Dialectica: Νέο Πρόγραμμα Προσέλκυσης Διεθνούς Ταλέντου “Build Your Future In Athens”

Η Dialectica μετά την ανάδειξή της ως Best Workplace από το Great Place to Work® Hellas για τρίτη συνεχή χρονιά, ανακοινώνει μια νέα πρωτοβουλία προσέλκυσης ταλέντου με τίτλο “Build Your Future In Athens”. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους αλλά και έμπειρους επαγγελματίες από όλον τον κόσμο – ανάμεσά τους και Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα μας – να ενταχθούν στην ομάδα της Dialectica στην Αθήνα.

Με στόχο να κάνει τη μετάβαση στη χώρα μας όσο πιο εύκολη και ομαλή γίνεται, η Dialectica θα παρέχει καθοδήγηση και στήριξη τόσο σε διαδικασίες που αφορούν σε δημόσιες υπηρεσίες και τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και σε διαμονή αλλά και έξοδα μετακόμισης μεταξύ άλλων. Ο Γιώργος Τσαρούχας, συνιδρυτής και CEO της Dialectica σημειώνει: “Τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήσαμε στη χώρα μας πάνω από 300 θέσεις εργασίας και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε άλλες τόσες μέσα στα επόμενα χρόνια (…) Ένα από τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν και αναδεικνύουν την Dialectica ως Best Workplace είναι η καλλιέργεια ενός πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος όπου άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες έρχονται κοντά, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον και αναπτύσσονται μαζί».

Με όραμα να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων παγκοσμίως, η Dialectica δίνει πρόσβαση σε θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις σε real-time πληροφορίες για να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων. Σήμερα απασχολεί πάνω από 650 εργαζόμενους στα γραφεία της σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ τον Μάρτιο συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Financial Times με τις «ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης» για το 2022 μετά από την πρωτοεμφάνισή της στη λίστα το 2021.

Ξεκίνησε το KPMG Graduate Recruitment Program για το 2022

Η KPMG στις 6 Μαΐου ξεκίνησε τη διαδικασία στελέχωσης στις Ελεγκτικές, Φορολογικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες της με νέους αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, μια καινοτόμα virtual διαδικασία επιλογής και στελέχωσης προσωπικού. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για απόφοιτους Ανωτάτων Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο) τεχνολογικής, διοικητικής, οικονομικής και θετικής κατεύθυνσης και απευθύνεται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα.

Η εργασιακή εμπειρία δεν είναι προαπαιτούμενο (0 έως 3 χρόνια), είναι όμως απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία διοργανώνει στις 31 Μαΐου το KPMG Foundation Day 2022 Webcast, με σκοπό την παρουσίαση των υπηρεσιών αυτών. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει αρχικά την αποστολή βιογραφικού και ακολουθεί η συμμετοχή σε Virtual Κέντρο Αξιολόγησης, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και παράλληλα να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα παρουσιάσεων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διεξαγωγή τεστ δεξιοτήτων και προσωπικών συνεντεύξεων. Οι επιλεγέντες υποψήφιοι, εντάσσονται επίσημα είτε στο Ελεγκτικό, είτε στο Φορολογικό είτε στο Συμβουλευτικό τομέα της KPMG, ακολουθώντας ένα δομημένο πρόγραμμα Onboarding, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται σε ομάδες εργασίας λαμβάνοντας συνεχή υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας στην KPMG.

Ταμείο Ανάκαμψης: Νέα έργα Κατάρτισης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Δύο ακόμη σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον πυλώνα Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή εντάχθηκαν χθες στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, μετά τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0» Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Το πρώτο αφορά στην Πλατφόρμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), με στόχο να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος παροχής της ΕΕΚ, να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ των εκπαιδευτικών προσόντων και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας, με συνολικό προϋπολογισμό 19.967.599,72 ευρώ.

Το δεύτερο αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (Βασικές/Ψηφιακές/Τεχνικές Δεξιότητες), στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης πολιτών τρίτων χωρών και της ευαισθητοποίησης τους, μέσω της κατάρτισης τους, προκειμένου να ενταχθούν στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων», συνολικού προϋπολογισμού 835.660,08 ευρώ.