ΟΠΑ: Το μοναδικό ελληνικό Πανεπιστήμιο μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ανέβηκε «κλάση» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διεθνή κατάταξη Πανεπιστημίων Shanghai (Academic Ranking of World Universities) στο πεδίο της “Διοίκησης Επιχειρήσεων”. Έτσι, κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 201-300 για το 2021, και είναι το μοναδικό ελληνικό Πανεπιστήμιο που συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία 400 πανεπιστήμια παγκοσμίως στο εν λόγω πεδίο, βελτιώνοντας τη θέση του σε σχέση με το 2020, που είχε καταταχθεί μεταξύ των θέσεων 301-400.

Με αφορμή αυτή τη διάκριση, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού, Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης δήλωσε: «Η νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού μας στην αριστεία. Το παραγόμενο επιστημονικό έργο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και αναδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας του ερευνητικού προσωπικού μας».

Pfizer: 4.000 βιογραφικά για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο επικεφαλής Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, Αντώνης Χατζημανωλάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι έως τον Ιούνιο του 2022 στο Κέντρο θα εργάζονται περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης, στο πλαίσιο επένδυσης που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Σχολιάζοντας τη στελέχωση του Κέντρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας η εταιρεία έλαβε περισσότερα από 4000 βιογραφικά. Όπως είπε ο Αντ. Χατζημανωλάκης, οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και σε ποσοστό 15%-20% αφορούν Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα, για να καλύψουν μια θέση εργασίας στο Κέντρο.

Το Κέντρο, που θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εγκατάστασή του στο κτιριακό συγκρότημα «East Plaza», στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή εμπορικού κέντρου «Μακεδονία») θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το 2022 και μέχρι το 2023.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του Κέντρου, η επιλογή της Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση των δύο hubs της Pfizer ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς για την προσέλκυση των σχετικών επενδύσεων. «Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα στην πόλη, η πληθώρα αξιόλογων νέων ταλέντων και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, συνέβαλαν στην τελική επιλογή της Pfizer» κατέληξε.

Στην Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. η Θεοδώρα Μασούρη

Τη θέση της Talent Acquisition & Development Manager στην E.I Παπαδόπουλος Α.Ε. ανέλαβε από τον Ιούνιο η Θεοδώρα Μασούρη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην INGROUP. Η Θ. Μασούρη διαθέτει εμπειρία και ως σύμβουλος στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο HR Management από το ΟΠΑ και εξειδικεύεται στο Recruitment, στο Personnel Management, στα Evaluation & Performance appraisal tools και στα Training & Development προγράμματα.