Kaizen Gaming: Αποχωρεί η Αλεξάνδρα Λόη

Την αποχώρησή της από την Kaizen Gaming, στην οποία κατείχε τη θέση της Group HR Director, μετά από 3 χρόνια ανακοίνωσε η Αλεξάνδρα Λόη.

«Νιώθω περήφανη για τις νίκες, τα διδάγματα και τους στόχους που πετύχαμε τα τελευταία 3 χρόνια, από το χτίσιμο ενός λειτουργικού συστήματος HR και την ανάπτυξη της ομάδας της Kaizen με πάνω από 1200 άτομα σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική με εκπληκτικά ποσοστά engagement, μέχρι τη πιστοποίησή μας ως ένα από τα 10 κορυφαίας Best Workplaces στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της στο LinkedIn. Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσω τον CEO, την ομάδα του HR και όλους τους ανθρώπους της εταιρείας, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι θα ενταχθεί στην Revolut.

H A. Λόη είναι κάτοχος BSc στην Αναλυτική Φιλοσοφία από το LSE, MBA από το IESE Business School, Organizational Behavior Diploma από το Harvard University Graduate School of Education και Executive Coaching Degree από το INSEAD, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί στην Korn Ferry, στην Coca-Cola HBC και στην Colgate-Palmolive.

«Δουλειές Ξανά»: «Το νέο νομοσχέδιο ενισχύει δεξιότητες, κινητροδοτεί την εργασία»

Με σχετική του ανακοίνωση το Υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει σχετικά με το νέο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» τα εξής: Το 72% των εργοδοτών δηλώνει ότι αναζητά εργαζομένους και δεν μπορεί να βρει. Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για πάνω από 10 χρόνια. Και 40.000 άτομα είναι στο μητρώο, ενώ έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, αυτά τα τρία στοιχεία υποδεικνύουν δύο προβλήματα αλληλένδετα μεταξύ τους, τα οποία αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»: Πρώτον, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δεξιοτήτων. Δεύτερον, ότι υπάρχει μακροχρόνια ανεργία, σε μεγάλο βαθμό πραγματική και σε ένα βαθμό πλασματική («άνεργοι-ρετιρέ»).

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι με το νέο νομοσχέδιο «ενισχύει την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναβαθμίζοντας την κατάρτιση, κινητροδοτεί τους μακροχρόνια ανέργους να αναζητήσουν ενεργά εργασία, επιβραβεύει όσους ανέργους κινητοποιούνται και βρίσκουν γρήγορα δουλειά, θεσπίζοντας για πρώτη φορά επίδομα εργασίας, εισάγει εισοδηματικά κριτήρια για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ενώ τέλος, υιοθετεί ρυθμίσεις που ισχύουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τις οποίες αν ο εγγεγραμμένος στο μητρώο αρνηθεί 3 φορές προσφορά κατάλληλης θέσης εργασίας θα διαγράφεται από το μητρώο για 2 χρόνια».

British Council: Πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων

Το Life Skills, ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης παρουσιάζει το British Council, με στόχο να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ειδικότερα, σκοπός των εν λόγω ψηφιακών εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να κατανοήσουν τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και να διαμορφώσουν ένα πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε 2 κύκλους με τη χρηματοδότηση της HSBC. Ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου, 5 και 12 Απριλίου και ο δεύτερος στις 1, 8 και 15 Απριλίου.