Web Conference 28.04 από τη GEP

H GEP, την ιδιαίτερη αυτή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας, διοργανώνει ένα συνέδριο ευαισθητοποίησης, με στόχο την εγρήγορση όλων και την εστίαση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, μέσα από τα μάτια ειδικών και υπευθύνων οργανισμών που έχουν επενδύσει στη σημασία της Υ&Α.

Η καίριας σημασίας απόφαση ώστε να κάνει κάποιος το πρώτο βήμα, προκειμένου να επενδύσει στην κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας, απαιτεί το θάρρος της συνειδητοποίησης της παρούσας κατάστασης και ένα άλμα προς το να κατανοήσει τις ανθρώπινες συμπεριφορές, να σεβαστεί φυσικούς περιορισμούς, να προβλέψει κρίσιμες καταστάσεις και να αφαιρέσει κάθε πιθανό εμπόδιο μπροστά στην υγεία και ευεξία των ανθρώπων του.

Η GEP, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει μέσα από κοινές εμπειρίες, αλλά και με την ελπίδα ότι η γνώση μπορεί να παρακινήσει πολλούς, προσκαλεί Ομιλητές που έχουν κάνει το πρώτο βήμα, έχουν ξεκινήσει την αλλαγή και έχουν καταφέρει ήδη νίκες με καλές πρακτικές στην προαγωγή υγιών συμπεριφορών, δαμάζοντας τις ιδιαίτερες προκλήσεις του χώρου τους. Συντονίζει ο Γιώργος Λαμπρινός, CEO GEP Group & Πρόεδρος ΠΑΣΥΜΕΠ.
Δείτε την πρόσκληση εδώ

Εισαγωγή – 10:00
Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων,
Υγείας, Ασφάλειας & Ένταξης στην Εργασία | ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος | ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Challenge I – 10:20
Μεγάλο πλήθος εργαζομένων και εγκαταστάσεων
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, Health & Safety HR Manager | ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Γιώργος Κουμαρτζής, Chief People Officer | DIXONS SOUTH-EAST EUROPE

Challenge II – 10:40
Εναλλαγή προσωπικού και προκλήσεις κουλτούρας
Ιωσήφ Ερρέρα, HR Director | BRINKS
Γιώργος Φαρλέκας, Πρόεδρος | HELLENIC FACILITY MANAGEMENT ASSOCIATION

Challenge ΙΙΙ – 11:00
Υψηλή επικινδυνότητα και πρόληψη ατυχημάτων
Αστέριος Λιάλιος, Elefsis Refinery Environment, Health and Safety Manager | HELLENIC PETROLEUM
Φίλιππος Τεπασκουάλος, Corporate HSE Manager | ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

ΕΑΣΕ: Συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συνυπέγραψε με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), Δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη και τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) Βασίλη Ραμπάτ, Πρωτόκολλο Συνεργασίας με αντικείμενο τις «Δράσεις για ζητήματα διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα».

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και της ΕΑΣΕ την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών από και προς τον ιδιωτικό τομέα, σε ζητήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και έρευνας και μελέτης αναφορικά με την ενσωμάτωση νέων εργαλείων και μεθοδολογιών για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Σε σχετικές δηλώσεις του ο M. Βορίδης επεσήμανε ότι «η προσπάθεια που καταβάλλουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το αναβαθμισμένο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Για να το επιτύχουμε αυτό εμπλουτίζουμε τη σημαντική τεχνογνωσία που ήδη κατέχει η Δημόσια Διοίκηση με τη νοοτροπία και τις γνώσεις του ιδιωτικού τομέα». Από την πλευρά του ο Β. Ραμπάτ τόνισε τα εξής: «Με τη δημόσια διοίκηση μας ενώνει ο εθνικός στόχος της ανάκαμψης και της μετάβασης στην ψηφιακή οικονομία. Η ΕΑΣΕ διαχρονικά αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως σημαντικό εταίρο σε ζητήματα προόδου και μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, μοιραζόμαστε ένα κοινό αξιακό σύστημα, που τοποθετεί τη χώρα και την κοινωνία στο επίκεντρο, σε μία εποχή προκλήσεων που καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το “η ισχύς εν τη ενώσει”».

Τέλος, ο Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Μνημόνιο αυτό σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας αμφίδρομης, πολυεπίπεδης συνεργασίας με τον Δημόσιο Τομέα. Ήδη από το 2018 έχουν τεθεί γερές βάσεις με την πρωτοβουλία μας «Γέφυρες Συνεργασίας» που καλλιεργεί γόνιμο διάλογο με τα στελέχη του δημοσίου για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού».

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ΣΕΒ

Συμφωνία συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους νέους, φοιτητές και ερευνητές, όσο και για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, υπέγραψαν οι διοικήσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΣΕΒ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κοζάνης την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Ειδικότερα, η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, προσφορά πρακτικής άσκησης σε φοιτητές του Πανεπιστημίου από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ,, αλλά και εκπόνηση αναλύσεων ή μελετών, καθώς και εφαρμοσμένης ακαδημαϊκής έρευνας για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η διασύνδεση και η δικτύωση με την αγορά εργασίας, μέσω φυσικών ή ηλεκτρονικών συναντήσεων ανώτερων και ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ με τους φοιτητές, καθώς και με τη διοργάνωση διαλέξεων, επισκέψεων σε επιχειρήσεις και «ημερών καριέρας».

C. Javakhia: «Καταστροφική η διαχείριση μιας κρίσης ερήμην των εργαζομένων»

«Το πρώτο μάθημα που μας δίδαξε η πανδημία είναι να μη βιαζόμαστε στη λήψη αποφάσεων, και αυτές να μη λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών ερήμην των εργαζομένων. Πρόκειται για μία καταστροφική διαχείριση» τόνισε ο Carlo Javakhia, General Manager του ξενοδοχείου Ritz-Carlton Doha και μέλος της Power List των γενικών διευθυντών ξενοδοχείων του Κατάρ για το 2021, που συμμετείχε στο 5ο συνέδριο Tourism of Tomorrow.

«Ενώ το ανθρώπινο δυναμικό είναι βασικός πυλώνας του τουρισμού, όταν έρχεται η κρίση το πρώτο πράγμα που διαπιστώνουμε είναι ότι οι εργαζόμενοι θεωρούνται βάρος», ανέφερε, περιγράφοντας πώς τα ξενοδοχεία που απέλυσαν το προσωπικό τους τον Μάρτιο του 2020, θεωρώντας ότι δεν θα λειτουργούσαν το καλοκαίρι, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση ένα μήνα μετά που άνοιξαν.

«Η πανδημία μάς δίδαξε να είμαστε προσαρμοστικοί ως επιχειρηματίες και ως εργαζόμενοι, ειλικρινείς και ανοιχτοί απέναντι στους συνεργάτες και εργαζόμενους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση. Όταν υπάρχει ειλικρίνεια το ανθρώπινο δυναμικό είναι διατεθειμένο να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει» κατέληξε.