--> 

Στην Danaos Shipping ο Δημήτρης Βασαλάκης

Καθήκοντα HR Director στην Danaos Shipping ανέλαβε ο Δημήτρης Βασαλάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Group Talent Acquisition & Performance Senior Manager στην Netcompany-Intrasoft.

Ο Δ. Βασαλάκης είναι κάτοχος BSc στο Business Administration από το ΤΕΙ Αθήνας, MSC στο HR Management και MBA από το ΟΠΑ, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει HR Director στην Apivita και HR Administrator στην Carrefour.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα την αποχώρησή του από την Netcompany-Intrasoft μέσα από σχετική ανάρτησή του στο LinkedIn.

Νέος HR Director στην ΜΕΤΑδραση ο Αλέξανδρος Κατηγούδης

O Αλέξανδρος Κατηγούδης είναι ο νέος HR Director της METAδραση, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από τον Απρίλιο.

Ο Α. Κατηγούδης είναι κάτοχος BSc στο Business Administration με εξειδίκευση στο HR Management από το Alba και Master στο HR Management από το University of Sunderland.

Μέχρι πρότινος, κατείχε τη θέση του HR Director στην Mikel, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Lead Recruiter στην Express Employment Professionals και HR Assistant Manager στην UPS.

Η Randstad Hellas παρουσιάζει την έρευνα HR Trends 2022

Με αφορμή την έρευνα της HR Trends 2022 η Randstad Hellas θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 5 Μαΐου στις 11.00 webinar για τις τάσεις στο HR & τους μισθούς, με τη Λήδα Σγουράκη, Director Professionals της Randstad, μέσα από το οποίο θα αναλυθεί το ποιες εταιρείες προσελκύουν τα ταλέντα, ποιες είναι οι τάσεις στους μισθούς και οι πιο δημοφιλείς παροχές που προσφέρουν οι εργοδότες. καθώς και ποια είναι τα πλάνα προσλήψεων για το 2022.

Το webinar απευθύνεται σε Διευθυντές και HR Managers, στελέχη HR όλων των βαθμίδων, στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με το ανθρώπινο δυναμικό ή/και τη στελέχωση στον οργανισμό τους, Γενικούς Διευθυντές, Οικονομικούς Διευθυντές ή στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης, Ιδρυτές ή στελέχη startup, Ιδιοκτήτες εταιρειών, στελέχη τμημάτων επικοινωνίας & marketing κ.α.

Spotawheel: Αξιοκρατική στρατηγική προσλήψεων για την αποφυγή των διακρίσεων

Ενάντια στην πεποίθηση ότι ο κλάδος των αυτοκινήτων είναι αυστηρά ανδροκρατούμενος βρίσκεται η Spotawheel, η οποία «όχι μόνο αποδέχεται αλλά ενθαρρύνει τις γυναίκες να ενσωματωθούν στην ομάδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαγκαφώσης, Head of Talent Ops Group της εταιρείας. Ειδικότερα, η Spotawheel εφαρμόζει μια στρατηγική προσλήψεων, η οποία δεν αποκλείει κανέναν υποψήφιο και έχει σχεδιαστεί βασιζόμενη στην αξιοκρατία, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους στο πλαίσιο της προώθησης της ποικιλομορφίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Οι στόχοι αυτοί αφορούν στην υιοθέτηση δίκαιων πολιτικών στελέχωσης, αξιολόγησης, ανάπτυξης και ανταμοιβής, στην αποφυγή τυχόν διακρίσεων και προκαταλήψεων μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης και καθοδήγησης, στην ευελιξία στην εργασία πρός την κατεύθυνση της καλύτερης εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις υψηλότερης ευθύνης.

«Δεδομένου ότι η ομάδα της Spotawheel αναπτύσσεται ραγδαία, οι προσλήψεις γυναικών εργαζομένων θα αυξηθούν με ακόμη εντονότερους ρυθμούς το επόμενο διάστημα και η αναλογία ανδρών/γυναικών θα βελτιώνεται συνεχώς. Κάθε οργανισμός χρειάζεται περισσότερα πρότυπα σε θέσεις ευθύνης. Γυναίκες δυναμικές, θετικές και ιδιαίτερα ταλαντούχες και αποτελεσματικές» κατέληξε ο Γ. Μαγκαφώσης.