ΒΑΤ Hellas: 150 επιπλέον θέσεων εργασίας φέρνουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα

H BAT Hellas προχωράει στη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες έρχονται σε συνέχεια των 200 θέσεων εργασίας στη διάρκεια του 2021 που προήλθαν από τις σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στη χώρα μας στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, που το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse έφεραν στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες θέσεις εργασίας ενισχύουν τις επενδύσεις του Ομίλου στην Ελλάδα και, παράλληλα, υπογραμμίζουν τον πολυετή ρόλο της εταιρείας στη στήριξη της απασχόλησης στην χώρα.

«Επιπλέον, η δημιουργία των 150 νέων θέσεων εργασίας σηματοδοτεί τη δυναμική συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΒΑΤ στην Ελλάδα, η οποία συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσα από σειρά ενεργειών, ανάμεσά τους επενδυτικό πλάνο με άξονα την υψηλή τεχνολογία, διαρκής ενίσχυση χιλιάδων εργαζομένων στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, και στήριξη χιλιάδων εργαζομένων στην καπνοπαραγωγή, με σημαντικές επενδύσεις ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση».

Όπως είναι γνωστό, η ΒΑΤ έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Έρευνα και Ανάπτυξη των εναλλακτικών στο κάπνισμα προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, όπως το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 1.500 ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου παγκοσμίως. Παράλληλα, η εταιρεία έχει συμβάλλει στα δημόσια έσοδα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια.

Η BAT Hellas έχει λάβει 19 διακρίσεις για το εργασιακό περιβάλλον και τις πρακτικές ανθρωπίνου δυναμικού τα τελευταία χρόνια, ενώ σημαντικές είναι οι διακρίσεις που έχουν λάβει οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα.

Leroy Merlin: Νέος Compensation & Benefits Manager ο Θάνος Χαρχαντής

Καθήκοντα Compensation & Benefits Manager GR/CY στην Leroy Merlin ανέλαβε από τον Μάρτιο ο Θάνος Χαρχαντής, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Compensation & Benefits Supervisor Greece & Cyprus στην Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Ο Θ. Χαρχαντής είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και κάτοχος MBA από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική του πορεία, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει HR Generalist στην British American Tobacco και HR Assistant στην Stedima SA Business Consultants.

ΟΑΕΔ: Ριζική αναβάθμιση των προγραμμάτων κατάρτισης με στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προγράμματα κατάρτισης «νέας γενιάς» του ΟΑΕΔ που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. του Οργανισμού οι πρώτες δράσεις. Εντός Μαρτίου θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης για δύο προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, τα οποία θα οδηγούν σε πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Οι βασικές καινοτομίες που ενσωματώνουν τα νέα προγράμματα είναι οι εξής:

  1. Τα πανεπιστήμια αποκτούν κεντρικό ρόλο στην κατάρτιση: Για πρώτη φορά, οι άνεργοι αποκτούν πρόσβαση σε προγράμματα κατάρτισης που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια και ειδικότερα τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των ΑΕΙ, στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης που θα απευθύνεται μόνο στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τα πανεπιστήμια θα διαχειριστούν σ’ αυτή την 1η φάση το 50% του συνολικού προϋπολογισμού.
  2. Προσφέρεται ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης υψηλής ζήτησης: Σε αντίθεση με προγράμματα που είχαν προωθηθεί μέχρι σήμερα, τα οποία είχαν κατά βάση έναν πιο «παραδοσιακό» χαρακτήρα, οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληθώρας προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης, με έμφαση σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.
  3. Η πληρωμή παρόχων και ωφελουμένων συνδέεται με την πιστοποίηση: Με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι πόροι θα «πιάσουν τόπο», το 30% του ποσού που δικαιούνται οι πάροχοι και οι καταρτιζόμενοι θα καταβάλλεται μόνο μετά την πιστοποίηση. Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εισάγει τη μεθοδολογία της πληρωμής των παρόχων βάσει αποτελέσματος (Payment by Results), με σκοπό την αποτελεσματικότητα και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
  4. Δίνεται έμφαση στην πιστοποίηση από μεγάλες διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας που παρέχουν -μέσω τρίτων φορέων- αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις για ψηφιακές δεξιότητες. Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας και της ελκυστικότητας των προγραμμάτων.
  5. Ανεβαίνει ο πήχης για τους παρόχους κατάρτισης, καθώς εισάγονται αυστηρότερα κριτήρια για τη συμμετοχή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης επιπλέον διεθνών πιστοποιητικών ISO.
  6. Έλεγχος του εκπαιδευτικού υλικού από ανεξάρτητο φορέα: Διασφαλίζεται η ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού με βάση σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές, οι οποίες θα ελέγχονται από εξειδικευμένο ανεξάρτητο φορέα.
  7. Επιλογή φορέα πιστοποίησης από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους και όχι από τους παρόχους κατάρτισης, έτσι ώστε οι ωφελούμενοι να επιλέγουν το πιστοποιητικό που επιθυμούν εκείνοι.
  8. Τέλος, μία ακόμη καινοτομία είναι ότι το μητρώο των προγραμμάτων και η συμμετοχή των ανέργων θα παραμείνουν «ανοιχτά», μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οποιαδήποτε στιγμή και να επιλέξουν από ευρεία γκάμα προγραμμάτων κατάρτισης που θα εμπλουτίζεται συνεχώς.