JYSK Ελλάδας: Επέκταση δικτύου με έμφαση στην εκπαίδευση των εργαζομένων

Η αλυσίδα καταστημάτων με είδη για το σπίτι JYSK επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων της στη χώρα μας και με σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι αναζητά ανθρώπινο δυναμικό για να ενταχθεί σε αυτή. Σχολιάζοντας το παραπάνω, η Ντόρα Αντωνάτου, HR Manager JYSK Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Στη JYSK πιστεύουμε πως αν υπάρχει θετική διάθεση και θέληση όλα είναι εφικτά. Γι’ αυτό δεν εστιάζουμε τόσο στην εμπειρία και την προϋπηρεσία.

Θεωρούμε πως αν ένας υποψήφιος έχει θετική διάθεση μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η JYSK. Αν λοιπόν κάποιος έχει θετική διάθεση, είναι ομαδικός, του αρέσουν οι προκλήσεις και αναζητά ευκαιρίες εξέλιξης, η JYSK είναι η κατάλληλη επιλογή». Η JYSK Ελλάδος, η οποία αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και ανοίγει περίπου 10 νέα καταστήματα κάθε χρόνο πιστεύει ότι η ανάπτυξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και συμβαδίζει με την ανάπτυξη των υπαλλήλων της. «Στη JYSK η προσπάθεια και η καλή δουλειά ανταμείβονται πάντα και έχουμε ως στόχο το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων που προκύπτουν να τις καλύπτουμε εσωτερικά.

Γιατί όπως λέμε στη JYSK “Bring Dedication, Meet Possibilities”» καταλήγει η Ντ. Αντωνάτου. Το πρώτο κατάστημα JYSK άνοιξε στην Ελλάδα το 2015. Σήμερα το δίκτυο της εταιρείας μετρά 47 καταστήματα σε όλη τη χώρα και σχεδόν 400 εργαζόμενους. Τέλος, για δύο συνεχόμενες χρονιές το 2021 και 2022, το Ινστιτούτο Top Employers βράβευσε τη JYSK Ελλάδος με τον τίτλο του “Κορυφαίου Εργοδότη”.

PwC: Νέα Talent Acquisition Specialist η Βασιλική Μοσχίδου

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην PwC ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Βασιλική Μοσχίδου.

Η Β. Μοσχίδου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διαθέτει πληθώρα πιστοποιήσεων από το LinkedIn, ενώ μέχρι πρότινος εργαζόταν ως General Recruiter στην Adecco, στην οποία ξεκίνησε το 2020 ως HR Intern.

BrainReGain: Νέα πλατφόρμα για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού

Tη διαδικτυακή πλατφόρμα Braingain JOBS in Greece έχει αναπτύξει και θέσει σε λειτουργία η πρωτοβουλία BrainReGain. Η εν λόγω πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό να ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας Ελληνικών επιχειρήσεων και να επιδιώξουν την συνέχιση της καριέρας τους στην Ελλάδα, υποβάλλοντας το βιογραφικό τους μέσω της πλατφόρμας.

Η πλατφόρμα παρέχεται δωρεάν τόσο σε Ελληνικές εταιρείες όσο και σε ενδιαφερόμενους Έλληνες επαγγελματίες και επιστήμονες του εξωτερικού, ενώ καλύπτει όλους τους κλάδους της οικονομίας, λειτουργώντας συμπληρωματικά στην πλατφόρμα της πρωτοβουλίας «Innovative Greeks» του ΣΕΒ και της Endeavour Greece, η οποία επικεντρώνεται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μanpower: 20 τάσεις στην αγορά απασχόλησης για το 2022

Οι αναδυόμενες τάσεις που οδηγούν στον μετασχηματισμό είναι το επίκεντρο της τελευταίας έκθεσης του ομίλου της ManpowerGroup που εξετάζει το τοπίο της απασχόλησης του 2022. Η έκθεση με τίτλο «H Μεγάλη Συνειδητοποίηση των εργαζομένων και εργοδοτών για την ανάγκη νέων και διαφορετικών τάσεων» προσδιορίζει τις 20 κορυφαίες τάσεις που θα διαμορφώσουν τον κόσμο της εργασίας κατά τη διάρκεια του έτους και έπειτα.

Όπως φαίνεται και από την έκθεση, το 2022 αποτελεί μια από τις χρονιές με τις μεγαλύτερες αλλαγές στην πρόσφατη ιστορία: «Από τους εργαζόμενους να ελέγχουν ακόμη περισσότερο την επαγγελματική τους ζωή μέχρι τον φαινομενικά ατέρμονο αγώνα των εργοδοτών να προσελκύσουν και να διακρατήσουν τα ταλέντα. Από την ταχεία επιτάχυνση της ψηφιακής υιοθέτησης έως τη μεγάλη συνειδητοποίηση των επιχειρήσεων για εξέλιξη. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν διαμορφώσει τάσεις που θα επηρεάσουν οργανισμούς κάθε μεγέθους και τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου. Επιγραμματικά, 4 είναι τα βασικά συμπεράσματα, τα οποία η έκθεση αναλύει:

  1. Η δύναμη επιστρέφει στους εργαζόμενους
  2. Οι παγκόσμιες ελλείψεις ταλέντων αποτελούν πλέον πρόκληση για τους οργανισμούς
  3. Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση είναι πιο σημαντικές από ποτέ
  4. Οι εταιρείες αναλαμβάνουν πλέον τον έλεγχο της μελλοντικής τους πορείας

Παρόλο που οι τάσεις δεν είναι καινούριες, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες, καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση της επανεκκίνησης και κανονικότητας, αναφέρει η ManpowerGroup. «Αυτές οι 20 τάσεις και η σημασία τους για το μέλλον της εργασίας και των ανθρώπων, αντιπροσωπεύουν το σημείο καμπής όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να εξελιχθούν και να προσαρμοστούν προκειμένου να λειτουργήσουν σε αυτή τη νέα εποχή. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κανένας οργανισμός δεν έχει ανοσία στις επερχόμενες αλλαγές» καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου.