Αγορά Εργασίας: Θετικές εξελίξεις παρά τις προκλήσεις

Mια σειρά από θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας ανάδειξε το Υπουργείο Εργασίας με σχετική του ανακοίνωση, οι οποίες προκύπτουν τόσο από την έρευνα ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και από το σύστημα Εργάνη, και αφορούν τόσο στην ανεργία, όσο και στους μισθούς. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία έχει μειωθεί κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες από τη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. (Από 17,2% όταν ηττήθηκε στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,8% τον Ιανουάριο του 2022).

Τον Ιανουάριο του 2022 είχαμε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον Ιούλιο του 2010 (12,8%) και τον χαμηλότερο αριθμό ανέργων από τον Μάρτιο του 2010 (587,1 χιλ.). Η μείωση της ανεργίας είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες και τους νέους, δύο πληθυσμιακές ομάδες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση. Το τρίτο τρίμηνο του 2021 το ποσοστό απασχόλησης ανήλθε σε 63,3% (το υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2010) ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων ξεπέρασε τον Ιούνιο του 2021 το ψυχολογικό φράγμα των 4 εκατ. για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2011.

Αύξηση των μισθών
Η θετική αυτή εικόνα επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΠΣ Εργάνη που καταγράφει την μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα την τετραετία 2018-2021 σύμφωνα με τα στοιχεία είχαμε αύξηση του μέσου μηνιαίου μισθού κατά 4,3% (από 1.072 σε 1.118 ευρώ), αλλά και μείωση των εργαζομένων που λαμβάνουν έως 700 ευρώ μηνιαίως κατά 9,8% και αύξηση αυτών που λαμβάνουν πάνω από 1200 ευρώ κατά 14,8%. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με της φορολογικές ελαφρύνσεις αύξησε το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. Σύμφωνα με παραδείγματα που κατέγραψε το υπουργείο, για μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ το όφελος ανεβαίνει στα 3,2% (355 ευρώ ετησίως), ενώ για μηνιαίο μισθό 2.000 ευρώ φτάνει το 3,5% (691 ευρώ ετησίως). Τέλος, για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν το κατώτατο μισθό το σωρευτικό όφελος από τις ανωτέρω μεταρρυθμίσεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1/1/2022 κυμαίνεται από 3,97% έως 5,5%, ανάλογα με τις τριετίες που έχουν συμπληρώσει.

Κωτσόβολος: Νέα Learning & Development Specialist η Αλεξάνδρα Κόλλια

Καθήκοντα Learning & Development Specialist στην Κωτσόβολος ανέλαβε η Αλεξάνδρα Κόλλια, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Talent Acquisition & Onboarding Specialist στην PwC.

H Α. Κόλλια είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος MSc στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί και ως HR Advisor στην General Mills.

Συνεργασία Sakis Pack και Up Hellas

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησαν η Sakis Pack και η Up Hellas. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής υλικών συσκευασίας επέλεξε τις λύσεις της Up Hellas, με σκοπό να επιβραβεύσει τους εργαζομένους της.

Παράλληλα, η Up Hellas ανακοίνωσε πώς η Curves Greece εντάχθηκε στο δίκτυο χώρων αθλητισμού και ευεξίας της εταιρικής παροχής UpFit

#JobDay Προσφύγων από το Skywalker.gr

Το Skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον», διοργανώνει το #JobDay Προσφύγων, μια εκδήλωση για υποψηφίους που ανήκουν στην ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα των προσφύγων και επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 1η Απριλίου και οι ώρες και για τις δύο πόλεις είναι 10:00-15:00. Η δράση της Αθήνας θα λάβει χώρα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, ενώ αυτή της Θεσσαλονίκης στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Σκοπός του #JobDay Προσφύγων, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα και για πρώτη στη Θεσσαλονίκη, είναι η στήριξη του προσφυγικού πληθυσμού και η παροχή ευκαιρίας να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο εργασιακό οικοσύστημα.

Μέσω αυτής της βιωματικής δράσης οι επισκέπτες του #JobDay Προσφύγων θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκπροσώπους εταιρειών και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις εργασίας, να μιλήσουν προσωπικά με εξειδικευμένο μέντορα για το βιογραφικό τους σημείωμα και σε πραγματικό χρόνο να επιφέρουν τις βέλτιστες αλλαγές σε αυτό, να μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις μεταξύ τους, να συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους για εργασιακά ζητήματα εναρμονισμένα με τα νέα δεδομένα (μόνο στη Θεσσαλονίκη).