Intrasoft: Την αποχώρησή της ανακοίνωσε η Στέλλα Βουλγαράκη

«Σήμερα ένα συναρπαστικό ταξίδι στην NetCompany – Intrasoft έφτασε στο τέλος του, βρίσκοντάς με περήφανη και γεμάτη». Με τον τρόπο αυτό ξεκινά την ανάρτησή της στο LinkedIn η Στέλλα Βουλγαράκη, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από τη θέση της Chief People Officer της εταιρείας.

«Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής της καταπληκτικής HR ομάδας τα τελευταία 7 χρόνια, τα οποία διατήρησαν το κίνητρο και την έμπνευσή μου, ενώ αισθάνομαι ευλογημένη να θεωρώ τον εαυτό μου μέρος αυτής της μοναδικής και ταλαντούχας ομάδας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ίδια στην εν λόγω ανακοίνωση, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους της.

Η Σ. Βουλγαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο ΑΠΘ και κάτοχος MSc στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το City, University of London, ενώ διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο HR, το Coaching και το Learning. Μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει HR Manager στην Kantor και HR & Administration Director στην Intracom. Το επόμενο βήμα της καριέρας της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Εργασία: Η παγκόσμια έλλειψη ταλέντων επηρεάζει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο

Mία από τις 20 τάσεις στην αγορά εργασίας το 2022 είναι σύμφωνα με την τελευταία σχετική έκθεση του ομίλου της ManpowerGroup που εξετάζει το τοπίο της απασχόλησης, το πρόβλημα έλλειψης ταλέντων. Η έκθεση έχει τίτλο «H Μεγάλη Συνειδητοποίηση των εργαζομένων και εργοδοτών για την ανάγκη νέων και διαφορετικών τάσεων».

Σύμφωνα με την έρευνα, η μάχη για τα ταλέντα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς σχεδόν το 70% των εργοδοτών αναφέρει ότι δεν μπορεί να προσλάβει άτομα με τις δεξιότητες που χρειάζεται, καθώς η παγκόσμια έλλειψη ταλέντων συνεχίζει να επηρεάζει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Οι δημογραφικές αλλαγές συμπεριλαμβανομένων της συρρίκνωσης των ποσοστών γεννήσεων, της μειωμένης διασυνοριακής κινητικότητας και της αύξησης των ανθρώπων που επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, σηματοδοτούν ότι τα ταλέντα γίνονται ολοένα και πιο σπάνια. Ως λύση στο πρόβλημα, η ManpowerGroup αναφέρει ότι οι οργανισμοί πρέπει τώρα να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικοί για να προσελκύσουν, να διακρατήσουν, να αναβαθμίσουν και να επανεκπαιδεύσουν κορυφαία ταλέντα.

Συνεργασία Cargo Group Services και Up Hellas

Μία νέα συνεργασία ξεκίνησαν η Cargo Group Services και η Up Hellas. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας επέλεξε τις λύσεις γευμάτων που προσφέρει η Up Hellas προκειμένου να επιβραβεύσει τους εργαζομένους της.

Σημειώνεται ότι η Up Hellas προσφέρει λύσεις, όπως Up GoForEat, Up Cheque Dejeuner, Up Gift, Up Holidays και Up Fit, με στόχο την παροχή προνομίων στους εργαζόμενους.

Yπ. Εργασίας: Σε λειτουργία και η ιστοσελίδα του 1555 για εργασιακά θέματα

Σε λειτουργία τέθηκε η ιστοσελίδα του 1555 (www.1555.gov.gr), του Ενιαίου Αριθμού Εξυπηρέτησης Πολιτών για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ. Μέσα από την ιστοσελίδα 1555.gov.gr ο εργαζόμενος μπορεί να εξυπηρετείται άμεσα για τα ζητήματα που τον απασχολούν, χωρίς να απαιτείται η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555.

Εισερχόμενος στην εν λόγω ιστοσελίδα, αφού ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet, καλείται να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να πληκτρολογήσει το ερώτημα ή αίτημά του στο σχετικό πεδίο. Κάθε αίτημα που υποβάλλεται με αυτή τη διαδικασία, δρομολογείται αυτόματα στην αρμόδια ομάδα εργασίας του Φορέα (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ και λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου), για να το επεξεργαστεί και να το επιλύσει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, ο Οδηγός του Πολίτη εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες κατηγορίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με σκοπό να καλύψει το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.