--> 

Women4Cyber Foundation: Ανακοίνωσε την ίδρυση του Women4Cyber Greece

Την ίδρυση του Women4Cyber Greece ανακοίνωσε χθες το Women4Cyber Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ευρωπαϊκό ιδιωτικό ίδρυμα με στόχο την προώθηση, την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Συγκεκριμένα, το Women4Cyber Greece αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε από την προσωπική και επαγγελματική αφοσίωση, αλλά και το πάθος των ιδρυτικών μελών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη βαθιά θέληση και επιμονή να υποστηρίξουν τις γυναίκες στον κλάδο.

Ο εν λόγω οργανισμός έχει ως στόχους την ανάληψη δράσεων για τη διευκόλυνση εύρεσης εργασίας στο πεδίο μέσω συνεργασιών, ανοιχτών ημερών και εκστρατειών, την ευαισθητοποίηση στις εθνικές και τοπικές κοινότητες σχετικά με το χάσμα των φύλων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την προώθηση και τη δημιουργία πάθους για σταδιοδρομίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στις νεότερες γενιές, τη σύσταση και δημιουργία μιας φυσικής και online κοινότητας με στοχο την παραγωγή και προώθηση σχετικού περιεχομένου και ανταλλαγή απόψεων, τη συνεργασία με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη δημιουργία και προώθηση προτύπων, αλλά και υπαρχόντων προγραμμάτων κατάρτισης και καθοδήγησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ιδρύτρια του Women4Cyber Greece είναι η Βαλίνα Παρασκευή Παντελή, Security Consultant / Team Lead στην Accenture Belgium και Vice-President, Co-Founder & Communications Lead η Στέλλα Τσιτσούλα, Senior Communications Consultant, CEO, RED Communications.

Η Μάγδα Παπαδημούλη στην AirCanteen

Καθήκοντα HR Manager στην AirCanteen ανέλαβε η Μάγδα Παπαδημούλη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Revoil.

H M. Παπαδημούλη είναι απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος MA στο Personnel Management από το Kingston University, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Supervisor στην On Telecoms και HR Supervisor στην Vivodi Telecom.

European Dynamics: Νέος HR & Development Consultant o Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Καθήκοντα HR & Development Consultant στην European Dynamics ανέλαβε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του HR Generalist στην Kaizen Gaming.

Ο Δ. Ζαφειρόπουλος είναι κάτοχος BS από το Alba, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει HR Officer στην INSB Class.

ΕY: Ψηφιακός μετασχηματισμός και στρατηγικές ESG οι προτεραιότητες των Ελλήνων CEOs

Tο στρατηγικό επενδυτικό τους πρόγραμμα, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας και τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές και κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, προσαρμόζουν οι Έλληνες CEOs, έχοντας ως βασικές προτεραιότητες τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα νέα κανάλια ανάπτυξης και τις στρατηγικές ESG. Αυτά καταδεικνύει η πρόσφατη παγκόσμια έρευνας της ΕΥ, CEO Outlook 2022, που κατέγραψε, μεταξύ άλλων, και τις απόψεις Ελλήνων CEOs από 12 κλάδους της οικονομίας.

Αναλυτικότερα, καθώς η πανδημία επιταχύνει την ψηφιοποίηση, οι Έλληνες CEOs αναφέρουν τις επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό (22%), αλλά και στις υπάρχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες (18%) ως βασικές προτεραιότητες, με ένα 36% να εκτιμά ότι η αποτελεσματική χρήση δεδομένων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, θα αποτελέσει βασικό εργαλείο ανάπτυξης της εταιρείας του τα επόμενα 5 χρόνια. Επιπρόσθετα, το 24% βλέπει την τεχνολογία και τον αυτοματισμό ως στρατηγικούς μοχλούς για τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ο αυτοματισμός, ειδικότερα, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στους CEOs που θέλουν να προωθήσουν τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους και να στρέψουν τους εργαζόμενους σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας. Τέλος, οι Έλληνες CEOs εκτιμούν ότι η στρατηγική τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη θα τούς εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (22%), θα συμβάλει στον μετασχηματισμό και άλλων επιχειρήσεων και των πελατών τους (22%), ενώ, για άλλους, αποτελεί απάντηση στις πιέσεις του κράτους, των ρυθμιστικών αρχών και της κοινωνίας (22%).

Εντούτοις, παρότι το 75% σημειώνει ότι οι επενδυτές του υποστηρίζουν θερμά τα καλά διατυπωμένα επενδυτικά σχέδια, το 65% τονίζει ότι αντιμετώπισε αντίσταση σχετικά με τη στρατηγική μετάβασης προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέροντας το κόστος και τις πιθανές μακροπρόθεσμες αποδόσεις, ως βασικές ανησυχίες για τους επενδυτές.

Στις 4 Μαΐου το Cyprus Career Expo με δωρεάν συμμετοχή

Στις 4 Μαΐου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Cyprus Career Expo, το οποίο έχει στόχο να αποτελέσει, για άλλη μια χρονιά, μια αποτελεσματική γέφυρα επικοινωνίας και διασύνδεσης μεταξύ εργοδοτών και υποψηφίων εργαζομένων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, στο CCE χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενώ οι συμμετέχοντες, μέσα από τη διαδραστική, διαδικτυακή πλατφόρμα της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και στελέχη εταιρειών, αλλά και να συμμετάσχουν σε ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις, γκάλοπ και διαγωνισμούς, που θα τρέχουν παράλληλα.

Σημαντικό μέρος της διοργάνωσης αποτελεί η συμμετοχή κορυφαίων εργοδοτών από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι, μέσα από ψηφιακά εκθεσιακά περίπτερα, θα βρίσκονται στη διάθεση των συμμετεχόντων για να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν, αλλά και να πραγματοποιήσουν επί τόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους υποψηφίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες οργανισμοί προέρχονται απ’ όλους τους τομείς της κυπριακής οικονομίας, μεταξύ των οποίων ελεγκτικά γραφεία, τραπεζικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εταιρείες τεχνολογίας, διαφημιστικές εταιρείες κ.ά.

Ορισμένες από τις 100 και πλέον εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι Gap Vasilopoulos Group, PwC, Deloitte, EY, KPMG, Leroy Merlin, Exness, Lidl, Wargaming, Coca-Cola Cyprus, Deloitte Ελλάδας και Public. Το CCE συνδιοργανώνεται φέτος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη διαδικτυακή πλατφόρμα ergodotisi.com και την Boussias Cyprus, και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Διαδικτυακός Χορηγός Επικοινωνίας η Digital Tree και Youth Media Supporter η Student Life.