--> 

Apivita: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Go + Bee a positive leader»

Με θετικό feedback από τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Go + Bee a positive leader» της Apivita, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Achieve Performance. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα χωρισμένα σε group δύο ομάδων, αφορούσε τους νέους managers της εταιρείας και είχε ως στόχο την ενίσχυση της θετικότητας στο πλαίσιο της ηγεσίας, αλλά και τη διαμόρφωση του κατάλληλου στυλ ηγεσίας.

Κάθε group συμμετείχε σε τέσσερα ολοήμερα learning experiences, το καθένα από τα οποία αποτελούσε συνέχεια του προηγούμενου. Το «Go + Bee a positive leader» αξιοποίησε τη μέθοδο του blended learning, το μεγαλύτερο, όμως, μέρος της εκπαίδευσης υλοποιήθηκε δια ζώσης, με πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων και με ασκήσεις προσομοίωσης, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αφομοίωση της γνώσης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι προηγήθηκε επικοινωνία τόσο πριν όσο και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, με στόχο τη λήψη feedback από τους συμμετέχοντες, ενώ σχεδιάζεται και η υλοποίηση ενός follow up πλάνου για την ενίσχυση των managers σε επίπεδο καθημερινότητας. «Η επένδυση στο Learning & Development αποτελεί την κινητήριο δύναμη που βοηθά τις ομάδες της Apivita να καινοτομούν και να ακμάζουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της εταιρείας στο Workforce.

Guidepoint: Νέα HR Associate η Χρύσα Διαμαντάρα

Καθήκοντα HR Associate ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα στην Guidepoint η Χρύσα Διαμαντάρα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Coordinator στην εταιρεία.

Η Χ. Διαμαντάρα είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος e-learning diploma από το ΕΚΠΑ, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει HR Administrative Officer στην Adecco.

ΕΑΣΕ/ICAP CRIF CEO Index: Οριακή άνοδος του δείκτη τρέχουσας απασχόλησης

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των Ελλήνων CEOs στο πρώτο τρίμηνο του 2022 επιδεινώθηκε σημαντικά έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Σχεδόν το 1/3 των CEOs δήλωσαν ότι θα υπάρξει φέτος μικρή αρνητική επίπτωση στον ελληνικό τουρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ τουλάχιστον ένας στους δύο πιστεύει ότι η αρνητική επίπτωση θα είναι μέτρια.

Παράλληλα έξι στους δέκα CEOs δήλωσαν ότι η αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών ενέργειας θα έχουν μεγάλη αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της τριμηνιαίας έρευνας ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index, που διεξάγεται σε  δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 23/3/2022 – 8/4/2022. Ο δείκτης τρέχουσας απασχόλησης σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δείκτες παρουσίασε έστω και οριακή άνοδο στις 125 μονάδες έναντι 124 το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό των CEOs που δηλώνουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διοικούν είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με ένα έτος πριν διαμορφώθηκε σε 52%, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο σε 67% για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ωστόσο ο δείκτης προσδοκιών απασχόλησης παρουσίασε επιδείνωση στις 144 μονάδες έναντι 156 του προηγούμενου τριμήνου.

Το μερίδιο των CEOs που δηλώνουν ότι η απασχόληση στις εταιρείες που διοικούν θα είναι αυξημένη 1 έτος μετά διαμορφώθηκε σε 35% έναντι 46% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις διαφοροποιούνται σημαντικά έναντι των υπολοίπων αφού οι CEOs που τις διοικούν δήλωσαν σε ποσοστό 60% ότι η απασχόληση των εταιρειών τους θα είναι αυξημένη 1 έτος μετά.

Αlpha Bank: Βελτίωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

Eνδιαφέρουσες επισημάνσεις για την πορεία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας στη χώρα μας βελτιώνονται, όπως δείχνει η συνεχιζόμενη πτώση του εποχικά διορθωμένου ποσοστού της ανεργίας τον Φεβρουάριο, σε 12,8% από 16,1% τον ίδιο μήνα του 2021 και 12,9% τον Ιανουάριο. Όπως αναφέρει το Δελτίο, η μείωση της ανεργίας προήλθε από την αξιοσημείωτη άνοδο των απασχολούμενων, κατά 12,4% ή 455,1 χιλ. άτομα, καθώς η τάση που καταγράφηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημικής κρίσης, με τη μετακίνηση απασχολούμενων και ανέργων εκτός εργατικού δυναμικού έχει αντιστραφεί από τον Μάιο του 2021 και μετά.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο προέρχεται από τα στοιχεία της πρόσφατης Έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (World Economic Outlook, April 2022), που επικαλείται η Alpha Bank, στην οποία καταγράφεται μία κοινή τάση που αφορά στην άνοδο των κενών θέσεων εργασίας. Βασικοί παράγοντες της παραπάνω εξέλιξης σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι εξής:

  1. Η αναντιστοιχία των δεξιοτήτων μεταξύ ζήτησης και προσφοράς νέων θέσεων εργασίας,
  2. Η ανησυχία για τις υγειονομικές συνθήκες, πρωτίστως, και τα κέρδη αποτίμησης των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων (pension plan valuation gains), δευτερευόντως, που οδήγησαν σε αποχώρηση από το εργατικό δυναμικό τους μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους,
  3. Η αλλαγή των επαγγελματικών προτιμήσεων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο των οικειοθελών παραιτήσεων, φαινόμενο που έχει ονομαστεί, ως η «μεγάλη παραίτηση»
  4. Η μείωση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, με σκοπό τη φροντίδα της οικογένειας, εξαιτίας των διαταραχών που προκάλεσε η πανδημία στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις υπηρεσίες παιδικής μέριμνας.

«Η διατήρηση της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, φαίνεται να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επάνοδο στο προπανδημικό επίπεδο του ποσοστού των μακροχρόνια ανέργων στο σύνολο των ανέργων, καθώς οι ίδιοι δηλώνουν και πάλι ότι αναζητούν εργασία επιστρέφοντας ουσιαστικά στο εργατικό δυναμικό. Αντίθετα, το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών βελτιώνεται» καταλήγει το Δελτίο της Alpha Bank.