Delta Air Lines: Πρόσληψη μόνο πλήρως εμβολιασμένων εργαζόμενων

Τον πλήρη εμβολιασμό κατά της Covid-19 ως όρο για την πρόσληψη 1.500 νέων αεροσυνοδών θέτει η Delta Air Lines όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το euronews. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι νέες προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένων των υπαρχόντων εργαζομένων που έχουν γίνει δεκτοί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για αεροσυνοδούς, πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως πριν από την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσής τους.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Delta Air Lines, η οποία είχε τονίσει πως οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώνουν 200 δολάρια επιπλέον τον μήνα για το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης που υποστηρίζεται από την εταιρεία.

«Digitalization, Virtual Learning και Skills Assessment» στο 1st Digital Beach Summit

Στην παραλία του Μονολιθίου στην Πρέβεζα θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου το πρώτο Digital Beach Summit στην Ελλάδα, με θέμα την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Ειδικότερα, το «1st Digital Beach Summit» θα εστιάσει σε 8 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων, είναι «Το 5G στην Ελλάδα – η Επόμενη ημέρα», «Digitalization, Virtual Learning και Skills Αssessment» και «Smart & Green, οι Σύμμαχοι της επιτυχίας στο μέλλον».

Ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Ακαδημαϊκοί, αξιωματούχοι με γνώση του αντικειμένου, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, αλλά και start ups που πρωτοστατούν στην ψηφιακή εξέλιξη και ξεχωριστοί συνάνθρωποί μας που έχουν εφαρμόσει τις ιδέες τους στις ψηφιακές πλατφόρμες. Επισημαίνεται, τέλος, ότι τo συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του YouTube, του Facebook και του site του Digital Beach Summit, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλεία

EY: Η ευέλικτη εργασία εκθέτει τις εταιρείες σε περιπλοκότερες κυβερνοεπιθέσεις

Η υιοθέτηση της τηλεργασίας και άλλων νέων τρόπων ευέλικτης εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας, άφησε τις επιχειρήσεις εκτεθειμένες σε περισσότερες και, στρέφοντας την προσοχή στις υποχρηματοδοτούμενες υποδομές κυβερνοασφάλειάς τους, σύμφωνα με την πρόσφατη παγκόσμια έρευνα της EY, Global Information Security Survey 2021 (GISS). Η φετινή έκδοση της έρευνας, που εξετάζει τις απόψεις περισσοτέρων από 1.000 επικεφαλής κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – αποκαλύπτει ότι περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (56%) παρέκαμψαν διαδικασίες κυβερνοασφάλειας, για να διευκολύνουν τη μετάβαση στην τηλεργασία ή σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας.

Παράλληλα, οι επικεφαλής κυβερνοασφάλειας δηλώνουν πιο προβληματισμένοι από ποτέ σχετικά με τη δυνατότητά τους να διαχειριστούν τις κυβερνοαπειλές (43%), με περισσότερους από τρεις στους τέσσερις (77%, σε σύγκριση με 59% στην περυσινή έρευνα) να καταγγέλλουν αυξημένο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους 12 μήνες, όπως επιθέσεις τύπου ransomware. Παρά τον αυξανόμενο αριθμό κυβερνοαπειλών ωστόσο, οι προϋπολογισμοί κυβερνοασφάλειας παραμένουν περιορισμένοι σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό του IT, σύμφωνα με τη φετινή έρευνα.

Η οικοδόμηση σχέσεων με τη διοικητική ομάδα, μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία

Σύμφωνα με την έρευνα του 2021, οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής κυβερνοασφάλειας και των άλλων τμημάτων της επιχείρησης, δεν είναι ιδιαιτέρως δυνατές ή θερμές. Οι επικεφαλής κυβερνοασφάλειας που συμμετείχαν στην έρευνα (41%) περιγράφουν τη σχέση τους με το τμήμα marketing ως “αρνητική”, ενώ 28% δηλώνουν ότι οι σχέσεις τους με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι κακή.

Ως αποτέλεσμα, μόλις 19% πιστεύουν ότι η ομάδα κυβερνοασφάλειας εμπλέκεται στον σχεδιασμό νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, σε σχέση με 36% το 2020. Επιπλέον, μόνο 25% θεωρούν ότι τα ανώτατα διοικητικά στελέχη θα περιέγραφαν τη διεύθυνση κυβερνοασφάλειας της επιχείρησής τους ως “εμπορικά προσανατολισμένη”.