Dialectica: Τριήμερο βιωματικό L&D Bootcamp για τους ανθρώπους της

Ένα τριήμερο βιωματικό L&D Bootcamp οργάνωσε η Dialectica για τους ανθρώπους της. Συγκεκριμένα, το εν λόγω Bootcamp έλαβε χώρα από την Παρασκευή 11 μέχρι την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στο The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας, έχοντας ως στόχο την εκπαίδευση των εργαζομένων που πήραν προαγωγή σε θέση first time managers. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε από την ίδια την εταιρεία, περιλάμβανε εκπαιδευτικές ενότητες, εστιασμένες στα νέα καθήκοντα των εργαζομένων, αλλά και δύο workshops.

Το πρώτο ήταν το leadership workshop με άλογα, το οποίο ενδεικτικά αφορούσε το intuitive leadership, τις αντιδραστικες συμπεριφορές, καθώς και τη θέσπιση και τον σεβασμό των ορίων. Το δεύτερο ήταν το goal-setting workshop με τοξοβολία, το οποίο αποτέλεσε ένα παιχνίδι για το πώς θέτουμε και επιτυγχάνουμε τους προσωπικούς στόχους αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Η συγκεκριμένη δράση οδήγησε σε υψηλό employee engagement των συμμετεχόντων και πέτυχε έναν από τους βασικούς της σκοπούς, δηλαδή την ανάπτυξη των σχέσεων των νέων managers με την υπάρχουσα ομάδα διοίκησης. Επιπλέον, παρατηρήθηκε υψηλό ενδιαφέρον για το event τόσο εσωτερικά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όσο και εκτός του οργανισμού μέσω του social media coverage. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τρίημερο Bootcamp πραγματοποιήθηκε και το kick-off ενός προγράμματος διάρκειας 10 μηνών που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη.

Chandris: Νέα HR Director η Ειρήνη Τσιριντάνη

Καθήκοντα HR Director στην Chandris ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Ειρήνη Τσιριντάνη.

Η Ε. Τσιριντάνη είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και κάτοχος MSc στο HR Management & Organizational Analysis από το King’s College London, ενώ είναι και πιστοποιημένη NLP Practioner.

Μέχρι πρότινος, ήταν HR Business Partner στην Thenamaris, στην οποία έχει διατελέσει και HR Generalist.

J. Fuller: «Εστίαση στη μείωση της κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού»

«Αυτό που σήμερα ονομάζουμε εργασία, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαχείρισης στο μέλλον» δήλωσε ο Joseph Fuller σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού HR Professional. Ειδικότερα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο συνέδριο «Future of Work Conference» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου σε digital μορφή, ο J. Fuller, Professor of Management Practices στο Harvard Business School, αναφέρθηκε στον όρο «Το μέλλον της εργασίας» και στην αλλαγή και στην εξέλιξή της, τονίζοντας πως «οι εταιρείες, οι εκπαιδευτές και οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τα θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό θεωρώντας ότι η αλλαγή θα είναι σταδιακή, δίνοντάς τους, έτσι, χρόνο να αντιδράσουν. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον. Η αλλαγή είναι επαναστατική».

Κάνοντας λόγο για τις νέες συνθήκες εργασίας που επέβαλε ο Covid 19, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η πανδημία “ανάγκασε” τις εταιρείες να επανεξετάσουν το πώς προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό τους και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες» και συνέχισε: «Το ερώτημα δεν είναι “πόσο γρήγορα μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά πραγματικότητα”, αλλά “ποιο καινούργιο κόσμο μπορούμε να δημιουργήσουμε για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητά μας ως εργοδότες;”».

Τέλος, ο J. Fuller μίλησε και για τον στρατηγικό ρόλο των Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού στην μετα-Covid εποχή, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Τα στελέχη HR θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη μείωση της κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού τους. Μην αποδέχεστε την κινητικότητα των εργαζομένων σαν κάτι μη αναστρέψιμο», ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη σημασία του upskilling των εργαζόμενων. «Είναι πολύ πιο επικερδές να “αναπτύξετε το δικό σας” ταλέντο, παρά να ανταγωνίζεστε όλους τους άλλους» κατέληξε.