Ο Stephen Bevan του Institute for Employment Studies στο Future of Work Conference

Στην ψηφιακή σκηνή του Future of Work Conference θα βρεθεί ζωντανά ο Stephen Bevan, Επικεφαλής Ανάπτυξης και Έρευνας Ανθρώπινου Δυναμικού του Institute for Employment Studies. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Έρευνας Ανθρώπινου Δυναμικού, ο S. Bevan διαθέτει εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην ευημερία, στην απόδοση και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Έχει ηγηθεί μεγάλου αριθμού έργων για οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, ενώ παράλληλα έχει συμβουλεύσει κυβερνήσεις σε θέματα πολιτικής σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

Καθώς, λοιπόν, η ψυχική υγεία του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία για τους εργοδότες, τους γιατρούς και τις κυβερνήσεις, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, στην κεντρική ομιλία του με θέμα «How to manage mental health in the future workforce», ο Bevan θα παρουσιάσει πέντε δράσεις, βασισμένες σε πραγματικά στοιχεία, που μπορούν να ληφθούν από τους οργανισμούς ώστε να διασφαλιστεί ότι η ψυχική υγεία υποστηρίζεται στην εργασία. Επιπλέον, θα μοιραστεί πολύτιμα insights από το πρόσφατο βιβλίο του «The Healthy Workforce: Enhancing Wellbeing and Productivity in the Workers of the Future (Future of Work)». Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ

Η Grant Thornton έλαβε το Σήμα Ισότητας SHARE

Η Grant Thornton έγινε μία από τις 18 επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έλαβαν το Σήμα Ισότητας SHARE, το οποίο αποτυπώνει την έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το 45% του ανθρώπινου δυναμικού της Grant Thornton, καθώς και το 45% των νέων προσλήψεων είναι γυναίκες. Παράλληλα, σε επίπεδο διοικητικών θέσεων, το ποσοστό γυναικών σε θέσεις Partners, Principals και Directors ανέρχεται στο 34%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Επιτροπή Διαχείρισης (Management Committee) της εταιρίας ανέρχεται στο 27%.

H Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, δήλωσε: «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που αποτελούμε μία από τις 18 επιχειρήσεις στην Ελλάδα που λαμβάνουν το Σήμα Ισότητας SHARE. Η εταιρική μας δέσμευση για ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών είναι αδιαμφισβήτητη. Οι άνθρωποί μας παραμένουν το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρίας μας, και η διασφάλιση ενός ασφαλούς και ισορροπημένου εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς πρωταρχικό στόχο.

Παρά τις μεγάλες και συνεχείς προκλήσεις των τελευταίων ετών, στην Grant Thornton έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους. Τοποθετώντας όσο ποτέ άλλοτε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας την σχέση με τους ανθρώπους μας, ακολουθούμε τακτικές, πυρήνας των οποίων αποτελούν η συμπερίληψη και η ισότητα, και θα συνεχίσουμε μέχρι οι διακρίσεις, βάσει φύλου, στην αγορά εργασίας να αποτελούν πλέον παρελθόν».

IWG: Ποιες τάσεις διαμορφώνουν το εργασιακό τοπίο το 2022

Τις δέκα τάσεις που διαμορφώνουν το εργασιακό τοπίο το 2022 καταγράφει η International Workplace Group (IWG). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πάροχο ευέλικτων χώρων εργασίας, οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι οι πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί, με αποτέλεσμα να επενδύουν στην ψυχική υγεία και στην ευημερία των ανθρώπων τους με βελτιωμένες γραμμές επικοινωνίας, ενώ από το 2022 η υπερευελιξία θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την IWG, οι προσλήψεις από μια παγκόσμια ομάδα υποψηφίων θα γίνει ο κανόνας για τις εταιρείες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρουν τους καλύτερους υποψήφιους, με την υβριδική εργασία να μετατρέπει αδρανείς κωμοπόλεις και χωριά σε ζωντανά μέρη και να ενισχύει τις δαπάνες εκτός των μεγάλων αστικών κόμβων, ενώ έτσι σηματοδοτείται και το τέλος των ωρών αιχμής, τουλάχιστον για κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η IWG τονίζει πως θα δημιουργηθούν χώροι για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, την οικοδόμηση σχέσεων και την προσωπική επικοινωνία μεταξύ επαγγελματιών, ενώ τα επόμενα χρόνια, τα άτομα θα ξοδεύουν χρόνο αποτελεσματικά μέσα στις οθόνες, δουλεύοντας, παίζοντας ή απλώς κάνοντας παρέα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας και πραγματικότητας.

Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει ότι η υιοθέτηση ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας φέρνει σημαντικά οφέλη βιωσιμότητας και μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα σε οποιαδήποτε ESG ατζέντα των εταιρειών, με την υβριδική εργασία να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τον χώρο εργασίας τους, άρα και τα κόστη τους, ενώ η μέτρηση της παραγωγικότητας θα είναι το λογικό επόμενο βήμα στην υβριδική επανάσταση.