Phāea Resorts: Εκπαίδευση Train the Trainers για τους ανθρώπους του

Εκπαίδευση Train the Trainers σε 25 στελέχη και προϊσταμένους τμημάτων πραγματοποίησε ο ξενοδοχειακός όμιλος Phāea Resorts, σε συνεργασία με τον Πέτρο Ρούση, πιστοποιημένο εκπαιδευτή σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Σκοπός του εν λόγω προγράμματος ήταν η εξέλιξη των εσωτερικών εκπαιδευτών του ομίλου με νέες γνώσεις και η εναρμόνισή τους με τις νέες εκπαιδευτικές τάσεις, αλλά και η ανάπτυξη του δικτύου με νέους εσωτερικούς εκπαιδευτές.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και ήταν άκρως διαδραστικό, με μεγάλη αλληλεπίδραση μεταξύ του εκπαιδευτή και των συμμετεχόντων, ενώ αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου της Phāea Academy. Πρόκειται για μια Ακαδημία Εσωτερικής Εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει ο όμιλος, η οποία βασίζεται στην αυθεντικότητα και στον επαγγελματισμό. Η Phāea Academy αναπτύσσει και εξελίσσει διαρκώς τα ταλέντα όλων των συνεργατών του ομίλου, υποστηρίζοντας την Πελατοκεντρική Κουλτούρα Αριστείας και τους εκάστοτε στρατηγικούς στόχους των Phāea Resorts.

Αποστολή της είναι η διαρκής ευθυγράμμιση των συνεργατών του ομίλου με το όραμα και τη στρατηγική των Phāea Resorts, η διαρκής ανάπτυξη νέων στελεχών, με εστίαση στην αυθεντικότητα και στον επαγγελματισμό, η ανάπτυξη της ικανότητας για διαρκή προσαρμογή στις ανάγκες που προκύπτουν από τη στρατηγική των Phāea Resorts και η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προς όλους τους ανθρώπους του ομίλου.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Διοίκησης της Ακαδημίας, αποτελούμενη από μέλη της Διοίκησης και της Διεύθυνσης, αποφασίζει για τον στρατηγικό σχεδιασμό των δράσεων της ακαδημίας και επιβλέπει τις διαδικασίες που έχουν οριστεί, ενώ το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την AA Partners, τον Ανέστη Αναστασίου και τον Δημήτρη Τόλη. Ο όμιλος Phāea Resorts αποτελείται από τα ξενοδοχεία Blue Palace a Luxury Collection Resort, Elounda, Crete, Cretan Malia Park,a member of Design Hotels, Village Heights Resort και Koutouloufari Village Holiday Club.

Eunice Energy Group: Νέα Head of HR η Ράνια Βαλερά

Καθήκοντα Head of HR στην Eunice Energy Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Ράνια Βαλερά, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Manager στην Market In.

H Ρ. Βαλερά είναι κάτοχος BSc στην Ψυχολογία από την Monash University, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί ως HR Manager στην EY, στην Agfa, στην Heliosphera και στην Δ. Θανόπουλος.

Κωστής Χατζηδάκης: Στεγαστική πολιτική για νέους εργαζόμενους

Tη νέα στεγαστική πολιτική που αφορά και στους νέους εργαζόμενους, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσει ο ΟΑΕΔ, ανέλυσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. “Θα παρέμβουμε αξιοποιώντας το αποθεματικό ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχει ο ΟΑΕΔ, ο οποίος αντί να κάνει απλώς εργατικές κατοικίες, θα μπορέσει να κινηθεί με πιο σύγχρονο τρόπο, πιο ευέλικτα και σε διαφορετικά επίπεδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να αγοράζει ή να εκμισθώνει οικόπεδα για ανάπτυξη μέσω ΣΔΙΤ και θα εφαρμόζει ποικιλία επιμέρους δράσεων που μπορεί να είναι: παραχώρηση με χαμηλό ενοίκιο ώστε σε μερικά χρόνια με κατάλληλες ρυθμίσεις ο εργαζόμενος να μπορεί να αγοράσει το ακίνητο (rent-to-own),  επιδότηση ενοικίου, επιδότηση επιτοκίου, επιδότηση για αγορά πρώτης κατοικίας ή ανακαίνιση υπαρχόντων κτιρίων προκειμένου να διατεθούν σε εργαζόμενους. Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι τα στεγαστικά προγράμματα δεν θα απευθύνονται μόνο στο εργατικό δυναμικό αλλά και στους νέους συνολικά. “Μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε το ξεκίνημα των νέων ζευγαριών καθώς έχουμε οξύ δημογραφικό πρόβλημα και η στέγαση των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, θα είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η οποία επιδιώκει να ασκήσει κοινωνική πολιτική στην πράξη”, τόνισε ο υπουργός.

Κατώτατος μισθός
Σε σχέση εξάλλου με την αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι το υπουργείο περιμένει την πρόταση των εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με το ΚΕΠΕ, προκειμένου να διαμορφώσει στη συνέχεια την εισήγηση προς το υπουργικό Συμβούλιο. Υπενθύμισε ότι  μετά από μια χρονιά ύφεσης 9 %, πέρυσι αποφασίστηκε συμβολική αύξηση 2 % από 1ης Ιανουαρίου 2022, η οποία μαζί με το όφελος από την μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει μέχρι και πάνω από 500  ευρώ ετησίως για τους χαμηλόμισθους. “Τώρα έχει προηγηθεί μια χρονιά κατά την οποία υπήρξε αύξηση του ΑΕΠ κατά 8%. Θα ληφθεί υπόψη αυτό.

Θα ληφθεί επίσης υπόψη η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας από τη μια πλευρά και από την άλλη η ανάγκη προστασίας των εργαζόμενων, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς και θα πάρουμε μια απόφαση η οποία θα οδηγεί σε αυτό που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού”, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Υπογράμμισε εξάλλου  πως η λογική της αύξησης του κατώτατου μισθού που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, όπως καθορίζεται με νόμο του 2013, έχει προταθεί από την ΕΕ για τους ευρωπαϊκούς κατώτατους μισθούς συνολικά.