Η Microsoft ανέλαβε την ψηφιακή επιμόρφωση 5.000 δημοσίων υπαλλήλων

Στη συγκρότηση ενός προγράμματος Erasmus+ για την ανταλλαγή δημοσίων υπαλλήλων με δημόσιους υπάλληλους άλλων χωρών της Ε.Ε. αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, Μάκη Βορίδη. Στόχος του Υπουργείου είναι η επιμόρφωση και η ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων, με την απόκτηση εμπειρίας από κουλτούρες δημοσίων διοικήσεων άλλων χωρών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε την συνεργασία που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και της Microsoft για την ψηφιακή επιμόρφωση 5.000 συνολικά δημοσίων υπαλλήλων. Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νόμιμη άσκηση επιρροής (lobbying) εντός του φετινού καλοκαιριού και πάντως πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής.

Roche: Οργανωτικές αλλαγές στα HR τμήματά της

Σε οργανωτικές αλλαγές που αφορούν στα HR τμήματά της προχωρά η Roche. Συγκεκριμένα, από την 1 Αυγούστου του 2021 καταργούνται οι δύο διαφορετικές θέσεις Head of HR Roche Diagnostics & Diabetes Care και Head of HR Pharma που υπήρχαν μέχρι τώρα και καθιερώνεται μόνο η θέση People & Culture Business Partner Greece για όλη την εταιρεία, η οποία και θα αντιπροσωπεύει και τα τρία divisions της εταιρείας Pharma, Diagnostics & Diabetes Care.

Την εν λόγω θέση αναλαμβάνει η Μαίρη Τσαγκαράκη, που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Head of Human Resources Roche Diagnostics & Diabetes Care. Η Μ. Τσαγκαράκη βρίσκεται στη Roche από το 2011, ενώ έχει διατελέσει Head of HR Development στην Hochtief και Senior Consultant στην Hay Group.

Η Εύχαρις Περπινιά αποχώρησε από την Forthnet/Nov

H Εύχαρις Περπινιά αποχώρησε από την Forthnet/Nova, στην οποία ασκούσε καθήκοντα HR Executive Director τα τελευταία 4 χρόνια. «Αισθάνομαι πολύ τυχερή και πλούσια από αυτή τη συνεργασία. Είναι ευλογία να λαμβάνεις τόση στήριξη και αναγνώριση και τους ευχαριστώ πολύ όλους για τα όσα μοιραστήκαμε αυτά τα χρόνια και ειδικά τη Διοικητική ομάδα και την ομάδα του HR, την ομάδα μου, για την αφοσίωση τους σε όλες τις στιγμές» ανέφερε η ίδια ανακοινώνοντας την αποχώρισή της. Όπως ανέφερε, τα 4 χρόνια στη Forthnet ήταν δύσκολα και απαιτητικά. «Μας δοκίμασαν με διάφορους τρόπους και μας έφεραν αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα ήταν και δημιουργικά, γεμάτα δράση και συγκινήσεις, μας επιβράβευσαν με πολλές χαρές και όμορφες στιγμές.

H μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι καταφέραμε να μείνουμε ομάδα, διατηρήσαμε την εταιρεία ζωντανή και τώρα πλέον ξεκινάει να δημιουργεί μια νέα σελίδα στην ιστορία της, η οποία είμαι σίγουρη ότι επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, όπως αξίζουν σε όλους τους ανθρώπους της». Η Εύχαρις Περπινιά έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και στα Πληροφοριακά Συστήματα.

Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε το 1984 και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της ελληνικής αγοράς στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία A.E., Heineken N.V και στον όμιλο Antenna. Από το 2011 δραστηριοποιήθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης αλλαγών, εσωτερικής επικοινωνίας και διαχείρισης εργασιακών σχέσεων. Το 2014 δε ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Εσωτερικής Επικοινωνίας της Ergo. H Eύχαρις Περπινιά είναι παράλληλα Vice President του Hellenic Institute of HR Management (EIMAD) της ΕΕΔΕ.