Στην Philip Morris International o Γιώργος Δρες

Τη μετακίνησή του στην Philip Morris International για τη θέση του Global Total Rewards Lead- Global Functions ανακοίνωσε ο Γιώργος Δρες με ανάρτησή του στο LinkedIn.

Γιώργος Δρες

Στην εν λόγω ανάρτηση, ο κ. Δρες αναφέρει ότι ανυπομονεί για αυτή τη νέα ευκαιρία και ευχαριστεί την ομάδα της PMI για τη θερμή υποδοχή, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη για τα 14 χρόνια στα οποία βρισκόταν στην GSK.

O Γ. Δρες είναι κάτοχος Bachelor στο Finance and Accounting και στο Management of International Business από το The American College of Greece, ενώ διαθέτει και Executive Diplome στο Management από το Alba. Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Global Reward Partner στην GSK, HR Executive στην DHL και HR Specialist στην TIM.

Sunlight: Νέος Plants HR Senior Manager ο Νίκος Καστανάς

Καθήκοντα Plants HR Senior Manager στην Sunlight Group Energy Storage Systems ανέλαβε ο Νίκος Καστανάς, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Country HR Manager, Operations στην Imerys.

O N. Καστανάς είναι κάτοχος BSc στο Finance από το ΠΑ.ΠΕΙ και MSc στο HR & Employment Relations από το Brunel University London, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική του πορεία έχει εργαστεί ως Group HR Manager στην Mavrogenis Group, HR Manager στην Elgeka Group και HR Generalist στην Elbisco.

Etem: H Ελεάνα Χουτέα ανέλαβε καθήκοντα HR Manager

Στη θέση της HR Manager στην Etem προήχθη η Ελεάνα Χουτέα, η οποία μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα HR Coordinator στην εταιρεία.

Η Ε. Χουτέα είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος MA από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και MBA από το Neapolis University Pafos, ενώ βρίσκεται στην Etem από το 2019.

Σημειώνεται ότι η προαγωγή της ήρθε σε συνέχεια της αποχώρησης του Δημήτρη Μπούκη, ο οποίος, όπως έγραψε το Workforce, αναλαμβάνει καθήκοντα Senior HR Officer στην Baker Tilly.

Wolt: Αποζημίωση στους διανομείς για την απόσταση pickup

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο κόστος καυσίμων, η Wolt προσφέρει, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, αποζημίωση στους συνεργάτες διανομείς της για την απόσταση που διανύουν προκειμένου να παραλάβουν την προς διανομή παραγγελία από την επιχείρηση (pickup distance). Η αποζημίωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ισχύουσα αμοιβή των διανομέων που αφορά στην παράδοση της παραγγελίας από τη συνεργαζόμενη επιχείρηση προς τον πελάτη.

«Στόχος της Wolt είναι να ενισχύσει την ικανοποίηση των συνεργατών διανομέων της, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συνεργασίας που προσφέρει πλήρη ελευθερία στους συνεργάτες να επιλέγουν πότε, πού και για πόσο θα εργαστούν, καθώς και ποιες παραγγελίες αποδέχονται ή απορρίπτουν» αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτή, οι συνεργάτες διανομείς της Wolt αμείβονται με ξεκάθαρους όρους και όλες οι συναλλαγές καταγράφονται ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Η Wolt ήταν η πρώτη πλατφόρμα που πρόσθεσε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φιλοδωρήματος τον Αύγουστο 2019, δίνοντας τη δυνατότητα σε πελάτες της να επιβραβεύουν με αυτό τον τρόπο τους συνεργάτες διανομείς. Η εταιρεία αναφέρει εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση ότι το πλαίσιο συνεργασίας της με τους διανομείς ενισχύθηκε περαιτέρω τον Μάιο του 2021, με την παροχή εκ μέρους της εταιρείας 100% δωρεάν ιδιωτικής ασφάλισης για όλους τους συνεργάτες διανομής.