Όμιλος Adecco: Πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο Όμιλος Adecco ανέπτυξε ενιαία πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες, συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειες υποστήριξης των πληγέντων. Πρόκειται για το www.adeccojobsforukraine.com, μια δωρεάν πλατφόρμα που απευθύνεται τόσο σε υποψηφίους από την Ουκρανία που αναζητούν εργασία σε χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο, όσο και σε εργοδότες που αναζητούν εργαζομένους στις χώρες όπου είναι παρών ο Όμιλος Adecco.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στην ουκρανική και στην αγγλική γλώσσα και περιέχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Αναζήτηση εργασίας σε σχεδόν 60 χώρες και περιοχές από όλο τον κόσμο, όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Adecco.
  • Πρόσβαση σε δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδευτικές ενότητες για τη δημιουργία βιογραφικού, την αναζήτηση εργασίας και την παροχή συμβουλών γύρω από τον κόσμος της εργασίας.
  • Επανεκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων, όπως ψηφιακών ικανοτήτων και γλωσσικών δεξιοτήτων.
  • Σύνδεση με πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να βρουν στέγη.
  • Σύνδεση με χρήσιμους κυβερνητικούς ιστότοπους και πληροφορίες για εργατικούς κανονισμούς στις ευρωπαϊκές χώρες.
  • Δυνατότητα δημοσίευσης θέσεων εργασίας για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε πρόσφυγες.

Η Soul Creative Agency διοργανώνει internal workshops για ενδυνάμωση των στελεχών της

Η Soul Creative Agency επενδύοντας στην ανάπτυξη, εξέλιξη και ενδυνάμωση της ομάδας της, εγκαινιάζει μια σειρά από internal workshops και προσκαλεί επιλεγμένα στελέχη του χώρου να μοιραστούν γνώσεις, insights και εμπειρίες, σε έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο με την ομάδα. Σε κάθε μηνιαίο workshop της σειράς Wednesdays with (a) Soul, το δημιουργικό γραφείο προσκαλεί έναν/μία guest speaker με διαφορετικό επαγγελματικό background και εξειδίκευση για να μοιραστεί και να συζητήσει τις τάσεις και τις εξελίξεις του κλάδου, στο πλαίσιο αυτών των νέων workshops με την ομάδα της Soul.

Το νέο αυτό θεσμό εγκαινιάζει ως guest speaker ο Χαράλαμπος Κασσιός, Global Account Director, Kantar, με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλα agencies και accounts σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρώτο Wednesdays with (a) Soul session ο καλεσμένος θα μοιραστεί με την ομάδα της Soul Creative Agency θεματικές που αφορούν στη σημασία του branding, τα προφίλ και τις συμπεριφορές του σύγχρονου καταναλωτή, καθώς και τα διαθέσιμα πλέον εργαλεία για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας (creative effectiveness) αξιοποιώντας ακόμα και insights ερευνών Neuroscience.

Το workshop session θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση της ομάδας της Soul και του καλεσμένου της. H Soul Creative Agency είναι δημιουργικό γραφείο με focus στο branding. Πελάτες της εταιρείας αποτελούν brands από ένα μεγάλο φάσμα της επιχειρηματικότητας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες, ο πολιτισμός, σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ελβετία, Κύπρος, ΗΑΕ, Kατάρ, ΗΒ, κ.λπ.).

Η Mexoxo παρουσιάζει το πρόγραμμα UNITY

Η Mexoxo, παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, ανακοίνωσε ότι προχωράει στη δημιουργία του προγράμματος UNITY, το οποίο έχει ως στόχο την κοινωνικοοικονομική στήριξη των γυναικών -και όχι μόνο- από την Ουκρανία.

Μέσω της υλοποίησής του, σημειώνει την πρόθεση και διάθεσή της να εστιάσει στην εύκολη προσαρμογή των γυναικών στη καθημερινότητα κατά την μετακίνηση τους μεταξύ χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Τo πρόγραμμα UNITY σχεδιάστηκε ως προτεραιότητα, βάσει των καθημερινά εξελισσόμενων καταστάσεων στην Ουκρανία που επιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο του UNIΤΥ, η δράση θα αφορά στην εύρεση εργασίας, στην παροχή mentorship, στην παροχή ενδυνάμωσης προσωπικής και επαγγελματικής, καθώς και στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από επαγγελματίες.

«Η Mexoxo υποστηρίζει έμπρακτα τη δέσμευσή της ως προς την κοινωνική ανισότητα με σκοπό να επέλθει βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στις γυναίκες από την Ουκρανία – οπουδήποτε κι αν μεταφερθούν – για ίσες ευκαιρίες, ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Επιθυμεί να είναι φορέας έμπνευσης, γνώσης, καθοδήγησης για τη διαμόρφωση ενός ευγενούς περιβάλλοντος και βιωσιμότητας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Καταλήγοντας, η Mexoxo καλεί φορείς, εταιρείες και οργανισμούς να συμβάλλουν στο έργο της και να ενταχθούν στον κύκλο επίδρασης που διαμορφώνει.