Interamerican: Ολοκληρώνεται ο μετασχηματισμός στις δομές Ανθρώπινου Δυναμικού

Ο δομικός μετασχηματισμός στην οργάνωση της Interamerican ολοκληρώνεται με τη φάση του wave 4 που αφορά στις λειτουργικές δομές ανθρώπινου δυναμικού των τομέων Βοήθειας και υπηρεσιών Υγείας (κλινική και πολυϊατρεία). Ήδη, ο οργανισμός έχει αφομοιώσει στο λειτουργικό μέρος τις μεταβολές και κινείται, πλέον, στη λογική του νέου μοντέλου εργασίας, που είναι πρωτοποριακό σε ανάλογο εύρος για την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα.

Η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναφερόμενη στον σχεδιασμό, του οποίου η υλοποίηση ολοκληρώνεται μετά από δύο και πλέον χρόνια εσωτερικών διαδικασιών, τονίζει πως κύριο ζητούμενο του μετασχηματισμού είναι η βελτίωση της ικανοποίησης του πελάτη και η αναβάθμιση της σχέσης μαζί του. Επισημαίνει σχετικά: «Θέλουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο γρήγοροι, με σκοπό οι εργασίες να δίνουν περισσότερη αξία στον πελάτη μας. Γι’ αυτό αυξάνουμε τα  έργα αυτοματισμού και ψηφιοποίησης και επεκτεινόμαστε και σε δραστηριότητες εκτός των αμιγώς ασφαλιστικών υπηρεσιών. Όσον αφορά στο πλήθος των εργαζομένων, η μείωση περιορίστηκε στην ελάχιστη από τις απαιτούμενες αλλαγές στη δομή. Άλλωστε, ένας μετασχηματισμός δεν θα ήταν αποτελεσματικός αν μετά την ολοκλήρωσή του απαιτούσε περισσότερο κόσμο από πριν για τον ίδιο όγκο εργασιών».

Το νέο μοντέλο λειτουργίας χαρακτηρίζεται από τη μείωση του αριθμού επιπέδων στην ιεραρχία, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του μετασχηματισμού οργάνωσης και μετάβασης στο νέο μοντέλο, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων με reskilling and upskilling, αναφορικά με τους νέους τρόπους και τις σύγχρονες μεθοδολογίες εργασίας.

Nέα μέλη στο Partnership της KPMG Eλλάδας

Η KPMG στην Ελλάδα από 1 Ιουλίου ενίσχυσε τις υπηρεσίες της εντάσσοντας δύο νέους συνεταίρους (partners). Πρόκειται για τους Ιωάννη Μπράβο και Δημήτριο Ηλιάδη.

Ο Ιωάννης Μπράβος εργάζεται στην KPMG τα τελευταία 2,5 χρόνια στον Ελεγκτικό τομέα, και διαθέτει 17 χρόνια σημαντικής εμπειρίας στο χώρο με εξειδίκευση στους κλάδους της Ναυτιλίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της υπεράκτιας γεώτρησης καθώς και σε ελέγχους εταιρειών εισηγμένων στην Αμερική. Έχει παράσχει υπηρεσίες σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους και έχει εμπλακεί σε μεγάλο αριθμό εισαγωγών ναυτιλιακών επιχειρήσεων στα χρηματιστήρια της Νέα Υόρκης, του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ, καθώς και σε ιδιωτικές τοποθετήσεις και αυξήσεις κεφαλαίου. Είναι επικεφαλής των ναυτιλιακών υπηρεσιών της KPMG στην Ελλάδα.

Ο Δημήτριος Ηλιάδης τα τελευταία 7 χρόνια διευθύνει το γραφείο της KPMG στη Θεσσαλονίκη και έχει υπό την ευθύνη του το business development στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μεγάλα έργα financial advisory όπως έργα εταιρικών και δανειακών αναδιαρθρώσεων και Μ&Α. Διαθέτει παραπάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό κλάδο (credit risk & corporate/investment banking) με συμμετοχή στη διοργάνωση σημαντικού αριθμού κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων με εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

EKΠΑ: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας οδηγεί την ανάκαμψη

Ο δείκτης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σημείωσε την εβδομάδα 20-27 Ιουνίου σημαντική βελτίωση λόγω βελτίωσης της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του Τμήματος Ερευνών του e-learning του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που δημοσιεύθηκε στο site του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα έως τις 27 Ιουνίου ο δείκτης ανάκαμψης αυξήθηκε από τις 93,4 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας, στις 103,4 μονάδες. Η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως στη βελτίωση της αγοράς εργασίας στην οποία οφείλεται το 75% της βελτίωσης του συνολικού δείκτη ανάκαμψης, αλλά και στο χρηματοοικονομικό κλάδο (10,5% της βελτίωσης του δείκτη ανάκαμψης), στην κινητικότητα (9,4% της βελτίωσης του δείκτη ανάκαμψης), στην υγεία (4,1% της βελτίωσης του δείκτη ανάκαμψης).

Στην Ευρωζώνη –  της οποία τα στοιχεία από την Oxford Economics και παρουσιάζουν μια μικρή καθυστέρηση -, παρατηρείται περαιτέρω βελτίωση κατά την εβδομάδα έως τις 13 Ιουνίου. Ο δείκτης έφτασε στις 83,5 μονάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στις 81,7 μονάδες. Η βελτίωση του δείκτη οφείλεται κυρίως στις βελτιώσεις της κινητικότητας, της παραγωγής/βιομηχανίας και της υγείας.