--> 

Kotronis Packaging: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και συνεχούς ανάπτυξης με την Changeland Consulting

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών και συνεχούς ανάπτυξης με τη μεθοδολογία Agile Lean Six Sigma και τη βοήθεια της Changeland Consulting υλοποίησε, εν μέσω πανδημίας, η Kotronis Packaging.

Συγκεκριμένα, η βιωματική εκπαίδευση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και περιλάμβανε την υλοποίηση στρατηγικών έργων βελτίωσης ποιότητας και διαδικασιών, ενώ συμμετείχαν 22 στελέχη από διαφορετικά τμήματα, χωρισμένα σε 2 ομάδες, οι οποίες μάθαιναν τη χρήση μεθόδων και εργαλείων της Lean Six Sigma και τα εφάρμοζαν με agile τρόπο για τη βελτίωση των διαδικασιών, λαμβάνοντας ταυτόχρονα καθοδήγηση. Το εν λόγω πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021 με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και την εξέταση πιστοποίησης.

«Η μελετημένη δομή του προγράμματος, η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης και η διαρκής υποστήριξη από τον εισηγητή συνέβαλαν σημαντικά στην αφομοίωση των νέων γνώσεων. Συνεχίζουμε δυναμικά παρόλο τις δύσκολες συνθήκες και επενδύουµε σε προγράµµατα που µας εξελίσσουν ως εργαζοµένους και ως εταιρεία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Βιβή Μίντζα, HR Manager της Kotronis Packaging σε ανάρτησή της.

ΕPSCO: Συμβούλιο με θέμα «Βιώσιμες, ανθεκτικές και χωρίς αποκλεισμούς αγορές εργασίας για όλες τις γενιές»

Ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα συζητήθηκαν στο άτυπο Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με θέμα τις βιώσιμες, ανθεκτικές και χωρίς αποκλεισμούς αγορές εργασίας για όλες τις γενιές, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Π. Τσακλόγλου επισήμανε τη σημασία της ανθεκτικότητας των αγορών εργασίας κατά τη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα την εκτίμησή του ότι «η ανάκαμψη θα πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, με παράλληλη εφαρμογή πολιτικών επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο, όπως η κατάρτιση, και εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας με σκοπό την ταχύτερη προσαρμογή στις νέες συνθήκες».

Ο Υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της άρσης των αποκλεισμών στην αγορά εργασίας και της εξάλειψης κάθε είδους διακρίσεων. Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος αρχικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης και στο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, υπογράμμισε ότι αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν στην αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό. Τέλος, ο Π. Τσακλόγλου επεσήμανε και το ρόλο της επαρκούς κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής ασφάλισης στην ένταξη στην αγορά εργασίας, αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις και τη μετάβαση σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

ΙCAP: Ενισχύει το Risk Training Institute

Το ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Risk Training Institute της ICAP ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης και συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Στελεχών Διαχείρισης Κινδύνου (www.harima.gr), μέλος της Federation of European of Risk Management Associations (FERMA), αλλά και της Federation of Credit Management Associations (FECMA).

Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγεται το νέο αγγλόφωνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mastering Corporate Credit» αλλά και το νέο «Mastering Enterprise Risk Management» με την Επιστημονική Συνεργασία και Ακαδημαϊκούς του “University of London Worldwide”. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι επαγγελματικές εκπαιδεύσεις «Mastering Credit Risk» (3ος κύκλος) και «Mastering Enterprise Risk Management» (1ος κύκλος), σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με καθολική επιτυχία των 31 συμμετεχόντων,.

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί συνολικά 75 έμπειρα στελέχη εταιρειών. Το Risk Training Institute (www.icaprti.gr) θέτει ως στόχο την επιμόρφωση των Risk Managers στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ενεργά το έργο των στελεχών διαχείρισης κινδύνων τόσο στον χρηματοπιστωτικό, όσο και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας. Όλοι οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με γραπτές εξετάσεις που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης. Τα προγράμματα διαρκούν 8 μήνες (200 περίπου ώρες) και διεξάγονται πλέον με την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, υπό την επιστημονική εποπτεία του Πανεπιστημίου Πειραιώς.