LHH: Ελλιπής η καθοδήγηση των ατόμων για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα

Σύμφωνα με έρευνα της LHH, στο 60% των εργαζομένων με λίγα χρόνια εργασιακής εμπειρίας και χωρίς υψηλή εξειδίκευση δεν παρέχεται η απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη για να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Ως αποτέλεσμα, και καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέφερε πρόσφατα ότι περίπου 85 εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως θα δουν τις θέσεις εργασίας τους να επηρεάζονται από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, οι εργαζόμενοι αυτοί πρόκειται να βρεθούν να αναζητούν εργασία σε μία αγορά που δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στις δεξιότητες του μέλλοντος, τις οποίες μπορεί να μην είχαν την ευκαιρία έως τώρα να αναπτύξουν.

Στα παραπάνω προστίθεται και το ότι, σύμφωνα με την έκθεση LHH 2020 Severance & Separation Benefits, το 57% των εταιρειών συνήθως προσφέρει προγράμματα υποστήριξης που περιλαμβάνουν προσωπική καθοδήγηση και εργαλεία τεχνολογίας μόνο σε ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη, ενώ στο 60% των ωρομίσθιων εργαζομένων δεν προσφέρθηκε κανένα πρόγραμμα επανατοποθέτησης.

Συνεπώς, η LHH προτείνει τη διενέργεια απομακρυσμένων ή δια ζώσης σεμιναρίων επαγγελματικής μετάβασης και καθοδήγηση, σωστή ενημέρωση για τις αναγκαίες δεξιότητες και τις στρατηγικές αναζήτησης εργασίας, εξατομικευμένη καθοδήγηση και σύνδεση με θέσεις εργασίας, με την ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων.

Ernst & Young: Η βελτίωση των δεξιοτήτων προϋπόθεση για την αύξηση των ξένων επενδύσεων

Η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε ποσοστό 38% αποτελεί μια από τις 3 κορυφαίες προτεραιότητες των διεθνών επενδυτών ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα μας.

Η δεύτερη προτεραιότητα αφορά στην υποστήριξη των κλάδων υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας (33%) και η τρίτη τη μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού κόστους που επωμίζονται οι επιχειρήσεις (33%). Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας Ernst & Young (ΕΥ) Competiveness Survey 2021, η οποία θεωρείται μια από τις πλέον αξιόλογες και αξιόπιστες διεθνώς.

Το 86% των επενδυτών, έναντι 67% πριν έναν χρόνο, ανέφεραν εξάλλου ότι θα ήταν περισσότερο πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα, αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες που διαχρονικά παρουσιάζει.

Στην έρευνα, για πρώτη φορά η Ελλάδα κατατάχθηκε μεταξύ των 10 πιο ελκυστικών προορισμών για ξένες επενδύσεις και συγκεκριμένα  στην 8η θέση με το 10% των ερωτώμενων στην έρευνα της EY να αναφέρουν την Ελλάδα μεταξύ των τριών χωρών που θεωρούν ως ελκυστικότερες για το 2021, αμέσως μετά τις έξι ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης και το Βέλγιο.

Η αύξηση των επενδύσεων στη χώρα είναι σαφές ότι θα συμπαρασύρει προς τα πάνω την απασχόληση και θα ανοίξει περαιτέρω την αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με τις σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Printec Group: Νέα Group Chief People Officer η Ελίνα Κουλούρη

Καθήκοντα Group Chief People Officer στην Printec Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Ελίνα Κουλούρη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Director SES BU & RSD BU στην Mytilineos.

Η Ε. Κουλούρη ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στο Talent Management, στο Performance Management, στο Learning & Development και στο Change Management, με την εργασιακή της εμπειρία να περιλαμβάνει θέσεις στην Coca-Cola Hellenic Bottling Company, KPMG Greece και Adecco, ενώ είναι κάτοχος BA Ψυχολογίας από το University of Essex και MSc από το University of Surrey.