Η Ευρωκαθαριστική ξεκινά συνεργασία με την εταιρεία παιχνιδιών John Hellas

H Eυρωκαθαριστική ξεκίνησε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία χονδρεμπορίου παιδικών παιχνιδιών John Hellas, η οποία είναι ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η Ευρωκαθαριστική ανέλαβε τον τομέα της συντήρησης καθαριότητας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, πεδίο δράσης στο οποίο διαθέτει μακρά εμπειρία και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

«Θεωρούμε ως δεδομένη την απόλυτη ικανοποίηση του κάθε πελάτη, ο οποίος θα μας τιμήσει με την εμπιστοσύνη του, το ίδιο πιστεύουμε και για τη συνεργασία μας με την John Hellas» ανέφερε ο Δημήτρης Βλάχος, CEO της Ευρωκαθαριστικής, σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία της εταιρείας του.

LinkedIn Learning: Εστίαση σε Online Learning, Upskilling, Reskilling και εσωτερική κινητικότητα

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από το 5ο ετήσιο Workplace Learning Report 2021 του LinkedIn Learning, σύμφωνα με το οποίο το 66% των L&D επαγγελματιών παγκοσμίως συμφωνεί πως εστιάζει στην αναδιάρθρωση του οργανισμού του τη φετινή χρονιά. Αναλυτικότερα, το 64% υποστηρίζει ότι το L&D, πλέον, δεν αποτελεί κάτι που θα ήταν καλό να υπάρχει αλλά αναγκαιότητα, με το 33% να αναμένει ότι το διαθέσιμο budget θα αυξηθεί, ενώ το 73% αναφέρει ότι θα ξοδέψει λιγότερο για Instructor-Led Training και το 79% ότι θα επενδύσει περισσότερο στην online εκπαίδευση.

Επιπλέον, το 27% των L&D επαγγελματιών τονίζει ότι χρησιμοποιεί εσωτερικές έρευνες για να μετρήσει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων, ενώ οι τρείς τομείς εστίασης για το 2021 είναι το Upskilling & Reskilling, το Leadership & Management και το Virtual onboarding. Παράλληλα, οι μικρότερες επιχειρήσεις φαίνεται να εστιάζουν περισσότερο στο upskilling και το Reskilling (64%) σε σχέση με τις μεσαίες (62%) και τις μεγάλες (56%).

Επιπρόσθετα, το 49% των L&D στελεχών υπογραμμίζει ότι εμπλέκει τους managers στη διαδικασία της εκπαίδευσης και το 41% χρησιμοποιεί εσωτερικά εργαλεία και δεδομένα για να ανιχνεύσει τα κενά δεξιοτήτων, με το 51% να επισημαίνει ότι η εσωτερική κινητικότητα αποτελεί κάτι παραπάνω από προτεραιότητα, αφού οι εργαζόμενοι που μετακινούνται εσωτερικά σε νέους ρόλους είναι 3,5 φορές πιθανότερο να είναι engaged. Επίσης, τα δύο σημαντικότερα skills τη δεδομένη χρονική στιγμή για τα L&D στελέχη είναι το resilience και το digital fluency, ενώ το 64% των εν λόγω στελεχών αναφέρουν ότι τα D&I προγράμματα αποτελούν προτεραιότητα το 2021. Τέλος, το Report καταγράφει ότι το 76% της Gen Z πιστεύει ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη

To ReGeneration λανσάρει το ReGeneration FemPowerment Initiative

Το ReGeneration σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα παρουσιάζουν το ReGeneration FemPowerment Initiative. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που στόχο έχει τόσο την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, όσο και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών μέσα από δύο ενδιαφέροντες θεματικούς πυλώνες: 1. The Academy: Τailor-made soft skills learning paths, σε συνεργασία με το LinkedIn Learning καθώς και entrepreneurship & capacity building workshops και mentoring με την πολύτιμη καθοδήγηση και επιμέλεια του Women On Top.

2. The Masterclass Series: Ένα κορυφαίο roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο όχι απλώς να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν και να φέρουν το κοινό πιο κοντά στο “yes I can” mindset.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ReGeneration FemPowerment Initiative αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.