Future of Work Conference: Όλα τα megatrends για την εργασία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, σε ψηφιακή μορφή, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, το πρώτο Future of Work Conference – Reimagine the World of Work της Boussias, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, συγκεντρώνοντας μαζικά το ενδιαφέρον των τμημάτων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο συνέδριο συμμετείχαν και παρακολούθησαν περισσότερα από 300 στελέχη HR και General Management, προερχόμενα από 100 διαφορετικές εταιρείες και φορείς, ενώ την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου επισφράγισε το υψηλό σκορ που κατέγραψε ο δείκτης ικανοποίησης των συμμετεχόντων.

Αναλυτικότερα, μέσα από μία μοναδική συνεδριακή εμπειρία, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες διεθνώς καταξιωμένων experts, καθώς και διακεκριμένων στελεχών, εταιρειών και οργανισμών από την ελληνική αγορά. Στο επίκεντρο τέθηκαν τα ζητήματα του δημογραφικού προβλήματος της γήρανσης του πληθυσμού και της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών, οι οποίες αναδεικνύουν σε επιτακτική την ανάγκη για δια βίου εκπαίδευση, αλλά και διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους. Επίσης, μέρος της πλούσιας ατζέντας αποτέλεσαν οι νέες συνθήκες που ανέδειξε η πανδημία σχετικά με τα νέα μοντέλα εργασίας remote και hybrid, η σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και του corporate well being, η εμπειρία των εργαζομένων, ο βαθμός ικανοποίησης τους αλλά και το EVP ως νέος «οδηγός» για το HR.

Επιπλέον, μέσα από το πάνελ συζήτησης με θέμα Age Bias, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επίκαιρο προβληματισμό για τους «ώριμους» εργαζομένους αλλά και για τους νέους, καθώς οι ηλικιακές προκαταλήψεις παραμένουν έως και σήμερα στα επαγγελματικά περιβάλλοντα, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα της συμπερίληψης της διαφορετικότητας, αλλά και η ύψιστης σημασίας θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Τέλος, αναφορικά με τους κινδύνους που φέρει η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης και η χρήση των μηχανών για την εργασία, οι προσεγγίσεις των ειδημόνων καταδεικνύουν την αναγκαιότητα προσαρμογής με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα και με όρους συνεργασίας ανθρώπων και μηχανών, ενώ συζητήθηκαν και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Χρυσοί Χορηγοί: Edenred, Reborrn. Μεγάλος Χορηγός: Oracle. Χορηγοί: Dis, Depa Commercial SA, Microsoft, Nama Group, Performance-VMware, Schneider Electric, Searchlight Partners, ViOS. Υποστηρικτής: Smart CV. Livestreaming by: Coneq.

Stop: Νέα HR Manager η Κατερίνα Κανατούλα

Καθήκοντα HR Manager στην Stop, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των μέσων ατομικής προστασίας, ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Κατερίνα Κανατούλα. Η Κ. Κανατούλα είναι απόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Παντείου και κάτοχος Master στο HR Management & Services από την ΕΕΔΕ.

Μέχρι πρότινος, ήταν Payroll Manager στην Affidea, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Generalist & Payroll Assistant στην Entos και HR & Payroll Manager στην Θες Γάλα και την Δικηγορική εταιρεία Χαρακτινιώτης & Συνεργάτες.

Edenred: Αρκετά ικανοποιημένο το 30% των εργαζομένων από τη σημερινή του θέση

Τα ευρήματα της Πανελλήνιας Έρευνας Ικανοποίησης Εργαζομένων, η οποία υλοποιήθηκε από την Focus Bari, υπό την αιγίδα της Edenred και του ΣΔΑΔΕ, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο πλαίσιο του «Future of Work Conference» της Boussias, από την Άννα Καραδημητρίου, VP, Customer Experience & Innovation για την Focus Bari. Στόχος της εν λόγω έρευνας, με δείγμα 1.841 εργαζομένων, ήταν να καταγραφούν οι συνθήκες εργασίας, ο βαθμός ικανοποίησης των εργαζομένων στη χώρα μας, η τρέχουσα κατάσταση, αλλά και οι προσδοκίες των ατόμων για την «επόμενη ημέρα» στον τομέα των παροχών.

Αναλυτικότερα, ως προς τον βαθμό ικανοποίησης, το 30% των εργαζομένων δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από τη σημερινή θέση εργασίας, με το ηλικιακό group έως 30 ετών να φαίνεται πως αποτελεί τη σημερινή πρόκληση των HR Managers, αφού το 29% εκφράζει δυσαρέσκεια. Επιπλέον, οι 3 σημαντικότεροι παράγοντες ικανοποίησης αφορούν στο «Αντικείμενο Εργασίας», στο «Αίσθημα Ασφάλειας»  και στην «Υποστήριξη από τον Προϊστάμενο». Στον αντίποδα βρίσκονται οι «Ευκαιρίες Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης», η «Προοπτική Εξέλιξης» και η «Ανταπόκριση Αμοιβών σε Θέση & Ικανότητες», όπου οι συμμετέχοντες δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένοι. Επιπρόσθετα, αναφορικά με τις παροχές, οι 9 στους 10 εργαζόμενους λαμβάνουν τουλάχιστον μία παροχή από την εταιρεία στην οποία εργάζονται.

Το «Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας», οι «Διατακτικές Σίτισης» και η «Εργασία εξ αποστάσεως» είναι οι 3 βασικές παροχές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σήμερα, ενώ το «Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας», οι «Διατακτικές Σίτισης» και το «Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα», είναι οι top 3 παροχές που τα άτομα επιθυμούν για το μέλλον. Τέλος, βάσει της έρευνας, οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην κάλυψη εξόδων σε ειδικότητες γιατρών καθώς και στη δυνατότητα εργασίας εξ’ αποστάσεως, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, ενώ τα άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως ή σε μικτό μοντέλο φαίνεται να είναι αισθητά πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με όσους εργάζονται σε φυσικό χώρο. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας, η Edenred δώρισε 1€ για κάθε συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο, στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε».