«Project2030.gr»: Youth Forum για την αγορά εργασίας

Στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, αλλά και στους νέους που θέλουν να ενταχθούν σε αυτή ως ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν αφιερωμένη η εναρκτήρια εκδήλωση του «project2030.gr» – Youth Forum της ΟΝΝΕΔ. Τις εργασίες του forum ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέσα από τις προσωπικές ιστορίες νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών περιγράφηκαν οι βασικοί άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί το ανανεωμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, το οποίο από τη μια θα εξασφαλίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδικότητα της οικονομίας και από την άλλη θα συμβάλει στη μετάβασή της προς την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό» παρουσιάστηκαν τα success stories πέντε νέων ανθρώπων, όπως της

Κατερίνας Σαντίκου που ίδρυσε την εταιρεία “Workathlon”, θέλοντας να δώσει λύση στη στελέχωση προσωπικού φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βρουν και να προσλάβουν τα μεγαλύτερα ταλέντα, του Γιώργου Σπαθή που μίλησε για την “Speakit”, την εταιρεία του η οποία εξειδικεύεται στην κάλυψη θέσεων εργασίας σε πόστα ξενόγλωσσης εξυπηρέτησης πελατών, της Ανθής Μητράκου που ίδρυσε στο Σικάγο πριν 9 χρόνια τη δική της επιχείρηση και με την εμπειρία της ως δημοσιογράφου δημιούργησε το «PortesMagazine», το οποίο αναδεικνύει και προωθεί στην Αμερική την Ελλάδα, του Σταύρου Τσομπανίδη που έχει ιδρύσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία «Phee» η οποία αξιοποιώντας φύκια από τις ακτές της χώρας μας, τα μετατρέπει σε αξεσουάρ τα οποία εξάγονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και της Εύας-Μαρίας Σαρηγιαννίδου που δημιούργησε την «ThriveManagementSolutions», επιδιώκοντας να βοηθήσει την οργάνωση πωλήσεων σε διάφορους κλάδους του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της υγείας.

Ο ρόλος των ελεύθερων επαγγελματιών

Στο πλαίσιο του forum υπήρχε και μια ενδιαφέρουσα ενότητα για τις προοπτικές ανέλιξης των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη αγορά εργασίας, στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος επισήμανε ότι «η ανάγκη εκσυγχρονισμού του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας – που αποτελεί βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ενεργό συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Οι νέοι με συμμάχους την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, την διαρκή επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και τις δυνατότητες της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εξελιχθούν και να προοδεύσουν είτε διαλέγοντας το δρόμο της εργασίας, είτε το δρόμο της νέας επιχειρηματικότητας. Σ’ αυτή την προσπάθεια, σημαντική βοήθεια θα προσφέρει και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με την μεγάλη μεταρρύθμιση που προβλέπει, η οποία αφορά στην κατάρτιση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού και στελεχιακού δυναμικού, ιδίως των ψηφιακών, αλλά και στις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που προβλέπει, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν την προσεχή 5ετία έως και 200.000 νέες θέσεις εργασίας».

Εναλλακτική πρόταση-απάντηση στον νέο νόμο για τα εργασιακά

Τη δική του εναλλακτική πρόταση για τις εργασιακές σχέσεις παρουσίασε χθες βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παράλληλα δεσμεύθηκε στην κατάργηση του «Νόμου Χατζηδάκη» όταν και εφόσον έρθει στην εξουσία το κόμμα του. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέπτυξε ο Αλ. Τσίπρας στηρίζεται σε 4 άξονες:

1. Μισθολογικές αυξήσεις κι όχι στασιμότητα των μισθών μέχρι να αυξηθεί το ΑΕΠ και απλήρωτη εργασία, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

2. Ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων, κι όχι ατομικές συμβάσεις όπως προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης, «που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες απολύσεις».

3. Αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί αντί της ανεξέλεγκτης κατάστασης που κατά την άποψη ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί σήμερα.

4. Ενεργητικές πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων, «σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική που έχει κάνει την Ελλάδα μια από τις «πρωταθλήτριες» της ανεργίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά συνδέεται άρρηκτα με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την εναλλακτική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η καθιέρωση του 35ωρου, αρχικά πιλοτικά σε συγκεκριμένους κλάδους, μπορεί να αποτελέσει ισχυρή αναπτυξιακή πρόταση. Αναλυτικότερα, η πρόταση που ανέπτυξε ο Αλ. Τσίπρας, προβλέπει:

– Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

– Δημιουργία νέου πλαισίου που θα ενισχύει τις συλλογικές συμβάσεις

– Αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας με σκοπό την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας

– Επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης και αναθεώρηση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις

– Μείωση του νόμιμου ορίου των υπερωριών και αύξηση της προσαύξησης του ωρομισθίου τους

– Στήριξη της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας με ίσα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα

– Αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους

– Καθιέρωση Εθνικού Συστήματος Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, με παράλληλη δημιουργία ειδικού φορέα για την ασφάλιση του επαγγελματικού κινδύνου και ισοτιμία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

– Ριζικές τομές για όσους εργάζονται σε επισφαλείς μορφές απασχόλησης (εργολαβικοί εργαζόμενοι, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, κ.λπ.)

– Θέσπιση αυστηρού θεσμικού πλαισίου για τις εργολαβίες για κατάργηση της εικονικής εργολαβίας

– Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων εργάζονται με μπλοκάκια και αλλεπάλληλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου

– Αναγνώριση των εργαζομένων σε πλατφόρμες ως μισθωτών και όχι ως αυτοαπασχολούμενων και

– Ρύθμιση της τηλεργασίας με νέο θεσμικό πλαίσιο που τη ρυθμίζει ως μισθωτή εργασία από απόσταση με σεβασμό στις συμβάσεις εργασίας.

 

H Πόπη Αντωνοπούλου ΗR Head στην Σιούφας και Συνεργάτες

Τη θέση της Head of Human Resources στη δικηγορική εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες ανέλαβε τον Ιούνιο η Πόπη Αντωνοπούλου. Η Π. Αντωνοπούλου είναι κάτοχος MSc στο Strategic HR Management από το Alba και Certificate στο HR Management & Services από την AIHR, ενώ διαθέτει πάνω από 15 χρόνια παρουσίας στο HR, έχοντας, μεταξύ άλλων, διατελέσει Head of HR και Head of Business Training & Support