Apivita: Νέα HR Manager η Λυδία Γκουζιώτη

Τη θέση της HR Manager στην Apivita αναλαμβάνει η Λυδία Γκουζιώτη, προαγόμενη από τη θέση της HR Generalist. Η Λ. Γκουζιώτη είναι απόφοιτη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ βρίσκεται στην Apivita από το 2018. Η εν λόγω προαγωγή έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης της Βίκυς Φωτεινοπούλου.

«Πριν από 18 χρόνια, ξεκίνησα την καριέρα μου στην Apivita. Όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι μου, την “επαγγελματική” μου οικογένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια σε ανάρτησή της στο LinkedInκαι συνεχίζει: «Νιώθω ευγνώμων και χαρούμενη που όλες οι προσπάθειες, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά εκτιμήθηκαν, που κατάφερα να χτίσω ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης και που είχα αντίκτυπο στην εργασιακή καθημερινότητα των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση».

Η Β. Φωτεινοπούλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους ιδρυτές της εταιρείας, αλλά και όλους τους συναδέλφους της. Η κα. Φωτεινοπούλου είναι κάτοχος BSc στο Business Administration από το ΟΠΑ και MA στο HRD & Management Learning από το Lancaster University. Το επόμενο βήμα της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Randstad: Ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα

Η αγορά εργασίας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζει σημαντική δυναμική ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις να επιλέγουν την εγκατάσταση και λειτουργία τους στην περιοχή, αξιοποιώντας το υψηλού επίπεδου ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Randstad σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, για να καταγράψει τα στοιχεία της ζήτησης στην αγορά εργασίας της περιοχής, τέσσερις είναι οι βασικοί κλάδοι που καταγράφουν σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας: της βιομηχανίας, των υπηρεσιών τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τηλεφωνικών κέντρων.

Οι κλάδοι της τεχνολογίας και των μηχανικών, μάλιστα, εμφανίζονται στις δύο πρώτες θέσεις και στη δυσκολία εύρεσης ταλέντων, όπως φαίνεται στην πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα της Randstad, HR Trends. Αναφορικά με τις ειδικότητες που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Βόρεια Ελλάδα, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι μηχανικοί και ειδικότερα ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι μηχανικοί, ειδικότητες στο χώρο της τεχνολογίας/IΤ, και ιδιαίτερα developers (.net, php, angular μεταξύ άλλων), ενώ σημαντική ζήτηση παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι πωλήσεων, καθώς και θέσεις εξυπηρέτησης πελατών σε τηλεφωνικά κέντρα.

Σύμφωνα πάντα με την Randstad, η προσφορά εργασίας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, περιλαμβάνει τόσο υβριδικά και απομακρυσμένα μοντέλα εργασίας, όσο και θέσεις με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις τους, με τους υποψήφιους εργαζόμενους να προτιμούν, σχεδόν καθολικά, είτε υβριδικό μοντέλο είτε απομακρυσμένη εργασία. Στην πρόσφατη έρευνα HR Trends της Randstad, οι εταιρείες, πανελλαδικά, φαίνεται ότι έχουν υιοθετήσει σε ποσοστό 66% το υβριδικό μοντέλο εργασίας το 2021 και το 28% των εταιρειών παρείχαν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους για πλήρως απομακρυσμένη εργασία, ενώ το 80% των εταιρειών αυτών προτίθεται να διατηρήσει τις αλλαγές αυτές στο μέλλον.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑ και ΚPMG

Τις υπογραφές τους σε συμφωνία συνεργασίας έβαλαν οι διοικήσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και της KPMG στην Ελλάδα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της KPMG. Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης και της επιστημονικής έρευνας με την πραγματική αγορά και τις επιχειρήσεις.

Η συνεργασία ΟΠΑ και KPMG περιλαμβάνει άμεσες και μεσοπρόθεσμες υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες και δράσεις σε 6 βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης, έρευνας και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και της απασχόλησης των φοιτητών και αποφοίτων σε σύγχρονα αντικείμενα. Οι πυλώνες συνεργασίας είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

  • Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του ΟΠΑ στην KPMG
  • Χορηγική υποστήριξη της KPMG στην εφημερίδα ΟΠΑ News
  • Διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία με δυνατότητα υποστήριξης της εταιρείας σε διπλωματικές και διδακτορικές εργασίες και συνεργασίας με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ
  • Διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων με την αγορά εργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας
  • Συμμετοχή της εταιρείας σε εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνει το ΟΠΑ
  • Διενέργεια ερευνών-μελετών από το επιστημονικό προσωπικό και τα ερευνητικά εργαστήρια του ΟΠΑ σε τομείς επιχειρηματικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος από πλευράς της KPMG.