Kaizen Gaming: Νέα Chief People Officer η Στέλλα Βουλγαράκη

Η Στέλλα Βουλγαράκη είναι η νέα Chief People Officer (CPO) της Kaizen Gaming, για τις 10 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η Σ. Βουλγαράκη διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και ως Σύμβουλος σε θέματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των ανθρώπων, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια ηγείτο της ομάδας HR της Netcompany-Intrasoft, ως Chief People Officer, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας την HR στρατηγική της εταιρείας σε 8 χώρες.

«Με την προσθήκη της Στέλλας στην ομάδα μας, είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση της περαιτέρω ανάπτυξης της Kaizen Gaming στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σταθερά στη λίστα των πιο ελκυστικών εργοδοτών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δασκαλάκης, CEO της Kaizen Gaming. Από την πλευρά της, η Στέλλα Βουλγαράκη δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που εντάσσομαι σε μια τόσο δυναμική ομάδα, σε μια εταιρεία που επενδύει σημαντικά και συστηματικά στην ανάπτυξη των ανθρώπων της.

Η ραγδαία επέκταση της Kaizen Gaming είναι μια μεγάλη πρόκληση αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό. Από τη νέα μου θέση, στόχος μου είναι να ενισχύσουμε τα υψηλά επίπεδα δέσμευσης των εργαζομένων και να επενδύσουμε στο υψηλού επιπέδου ταλέντο που διαθέτει ο οργανισμός». Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης της Αλεξάνδρας Λόη, για την οποία είχε γράψει και το Workforce, η οποία ανέλαβε καθήκοντα Global Head of HR στην Revolut.

Νομοσχέδιο για παιδικούς σταθμούς σε χώρους εργασίας

Παιδικούς σταθμούς σε χώρους εργασίας προβλέπει ειδική διάταξη του Υπουργείου Εργασίας σε νομοσχέδιο το οποίο έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση από τον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Η δράση έχει τίτλο «Δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών εντός επιχειρήσεων» και αφορά στη χρηματοδότηση 120 επιχειρήσεων για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό χώρου φύλαξης παιδιών των εργαζομένων, ηλικίας από 6 μηνών έως 2 ετών και 6 μηνών, εντός της εγκατάστασης στην οποία ασκούν την δραστηριότητά τους, καθώς και για τη στελέχωση του χώρου με έως 2 βρεφονηπιοκόμους/βοηθούς βρεφονηπιοκόμων ή επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

Δικαιούχοι της δράσης μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, κάθε ιδιωτική επιχείρηση – εργοδότης του ιδιωτικού τομέα, που ασκεί τακτική οικονομική δραστηριότητα και απασχολεί, με οποιοδήποτε συμβατικό καθεστώς, τουλάχιστον 100 εργαζόμενους.

Φορέας υλοποίησης της δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με χρηματοδότηση που προέρχεται από ενωσιακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός της δράσης είναι η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και η ενδυνάμωση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας μέσω:
α) της παροχής συμπληρωματικών υπηρεσιών φροντίδας βρεφών και της δημιουργίας φιλικότερων εργασιακών χώρων για τους νέους γονείς και, ιδίως, για τις γυναίκες και
β) της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης στον τομέα φροντίδας βρεφών.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης εντός των επόμενων ημερών, το νομοσχέδιο θα προχωρήσει προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ώστε να πάρει τη σειρά του προς ψήφιση εντός Απριλίου ή το αργότερο Μαϊου.

Milkplan: Συνεργασία με το Executive MBA του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Μια νέα συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο BICC και το Executive ΜΒΑ του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα ξεκίνησε η Milkplan.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Σωτηρίου, HR Manager της εταιρείας, και η Κορίνα Λεώνη, HR Generalist, επισκέφτηκαν το Σάββατο 19 Μαρτίου, το μάθημα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Γιώργου Θερίου, PhD, Associate Professor, και αναφέρθηκαν στις πρακτικές και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τμήμα HR της Milkplan, αλλά και στο πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα HR τμήμα από το μηδέν.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές, αλλά και ορισμένοι απόφοιτοι του τμήματος, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε mock interviews με τα στελέχη της εταιρείας και να λάβουν αναλυτική ανατροφοδότηση. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι φοιτητές του μαθήματος, χωρισμένοι σε ομάδες, θα εργαστούν σε ένα project που ήδη τρέχει η Milkplan, ως case study, με στόχο προς το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς να παρουσιάσουν τα δικά τους αποτελέσματα.