--> 

Supercharging Virtual Leaders» από τον Κωτσόβολο

Έχοντας υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, η Κωτσόβολος ανέπτυξε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Supercharging Virtual Leaders», το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αποτελούνταν από 3 δράσεις.

Συγκεκριμένα, οι 92 εργαζόμενοι της εταιρείας που τηλε-ηγούνται συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα, ούτως ώστε να αποτελέσουν ένα κομμάτι της εξέλιξης της Κωτσόβολος. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Amnis, ένα «Leading Virtually» εργαστήρι, το οποίο αφορούσε στην ανάπτυξη των leadership skills για αποτελεσματική τηλε-ηγεσία.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η δράση Αdopting 1:1 Meetings, η οποία σχετιζόταν με την υιοθέτηση και τον προγραμματισμό των 1:1 meetings με τα μέλη της ομάδας, καθώς και με την παροχή χρήσιμων εργαλείων και πλαισίου για την αποτελεσματική διεξαγωγή τους. Τέλος, ακολούθησε η δράση My Team’s Preferences, με στόχο τη διερεύνηση των επικοινωνιακών προτιμήσεων των μελών της ομάδας για αποτελεσματικότερη επικοινωνία και καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο της τηλεργασίας.

Στην Abbott η Χριστίνα Τζημαγιώργη

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην Abbot, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Χριστίνα Τζημαγιώργη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Recruitment & Development Supervisor στην Βιοιατρική.

Η Χ. Τζημαγιώργη είναι κάτοχος Bachelor στο Business Administration and Management από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ έχει διατελέσει και HR Trainee στην Isoplus.

KPMG: Στην τεχνολογία στρέφονται οι CEOs για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων

Οι CEOs της παγκόσμιας βιομηχανίας μεταποίησης εστιάζουν σε ανθεκτικές εφοδιαστικές αλυσίδες και στον τεχνολογικό μετασχηματισμό ως απάντηση στον Covid-19 και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα. Aυτό είναι ένα βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την τελευταία στην παγκόσμια έρευνα Global Manufacturing Prospects 2022 της KPMG International, που διεξήχθη μεταξύ 150 CEOs εταιρειών μεταποίησης σε 11 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Σύμφωνα με αυτή, περισσότερα από τα 2/3 των CEOs αναφέρουν ότι έχουν στόχο να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας τους στην περίπτωση ενός σημαντικού παγκόσμιου disruption κάποια στιγμή στο μέλλον. Η βασική λειτουργική προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης τα επόμενα τρία χρόνια είναι η επένδυση στην ψηφιοποίηση και τη συνδεσιμότητα όλων των λειτουργικών τομέων, όπως προκύπτει από την έρευνα.

Σε ποσοστό 67% αναφέρουν δε, ότι ο γενικός στόχος της επιχείρησής τους είναι η προσφορά μακροπρόθεσμης αξίας στους μετόχους, σχεδόν πενταπλάσιοι από τον αριθμό που εστιάζει στις οικονομικές αποδόσεις. Η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και τα γεωπολιτικά γεγονότα οδηγούν τα στελέχη του μεταποιητικού κλάδου παγκοσμίως να επικεντρώνονται περισσότερο από ποτέ σε ένα διπλό μετασχηματισμό: στην έξυπνη ψηφιοποίηση και στους στόχους που αφορούν σε Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση (ESG), σύμφωνα με την ίδια έρευνα της KPMG.