HR Powerlist: Αναδεικνύοντας τα πιο επιδραστικά in-house στελέχη HR

Tην πρώτη HR Powerlist στην Ελλάδα δημιουργεί το περιοδικό HR Professional, παραμένοντας πιστό στην αποστολή του να προάγει τον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Πρόκειται για έναν δυναμικό τρόπο ανάδειξης των πλέον επιδραστικών μελών του HR, όπου τον ρόλο της «κριτικής επιτροπής» αναλαμβάνουν τα ίδια τα HR στελέχη.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 6 Ιουνίου, τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του HR μπορούν να μπουν στη σχετική online πλατφόρμα και να προτείνουν τα στελέχη εκείνα που αφήνουν έντονο αποτύπωμα και με τη συνολική τους δράση ωθούν το ρόλο του in-house στελέχους HR ένα βήμα μπροστά. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να «ταγκάρουν» τα ονόματα που προτείνουν σε σχέση με μια σειρά από εξειδικεύσεις του τομέα HR (Τalent Μanagement, Εmployer Βranding κ.ά.), βοηθώντας έτσι τη συσχέτιση των στελεχών με τις πιο δυναμικές τάσεις του κλάδου.

Προτείνοντας και εσείς τα στελέχη που επιθυμείτε, συμμετέχετε στη δημιουργία μίας δυναμικής λίστας, η οποία έρχεται να μας «συστήσει» πρόσωπα πίσω από τους ρόλους και να μας υπενθυμίσει τον πλούτο που χαρακτηρίζει το στελεχιακό δυναμικό της σύγχρονης ελληνικής σκηνής HR. Για να συμμετέχετε και εσείς στη διαμόρφωση της HR Powerlist 2022, μπορείτε να κάνετε τις προτάσεις σας εδώ.

Great Place to Work® Hellas: Ανακοινώθηκαν τα Best Workplaces Hellas 2022

Τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces Hellas 2022, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης εργασιακού κλίματος στην Ελλάδα, με τις επωνυμίες των κορυφαίων εταιρειών που διακρίνονται φέτος για το εργασιακό τους περιβάλλον ανακοίνωσε την Κυριακή 8 Μαΐου το Great Place to Work® Hellas.

Στην εν λόγω έρευνα, η οποία διεξήχθη για 20η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ενώ η αξιολόγηση στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που διακρίνονται στην κατηγορία πάνω από 250 εργαζόμενοι είναι οι DHL Express (Ελλάς), Dialectica, Vitex AE, Epsilon Net, Β. Καυκάς ΑΕ, Διαμαντής Μασούτης ΑE, OpenBet Hellas, Deloitte Greece, Teleperformance Greece και Atos Greece. Αναφορικά με την κατηγορία 50 – 250 εργαζόμενοι, οι εταιρείες που διακρίνονται είναι οι XM, Bristol-Myers Squibb, Bausch Health Hellas, Takeda Hellas, AbbVie Φαρμακευτική, Citrix Greece, Convert Group, Amgen Hellas, Barilla Hellas και ThinkDigital Group (TDG).

Τέλος, στην κατηγορία 20 – 49 εργαζόμενοι, οι εταιρείες που διακρίνονται είναι οι S.C. Johnson Hellas, NetSteps, eLearning Industry, Harbor Lab και Ipsen Greece. Επισημαίνεται πως η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 50 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

ΕΔΥΤΕ: Μόλις το 25% των θέσεων εργασίας καλύπτεται από γυναίκες

Παρόλο που έχουν γίνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην ενημέρωση και στην ενασχόληση των γυναικών στον τομέα της Τεχνολογίας, τα ποσοστά τόσο των γυναικών που απασχολούνται επαγγελματικά στον κλάδο όσο και αυτών που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις δύο πρώτες διαδικτυακές εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας «Women in Tech Greece» που ολοκληρώθηκαν στις 29 Μαρτίου και στις 4 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, όπως επισημάνθηκε, οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 25% των θέσεων εργασίας, ενώ μόνο το 3% εξ αυτών βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και ηγεσίας. Παράλληλα, η ραγδαία αύξηση αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας θα συντελέσει στην περαιτέρω αύξηση του ψηφιακού έμφυλου χάσματος, με επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.

Στις δύο εκδηλώσεις προβλήθηκαν και συζητήθηκαν δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και στη συνολικότερη ενθάρρυνση των γυναικών για την ενασχόλησή και την εξέλιξη τους στον τομέα της Τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET S.A.), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Women in Tech Greece».

Οι 4 στους 10 ευρωπαίους εργαζόμενους ελέγχουν τα mail τους εκτός ωραρίου

Το 47% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί ευελιξία από τους εργοδότες του και το 41% απαιτεί αφοσίωση στην παροχή work life balance συνθηκών, σύμφωνα με την νέα έρευνα της SD Worx. Αναλυτικότερα, βάσει της εν λόγω έρευνας, το 43% των ατόμων εργάζεται συχνά υπερωριακά, ενώ οι 4 στους 10 εργαζόμενους στην Ευρώπη ελέγχουν τα επαγγελματικά τους mail και απαντούν σε επαγγελματικές κλήσεις εκτός του ωραρίου τους.

Το 34%, μάλιστα, παραδέχεται ότι συνεχίζει να το κάνει ακόμα και το σαββατοκύριακό ενώ το 35% εξηγεί ότι του είναι δύσκολο να απεμπλακεί από τα εργασιακά του καθήκοντα ακόμα και κατά την άδειά του. Επιπλέον, η έρευνα εντοπίζει διαφορές από χώρα σε χώραμ αναφορικά με την πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι στις ψηφιακές τους συσκευές.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο (64%) και ακολουθούν οι Φινλανδία (52%), Γερμανία (49%), Ισπανία (49%), Ιταλία (48%), Σουηδία (48%) και Νορβηγία (47%).