Έρευνα: Απομονωμένοι νιώθουν οι εργαζόμενοι 18-35 ετών λόγω της τηλεργασίας

Εξαιρετικά απομονωμένοι νιώθουν οι Millenials και οι Gen Z από τη στιγμή που ξεκίνησαν να εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά τους για δημιουργία σχέσεων στον εργασιακό τους χώρο, αλλά και που μπορεί να ανακόψει την πρόοδο της καριέρας τους.

Τα παραπάνω καταγράφει έρευνα της Chargifi με δείγμα 2.000 εργαζόμενων στις ΗΠΑ και στο Ην. Βασίλειο, σύμφωνα με την οποία, το 67% των ατόμων 18-34 ετών που τηλεργάζονται βρίσκουν δυσκολότερο να κάνουν φίλους και να διατηρήσουν τις σχέσεις με τους συναδέλφους, ενώ το 71% νιώθει πιο απόμακρους τους συναδέλφους του και το 54% εξηγεί ότι η συνεχής τηλεργασία το ανάγκασε να απομακρυνθεί από τους

ManpowerGroup: Συγκρατημένες προοπτικές προσλήψεων στο Δ’ Τρίμηνο του 2021

Συγκρατημένες προοπτικές προσλήψεων για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο καταγράφει η Έρευνα των Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup, με δείγμα 760 Έλληνες εργοδότες. Αναλυτικότερα, με το 20% να αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 15% μείωση και το 61% να μην προβλέπει κάποια αλλαγή, οι Συνολικές Προοπτικές

Απασχόλησης ανέρχονται σε +5%. Επιπλέον, το 72% των Ελλήνων εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολία κάλυψης θέσεων εργασίας λόγω έλλειψης εξειδικευμένων ταλέντων, με την εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ή την επαγγελματική καθοδήγηση (55%), τα ευέλικτα ωράρια εργασίας (42%), τους υψηλότερους μισθούς (39% ) και τα μπόνους (29%) να είναι τα συχνότερα κίνητρα που προσφέρονται.

Επίσης, το μεγαλύτερο εμπόδιο αναφορικά με την αύξηση εφαρμογής προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων στον οργανισμό είναι τα χρήματα (33%), ο χρόνος (16%) και η πρόσβαση στους κατάλληλους συνεργάτες για αναβάθμιση/ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (12%), με το 42% των Ελλήνων εργοδοτών να σχεδιάζει να υιοθετήσει προγράμματα αναβάθμισης προσωπικών δεξιοτήτων, το 38% προγράμματα ανάπτυξης για μάνατζερς και ανώτερα στελέχη και το 37% προγράμματα αναβάθμισης τεχνικών δεξιοτήτων.

Επιπρόσθετα, ο ισχυρότερος ρυθμός προσλήψεων αναμένεται να καταγραφεί στους τομείς των Κατασκευών (20%), Χρηματοοικονομικών και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις (18%), Βιομηχανίας/ Παραγωγής (15%) και στην Πρωτογενή Παραγωγή (14%), ενώ μέτριο ρυθμό προσλήψεων αναμένουν οι εργοδότες στον τομέα του Τουρισμού.

Ως προς το μέγεθος των εταιρειών, αναμένονται αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού κατά το προσεχές τρίμηνο, με τους εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων αναμένουν τις πιο ισχυρές προθέσεις προσλήψεων (+25%) και να ακολουθούν οι Μικρές επιχειρήσεις (+15%).

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου: Εξαίρει την BLUE GR AE

Την πρωτοβουλία της ξενοδοχειακής εταιρείας «BLUE GR ΑΕ» να καταβάλει επιπλέον αμοιβή στους εργαζομένους της, οι οποίοι στήριξαν την επιχείρηση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εξαίρει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Λασιθίου.

«Με γνώμονα πάντοτε τον παράγοντα άνθρωπο η εταιρεία διασφαλίζει αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον με ασφάλεια και κατανόηση. Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου, έχει καθήκον να αναφέρει παραδείγματα προς αποφυγή και κακής συμπεριφοράς που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αλλά το ίδιο καθήκον έχει να αναφέρει και τα θετικά.

Ελπίζουμε και άλλοι ξενοδόχοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κ. Τζίνας Μαμιδάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά η εν λόγω ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ένας καλός λόγος, ένα ευχαριστώ με οποιοδήποτε τρόπο εκφράζεται είτε υλικά είτε ηθικά, τονώνει το ενδιαφέρον των εργαζομένων και τους κινητοποιεί πάντα να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η σχέση μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη είναι αμφίδρομη και απαιτεί σχέσεις καλής επικοινωνίας και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς».

Συνεργασία Grant Thornton με αία* relate

Η Grant Thornton προχωράει σε συνεργασία με την εταιρεία στρατηγικής και επικοινωνίας, αία* relate, δημιουργώντας ένα νέο ολοκληρωμένο εργαλείο παροχής 360ο υπηρεσιών συμβουλευτικής και επικοινωνίας. Μέσα από αυτή την συνέργεια οι εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και επικοινωνίας, ξεκινώντας από την αξιολόγηση της ωριμότητάς τους σε θέματα ESG & Sustainability έως την χάραξη της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας και του επικοινωνιακού πλάνου ανάδειξης της υπεύθυνης ή/και πράσινης δραστηριοποίησής τους.

«Οι δύο κορυφαίες εταιρείες, που ξεχωρίζουν στους κλάδους τους, αφουγκραζόμενες την στροφή των επιχειρηματικών μοντέλων σε ολοκληρωμένες στρατηγικές βιωσιμότητας με συγκεκριμένους στόχους ESG έρχονται να καλύψουν αυτή την ανάγκη των πελατών τους, δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για τη μετάβαση στο νέο ESG επιχειρηματικό πλαίσιο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ο Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton δήλωσε σχετικά με την συνεργασία με την αία* relate: ««Η μακρά εμπειρία μας στην συμβουλευτική επιχειρήσεων γύρω από το sustainability strategy και τους δείκτες ESG έχει αναδείξει την τεράστια ανάγκη για επικοινωνία και ενεργή συμμετοχή των stakeholders στα προγράμματα στρατηγικής βιωσιμότητας των εταιρειών. Το ESG & Sustainability Transformation Toolkit που δημιουργήσαμε από κοινού με την αία* relate έρχεται να απαντήσει σε όλες αυτές τις ανάγκες, πετυχαίνοντας την αναγνώριση του συνολικού οφέλους που δημιουργείται και διαμορφώνοντας, τελικά, τις νέες τάσεις στην εταιρική επικοινωνία και την συμβουλευτική».

«Αλλάζουν τα δεδομένα στο Sustainability Strategy & Communication»

Από την πλευρά της η Κατερίνα Κατσούλη, ESG και Sustainability Director της Grant Thornton δήλωσε σχετικά με το ESG & Sustainability Transformation Toolkit: «Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πακέτο υπηρεσιών, που δημιουργείται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, καθώς παρέχει μια ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης και επικοινωνίας των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας (ESG & Sustainability).

Η προστιθέμενης αξίας συνεργασία μας με την αία* relate έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα υπηρεσιών του Sustainability Strategy & Communication, καθώς συνδυάζει τη διεθνή εμπειρία της Grant Thornton με το know-how μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών επικοινωνίας στην Ελλάδα. Μέσω του ESG & Sustainability Transformation Toolkit, δίνεται η ευκαιρία στις εταιρείες να υιοθετήσουν μια νέα κουλτούρα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, αναδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό την προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσω των δραστηριοτήτων τους τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία και το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών τους (stakeholders)».

ΙΝΣΕΤΕ: Διαγωνισμός Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων

Το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) προχώρησε στη διεξαγωγή διαγωνισμού με θέμα «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πρακτικής Άσκησης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων», ο οποίος απευθύνεται σε 1940 ωφελούμενους, ανέργους έως 29 ετών, πτυχιούχους σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση θα έχει 18μηνη διάρκεια και αφορά:

• Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης στους ωφελούμενους μέσω ατομικών συνεδριών (3 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).

• Υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 540 ωρών (120 ώρες θεωρία και 420 ώρες πρακτική άσκηση).

• Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEK 17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή από άλλο ισοδύναμο οργανισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.064.688 ευρώ. Η σύμβαση έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.promitheus.gov.gr και στην ιστοσελίδα www.insete.gr.