Alumil: Συνεχίζεται για 2η χρονιά το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεργατών της

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Alumilia, το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεργατών της Alumil, ύστερα από την επιτυχία του πρώτου κύκλου. Αναλυτικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί ένα σύστημα πόντων, τους οποίους συλλέγει κάθε συνεργάτης της εταιρείας και μπορεί να εξαργυρώσει σε δώρα της επιλογής του. Στη λίστα των δώρων περιλαμβάνονται από προϊόντα τεχνολογίας και gadgets, μέχρι επαγγελματική ενδυμασία και σεμινάρια στην Alumil Academy.

«Η Alumil, πιστή στην αξία της συνεργασίας και της παροχής κινήτρων στους επαγγελματίες που στηρίζουν έμπρακτα το έργο της και συνεχίζουν να πορεύονται μαζί της, δημιούργησε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που έχει ως στόχο την ανταπόδοση της εμπιστοσύνης και κατ’ επέκταση την προώθηση της εταιρικής της κουλτούρας στους συνεργάτες της. Είμαστε ευγνώμονες για την έως τώρα συνεργασία μας με τους εμπόρους και κατασκευαστές μας και μέσω του Alumilia θέλουμε να ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση και να δώσουμε κίνητρα, ώστε να γίνει ακόμα ισχυρότερη» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος

Όπως αναφέρει η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου μοιράστηκαν περισσότερα από 2.200 δώρα συνολικής αξίας άνω των €150.000, σε πάνω από 450 συνεργάτες (κατασκευαστές και εμπόρους), ενώ το σύνολο των πόντων που συγκεντρώθηκαν από όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου, με την κλήρωση μέσω Zoom να αναδεικνύει συνολικά 7 νικητές, δύο εκ των οποίων (ένας έμπορος και ένας κατασκευαστής) κέρδισαν το μεγάλο δώρο, ένα αυτοκίνητο Mercedes A-Class Hatchback A160, ενώ οι υπόλοιποι 5 κατασκευαστές αποκόμισαν από μια δωροεπιταγή αξίας €2.000 για αγορές από τα καταστήματα τεχνολογίας Πλαίσιο.

Η Ebury στις 15 καλύτερες fintech της Ευρώπης για εργασία

Η Ebury, εταιρεία fintech που ειδικεύεται στις διεθνείς πληρωμές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αναδείχτηκε ως μία από τις 15 καλύτερες ευρωπαϊκές fintech για εργασία το 2021. Η επιλογή έγινε σύμφωνα με τις απαντήσεις των επαγγελματιών που εργάζονται σε εταιρείες που ανήκουν σε αυτό το καινοτόμο τμήμα της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα.

Η έρευνα διεξήχθη από το βρετανικό οικονομικό περιοδικό Altfi και την πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Glassdoor. Η HR Business Partner για την Νότιο Ευρώπη και την Αμερική Isabel Moreno δήλωσε: “Από την ίδρυσή της, η Ebury είναι αφοσιωμένη σε ένα νέο, πολυπολιτισμικό μοντέλο εργασίας, που εμπλουτίζει την κουλτούρα της εταιρείας και δίνει κίνητρα στους ίδιους τους εργαζόμενους. Σε κάποια από τα κέντρα μας, όπως συμβαίνει στη Μάλαγα όπου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους τεχνολογικούς κόμβους μας, υπάρχουν εργαζόμενοι από 30 εθνικότητες από πέντε ηπείρους. Έτσι, στο χώρο, ακούγονται περισσότερες από 15 διαφορετικές γλώσσες, με γλώσσες εργασίας τα αγγλικά και τα ισπανικά.

Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και το γεγονός ότι οι ίδιοι μας έχουν κατατάξει ως μία από τις δεκαπέντε καλύτερες ευρωπαϊκές fintech για εργασία, αποτελεί όχι απλώς μια μεγάλη ικανοποίηση αλλά και μια πρόκληση που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να φροντίζουμε το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να ανταποκρίνεται τις προσωπικές και επαγγελματικές προσδοκίες των εργαζομένων μας».

Νέα συνεργασία Microsoft Hellas και ReGeneration

Η Microsoft Hellas και το ReGeneration στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DigiYouth, λανσάρουν και φέτος το ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft, το οποίο διοργανώνεται για 2η χρονιά και είναι ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών αλλά και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με Big Data, Data Science, Artificial Intelligence και Machine Learning στο Microsoft Azure.

H ακαδημία έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και τη Microsoft, με training partner την Code.Hub. Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers, ενώ παράλληλα έχει πιστοποίηση των προγραμμάτων της από το Athens Tech College.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 180 ωρών, περιλαμβάνει προκαταρκτική εκπαίδευση δύο εβδομάδων με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft (self-paced, 60 ώρες), 60 διδακτικές ώρες με την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητών της Code.Hub εντός ψηφιακής τάξης, και τέλος, post-training εξειδίκευση δύο εβδομάδων (self-paced, 60 ώρες), με χρήση advanced διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft.