Η Πλαίσιο Computers ολοκλήρωσε το 1ο Leadership Store Training

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Leadership Store Training της Πλαίσιο για το 2022, χάρη στο οποίο 8 άτομα έκαναν level up και πραγματοποίησαν το όνειρό τους για την κατάκτηση της κορυφής. Ειδικότερα, το Leadership Store Training είναι μια πρωτοβουλία της Πλαίσιο για την εξέλιξη και την επιβράβευση των ανθρώπων που εργάζονται στα καταστήματά της, με σκοπό οι ομάδες να λειτουργούν αποτελεσματικά, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις δεξιότητες τους.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση, βασισμένη σε πραγματικές συνθήκες καταστήματος, με γνώμονα πάντα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που η Πλαίσιο επιθυμεί να έχουν οι εργαζόμενοί της. Μεταξύ άλλων, η ύλη που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει το πώς γίνεται η παροχή feedback και η κινητοποίηση των ατόμων για την επίτευξη ενός στόχου, εξοικείωση με το toolbox του καταστήματος, αλλά και τρόπους οργάνωσης και διεκπεραίωσης του daily workflow.

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται βάσει μια σειράς κριτηρίων αξιολόγησης, με βασικότερα αυτά της απόδοσης και του χρόνου στον οποίο βρίσκονται στην τωρινή τους θέση. Σημειώνεται ότι το Leadership Store Training θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, ενώ την περσινή χρονιά συμμετείχαν συνολικά 64 άτομα, τα οποία και προήχθησαν μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Η Μαρία Βεσλεμέ στην SWOT Hospitality

Καθήκοντα HR Director Luxury Brands στην Swot Hospitality ανέλαβε τον τρέχοντα μήνα η Μαρία Βεσλεμέ.

Η Μ. Βεσλεμέ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας διατελέσει στέλεχος σε πολλές μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες στους κλάδους εστίασης, διασκέδασης, ασφάλισης, αλλά και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μεταξύ άλλων, ήταν Director of People & Culture στην Four Seasons, Director of HR στην Starwood Hotels & Resorts και Head of HR στην Eurobrokers Insurance Brokers.

ΕΥ Ελλάδος: Αύξηση 215% του ανθρώπινου δυναμικού της την τελευταία δεκαετία

Σημαντική αύξηση 215% του ανθρώπινου δυναμικού της στην Ελλάδα κατέγραψε η ΕΥ κατά την τελευταία δεκαετία. Αναλυτικότερα, παρά την οικονομική κρίση, η ΕΥ αύξησε τον συνολικό αριθμό του προσωπικού που απασχολεί, από 540 το 2011, σε σχεδόν 1.700 εργαζόμενους το 2021, και με εκτίμηση να φτάσει τους 2.000 κατά τη διάρκεια του 2022, δημιουργώντας πάνω από 1.100 νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό και στην αναστροφή του brain drain, ενώ, μόνο μέσα στο 2021, η εταιρεία προσέλαβε 30 Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες που εργάζονταν σε χώρες του εξωτερικού, με στρατηγικό πρόγραμμα να προσελκύσει πολλούς περισσότερους τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη λειτουργία νέων γραφείων στην Πάτρα, έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε 450 φοιτητές, με το 45% να δέχεται πρόταση συνεργασίας, και στήριξε αριστούχους φοιτητές, παρέχοντας υποτροφίες και υποστηρίζοντάς τους στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Εστίαση στον άνθρωπο και στο D&I
Επιπρόσθετα, η ΕΥ δίνει έμφαση στην εξέλιξη των ανθρώπων της, με προγράμματα όπως το EY Badges, που παρέχει την ευκαιρία στα στελέχη να αποκτήσουν δωρεάν ψηφιακά διπλώματα σε δεξιότητες εστιασμένες στο μέλλον, το ΕΥ Tech MBA και το EY Masters in Business Analytics, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση όλων των εργαζόμενων εντελώς δωρεάν. Ταυτόχρονα, παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε τέσσερις βιβλιοθήκες (EY, Udemy, SkillSoft και GlobeSmart) με αντικείμενα μάθησης εστιασμένα στις ανάγκες κάθε στελέχους.

Επιπλέον, η ΕΥ υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, με το 48% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων να είναι γυναίκες, ενώ έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των γυναικών στις ανώτατες και ανώτερες διοικητικές θέσεις, από το 20% στο 50% κατά την επόμενη πενταετία. Συγχρόνως, η εταιρεία λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και το Work-Life Balance, ενώ υιοθέτησε και ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Τέλος, μέσω του προγράμματος ΕΚΕ «EY Ripples», η EY Ελλάδος έχει αναπτύξει σημαντικές δράσεις, με έμφαση στην υποστήριξη της επόμενης γενιάς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.