Το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας ακολούθησε τη σύμπραξη που τα δύο ιδρύματα ανέπτυξαν, στο πλαίσιο της οποίας επελέγησαν 22 προπτυχιακοί φοιτητές από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, που συνεργάστηκαν με αντίστοιχο αριθμό φοιτητών του Indiana University και μελέτησαν -σε μικτές ομάδες- μια γρήγορα αναπτυσσόμενη ελληνική νεοφυή επιχείρηση.

«Μέσω της υπογραφής του MOI η συνεργασία αυτή φιλοδοξούμε να επεκταθεί και στη δημιουργία άλλων διδακτικών και ερευνητικών προγραμμάτων για τους φοιτητές και τους καθηγητές μας, στη συμμετοχή τους σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες και στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και έργων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης

Συνεχίζονται οι δωρεάν εκπαιδεύσεις του κύκλου Youth Empowered

Με τον κύκλο Youth Empowered (7-10/6), συνεχίζονται οι δωρεάν εκπαιδεύσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της κοινωνικής πλατφόρμας Empowered από την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Coca-Cola Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr. Ειδικότερα, ο κύκλος Youth Empowered απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών προσφέροντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live digital sessions από εξειδικευμένους επαγγελματίες σημαντικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, σε δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με sessions που αφορούν στα «Psychometric tools: Adding value in recruitment & training», «CEO Firechat: Entrepreneurship», «#UinRetail Experiences» και «Microsoft Excel: A powerful tool for entrepreneurship solutions». Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κύκλος Youth Empowered προσφέρει επίσης 1 Group Mentoring για 25 άτομα από τον Δρ. Ντίνο Κυρίτση, Ιδρυτή της Study Smart, 40 1-1 Mentoring Sessions, 40 Career Management Sessions, 2 Υποτροφίες για το πρόγραμμα «Τεχνολογική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» από το e-Learning του ΟΠΑ, 2 Υποτροφίες για το πρόγραμμα «Κατάρτιση Πωλήσεων» από το e-Learning του ΟΠΑ και 2 Υποτροφίες για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικές Εφαρμογές με το MS Excel» από το e-Learning του ΟΠΑ

Αlpha Bank: Προστριβές εργαζομένων-διοίκησης προκαλεί ο εμβολιασμός

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας προτείνει τον πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων της, αλλά και να δοθεί άδεια σε όσους από αυτούς αρνηθούν να εμβολιαστούν. Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπάνω, ο Σύλλογος ζητά στην περίπτωση που κάποιος αρνητής του εμβολιασμού δεν αλλάξει γνώμη, η τράπεζα να επικαλεστεί το άρθρο 374 ΑΚ βάσει το οποίου «ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων».

Οι εργαζόμενοι, σημειώνουν στην επιστολή τους, ζητούν «την πλήρη εφαρμογή νομοθετικών διατάξεων με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να κατανοήσουν πόσο μεγάλο κακό μπορεί να προκαλέσουν». Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: «Ο εμβολιασμός προστατεύει τον εμβολιασμένο, τα μέτρα προστασίας είναι υποχρέωση όλων μας, δεν παίζουμε με την υγεία μας, τη δική μας και των οικογενειών μας για χάρη κάποιων που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της Alpha Bank η οποία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει για την υγεία των εργαζομένων της από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, που εκτός από την τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων υγείας, αφορούν και πρόσθετες δράσεις όπως την εφαρμογή υψηλότερων ποσοστών τηλεργασίας, την προληπτική απομάκρυνση, μετά από εισήγηση των ιατρών της, του συνόλου του προσωπικού από χώρους στους οποίους υπήρξε κρούσμα ή υποψία κρούσματος, και την αντικατάστασή του με άλλες ομάδες συναδέλφων, τον εντατικό καθαρισμό και απολύμανση των χώρων εργασίας, τη διαρκή ενημέρωση του προσωπικού κ.λπ. Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Η επιτυχής διαχείριση των διαδοχικών πανδημικών κυμάτων αποτελεί απόδειξη της ετοιμότητας του Ομίλου αλλά και της συνειδητής προσωπικής ευθύνης κάθε μέλους της Οικογένειας της Alpha Bank για την προστασία του εαυτού του, των οικείων του και των συναδέλφων του.

Αυτή η προσωπική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας και υπερτερεί οποιωνδήποτε απαγορεύσεων ή/και άλλων μέτρων, πολλώ δε μάλλον όταν τέτοια μέτρα δεν τα νομοθετεί η Ελληνική Πολιτεία. Εξυπακούεται, ότι ο Όμιλος της Alpha Bank θα επιμείνει στην πρόσθετη – πλέον των μέτρων της Πολιτείας – προσπάθεια για την προάσπιση της συλλογικής υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού».