Factorial HR: Οι λόγοι που οι εργαζόμενοι επικοινωνούν με το τμήμα HR

Τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι επικοινωνούν με τα HR τμήματα από την αρχή της πανδημίας αποκαλύπτει έρευνα του Factorial HR, με δείγμα 2.300 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, το 71% των συμμετεχόντων έχουν επικοινωνήσει με το τμήμα HR τουλάχιστον μία φορά τους προηγούμενους 15 μήνες από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Ως προς τους πιο συνηθισμένους λόγους, στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το αίτημα για ευέλικτο ωράριο εργασίας (43%) και ακολουθούν η συζήτηση για κάποια ασθένεια ή κάποιο ζήτημα ψυχικής υγείας (42%), η επιστροφή στην εργασία μετά από κάποια ασθένεια (31%), η εγκυμοσύνη ή η γονική άδεια (27%) και η συζήτηση για τον όγκο της εργασίας (25%), ενώ ένα 10% παραδέχτηκε ότι μίλησε με το τμήμα HR για να αιτηθεί να μπει σε αναστολή, αν και μόλις το 1% σημείωσε ότι το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό.

Επιπλέον, τον τελευταία μήνα, λόγω και της χαλάρωσης των περιορισμών, το 22% των εργαζομένων απευθύνθηκε στο HR προκειμένου να προγραμματίσει τις διακοπές του. Τέλος, το 24% επικοινώνησε με το τμήμα HR για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του με τον ρόλο του και ένα 17% για να υποβάλει την παραίτησή του.

Ασφαλιστικό: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο επικουρικό ταμείο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου το νομοσχέδιο για το νέο δημόσιο επικουρικό ταμείο, το πρώτο με κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που θα λειτουργήσει από 1η Ιανουαρίου 2022 με το όνομα Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση στις αρχές Ιουλίου.

Το Υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι το νέο νομοσχέδιο οδηγεί σε αύξηση των παρεχόμενων συντάξεων από 43% έως 68%, με την διατήρηση του ύψους των εισφορών. Δημιουργεί ουσιαστικά «ατομικό κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο, με ελάχιστη επιστροφή των συσσωρευμένων εισφορών και εγγύηση καταβολής των υφιστάμενων επικουρικών συντάξεων. Το κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα ανέρχεται στα 56 δισ. ευρώ έως το 2070, από τα οποία τα 50 δισ. θα αντισταθμιστούν από τα επιπρόσθετα δημοσιονομικά έσοδα που θα προκύψουν εξαιτίας της μεταρρύθμισης. Υπενθυμίζεται ότι στο νέο ταμείο εντάσσονται υποχρεωτικά το σύνολο των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας από 1η Ιανουαρίου 2022 και είναι υπόχρεοι επικουρικής ασφάλισης.

Ξεκίνησε το «Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally»

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε την έναρξη του 1ου κύκλου του «Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υποστηρίζει επιστημονικά το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας e-επιχειρείν, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του ψηφιακού Μάρκετινγκ και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν online επιστημονική καθοδήγηση από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του ΟΠΑ και πανεπιστημίων του εξωτερικού, ερευνητές, έμπειρα στελέχη της αγοράς και συμβούλους επιχειρήσεων μέσα από διαλέξεις, ομαδικές εργασίες, workshops, case studies και ενεργή μάθηση (action learning). Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουλίου, με συνολική διάρκεια 50 ωρών. Απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, 21-45 ετών. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Samsung Innovation Campus» αποτελεί μέρος της παγκόσμιας ομώνυμης πρωτοβουλίας της εταιρείας με σλόγκαν «Enabling People», η οποία αντανακλά το όραμά της για ενίσχυση των νέων με ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις τεχνολογικές απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να διαμορφώσουν το μέλλον, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του κόσμου. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος θα επαναληφθεί το 4ο τρίμηνο του 2021.