Συνεργασία Τρία Δέλτα και Up Hellas

Μία νέα συνεργασία ξεκίνησαν η Τρία Δέλτα και η Up Ηellas. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην τροφοδοσία ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και all day bar, σκαφών (yacht & charter) και εταιρειών catering, επέλεξε τις λύσεις που προσφέρει η Up Hellas, προκειμένου να παρέχει μια σειρά από προνόμια, ως επιβράβευση στους εργαζομένους της.

Σημειώνεται ότι η Up Hellas προσφέρει λύσεις, όπως Up GoForEat, Up Cheque Dejeuner, Up Gift, Up Holidays και Up Fit, με στόχο την παροχή προνομίων στους εργαζόμενους.

Sunlight Group: 3 εκατ. ευρώ σε επιπλέον παροχές στο προσωπικό

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας προχώρησε στην επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού της προσφέροντας 3 εκατ. ευρώ σε επιπλέον παροχές για το 2021. Η εταιρεία απασχολεί 1.350 ανθρώπους συνολικά, ενώ περισσότεροι από 1.000 εργάζονται στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς. Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία διατήρησε τις θέσεις εργασίας της το 2021, ενώ παράλληλα προχώρησε σε περισσότερες από 300 νέες προσλήψεις. Η επιβράβευση των 3 εκατ. ευρώ είναι πλέον της τακτικής μισθοδοσίας και αφορά σε μπόνους απόδοσης, πριμ παραγωγικότητας, και επιπλέον παροχές. Το μπόνους απόδοσης διατίθεται ετησίως σε όλους τους εργαζομένους με βάση τη συνεισφορά τους στους εταιρικούς στόχους – ασχέτως μισθολογικής βαθμίδας ή θέσης στο οργανόγραμμα της εταιρείας.

Το πριμ παραγωγικότητας, από την άλλη, είναι ποσό που δίνεται σε μηναία βάση στο εργατοτεχνικό δυναμικό, δηλαδή τους εργαζόμενους στις βιομηχανικές μονάδες της εταιρείας. Το πριμ αυτό σύμφωνα με την εταιρεία, «συνδέεται πρωτίστως με την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας των εργοστασίων της Sunlight». Παράλληλα βέβαια, αξιολογούνται οι ατομικές επιδόσεις του προσωπικού, καθώς και η επίτευξη των στόχων της παραγωγής συνολικά. Στις επιπλέον παροχές, συμπεριλαμβάνονται έκτακτες ενισχύσεις προς οικογένειες εργαζομένων. Μεριμνώντας ειδικά για τους γονείς, τη χρονιά που πέρασε η Sunlight Group ενίσχυσε με 500 ευρώ τις οικογένειες (πλην διοικητικών στελεχών) με παιδί-υποψήφιο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ στους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες δώρισε από έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή αξίας έως 1.200 ευρώ. Επιπρόσθετα, δόθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για το εορταστικό τραπέζι του 2021 σε κάθε πολύτεκνο εργαζόμενο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Αυξήσεις ημερομισθίων, εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων, νέο ανθρώπινο δυναμικό
Εκτός από τους 300 νέους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στην πλειονότητά τους στο νέο, σύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της Ξάνθης, στην οικογένεια της Sunlight προστέθηκε πρόσφατα και το ανθρώπινο δυναμικό της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς, που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας. Επιπρόσθετα η εταιρεία μετέφερε τα διοικητικά γραφεία της Αττικής σε νεόδμητο κτίριο με μοντέρνο, φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τους χώρους εστίασης του προσωπικού στην Ξάνθη. Για το 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη αύξηση 10% στο βασικό ημερομίσθιο των εργαζομένων στην κατώτατη μισθολογικά βαθμίδα – αύξηση μεγαλύτερη από τη νομικά προβλεπόμενη του 2%, με βάση την πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου. Tέλος, για μία ακόμη χρονιά η Sunlight συνεχίζει να προσφέρει σε όλο το προσωπικό της ιδιωτικό πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης – τόσο για τους εργαζόμενους/ες, όσο και για τα εξαρτώμενα μέλη τους.

L’Oréal: Διάκριση από το Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2022

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal αναγνωρίστηκε από το Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2022 για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου περιβάλλοντος εργασίας με στόχο την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Ο συγκεκριμένος δείκτης αξιολογεί την ισότητα των φύλων, εστιάζοντας σε πέντε πυλώνες: την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας & διαχείρισης ταλέντου, την ισότητα στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, τις πολιτικές ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. Η L’Oréal είναι μία από τις 418 εταιρείες σε 45 χώρες και περιοχές που συμμετέχουν στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2022 (GEI), έναν από τους εγκυρότερους δείκτες σε θέματα διαφάνειας και ισότητας των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Η L’Oréal υπέβαλε μια κοινωνική έρευνα που δημιουργήθηκε από το Bloomberg, σε συνεργασία με ειδικούς επί του θέματος παγκοσμίως. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον φετινό δείκτη βαθμολογήθηκαν με βάση ένα παγκόσμιο όριο που καθορίστηκε από το Bloomberg για να αντικατοπτρίζει τη γνωστοποίηση και την επίτευξη ή την υιοθέτηση των καλύτερων στατιστικών και πολιτικών στην κατηγορία.