Έρευνα: Η υβριδική εργασία δεν έπληξε την παραγωγικότητα

Ο όμιλος Adecco παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης και πιο ολοκληρωμένης παγκόσμιας μελέτης του, «Resetting Normal: Defining the New Era of Work», η οποία εξετάζει πώς η στάση εργαζομένων και ηγετών όσον αφορά στην εργασία έχει αλλάξει σε διάστημα 12 μηνών και αναδεικνύει τα κύρια σημεία, στα οποία οι εταιρείες θα πρέπει να καταφέρουν να προσαρμοστούν επιτυχώς κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 25 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Βέλγιο, Ολλανδία, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, Καναδάς, Κίνα, Ελβετία) και με τη συμμετοχή 15.000 ατόμων, απασχολούμενων σε θέσεις υπαλλήλων γραφείου. Μερικά από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

– Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 53% των εργαζομένων (61% φτάνει το ποσοστό στην Ελλάδα) επιθυμούν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, με περισσότερο από τον μισό του χρόνου εργασίας εξ αποστάσεως

– Το υβριδικό μοντέλο εργασίας δεν φαίνεται να έπληξε την παραγωγικότητα, με το 82% των ερωτηθέντων να αισθάνονται το ίδιο παραγωγικοί ή περισσότερο από πριν (85% το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα)

– Περισσότεροι από τους μισούς νέους ηγέτες αναφέρουν ότι υπέστησαν εξουθένωση ενώ παρατηρήθηκαν και αυξημένες ώρες εργασίας κατά 14% τον τελευταίο χρόνο.

– Η πλειοψηφία (73%) εργαζομένων και ηγετικών στελεχών ζητούν η αξιολόγηση να γίνεται με βάση τα αποτελέσματα και όχι τις ώρες εργασίας, ενώ μόνο το 36% των διευθυντικών στελεχών αξιολογούν ήδη την απόδοση των ομάδων τους με βάση τα αποτελέσματα

– Το άγχος για την επιστροφή στο γραφείο είναι υψηλότερο στην Αυστραλία (53%), ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (52%) και ο Καναδάς (51%) – Στο 45% το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα

Women On Top: Ενημερωτικό session για τις δράσεις και υπηρεσίες του

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (14.00-15.00), το Women On Top διοργανώνει ένα διαδραστικό info session για στελέχη HR, CSR και Επικοινωνίας που θέλουν να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτού, θα συζητηθούν το πώς μπορεί το Women On Top να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες ισότητας, συμπερίληψης και ενδυνάμωσης των γυναικών στο εσωτερικό μιας επιχείρησης, αλλά και ποια είναι τα προγράμματα του οργανισμού που μπορούν τα στελέχη του HR και του CSR να υποστηρίξουν για να ενισχύσουν τις προσπάθειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας τους στο πεδίο της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση, την ηγεσία και τη δημόσια ζωή. Το info session θα έχει τη μορφή webinar, με χρόνο για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, και δεν θα βιντεοσκοπηθεί.

Sunlight: Aνοίγει νέες θέσεις εργασίας και στο χώρο του HR

Η Sunlight δημιουργεί νέες ποιοτικές και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας μεταξύ των οποίων και θέσεις HR Generalist και HR Assistant. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπρος Μπίσαλας.

Μέρος των νέων θέσεων εργασίας αφορούν στο πρόγραμμα έμμισθης εκπαίδευσης και απασχόλησης πτυχιούχων «RISE to the Challenge», το οποίο είχε ανακοινώσει πρόσφατα η εταιρεία του Olympia Group, με σκοπό να στηρίξει νέους μηχανικούς στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους. Το μεγαλύτερο κομμάτι των νέων προσλήψεων, ωστόσο, αφορά στο σύνολο των τμημάτων της εταιρείας και απευθύνονται κυρίως σε έμπειρα στελέχη της αγοράς: απ’ το ερευνητικό κομμάτι ως τις διοικητικές, τεχνικές, εμπορικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι στην Αθήνα και την Ξάνθη, ενώ υπάρχουν και κάποιες στην Ιταλία και τις ΗΠΑ, όπου έχει παρουσία η εταιρεία. Το πρόγραμμα «RISE to the Challenge» ξεκινά τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα διαρκέσει 18 μήνες. Απευθύνεται σε όσους διαθέτουν πρόσφατο πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ως ηλεκτρολόγοι, χημικοί ή μηχανολόγοι μηχανικοί, οι οποίοι θα απασχοληθούν και θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στα βασικά τμήματα δραστηριοποίησης της εταιρείας, R&D Lithium, Product Management και Pre-Sales