Έρχεται το HRFLIX στις 19.05

Διοργανώνεται για 6η χρονιά από το skywalker.gr ταυτόχρονα στο Wyndham Grand Ηotel στην Αθήνα και στο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Νέα δεδομένα. Νέες ανάγκες. Νέα προσέγγιση. Ένα συνέδριο. Δύο σκηνές. Δύο αίθουσες. Οκτώ θεματικές. Δέκα εισηγητές. Οκτώ ηθοποιοί. Μαθαίνουμε από τα βιώματα. Αποφορτίζουμε το χθες. Προετοιμάζουμε το αύριο. Δουλεύουμε σε κόμβους εμπειρίας. Προσπερνούμε τις εξελίξεις. Απελευθερώνουμε τις δυνατότητες. Ξαναβρίσκουμε το βηματισμό μας. Νέες ισορροπίες. Επαναπροσδιορίζουμε το αδύνατο και το δυνατό. Σε είκοσι ροτόντες. Με τη συμμετοχή όλων.

Μια καινοτόμα εμπειρία που δεν έχει προηγούμενο και σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε.
Φέτος τις πραγματικότητες και τις θεματικές του HRM αναπαριστά η τέχνη. Επί σκηνής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα από οκτώ θεατρικά δρώμενα, τα οποία υπογράφει ο Ζήσης Ρούμπος και σκηνοθετεί ο  Δημήτρης Μακαλιάς. Συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Δημήτρης Μακαλιάς, Ελευθερία Μπενοβία, Ζήσης Ρούμπος, Δημήτρης Σπορίδης, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου, Αντιγόνη Ψυχράμη. Οι oκτώ εξαίρετοι ηθοποιοί θα παρουσιάσουν τις πιο επίκαιρες θεματικές που απασχολούν την HR κοινότητα και συγκεκριμένα: 1. Νέα Ηθική – Νέα εργασιακή κουλτούρα, 2. Υγιεινή και ασφάλεια, 3. Recruiting: Νέες διαδικασίες, 4. Νέα μοντέλα εργασίας,  5. Διαχείριση αλλαγών, 6. Δεξιότητες ανθρωπίνων πόρων,  7. Νέες διαδικασίες αξιολόγησης της απόδοσης, 8. Learning & development, με χιουμοριστικό τρόπο.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν Επί σκηνής, δέκα καταξιωμένοι ομιλητές από το οικοσύστημα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού θα αποκωδικοποιήσουν όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στον εργασιακό χώρο και θα μας προσκαλέσουν να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Όπως πάντα, όλα αυτά θα συζητηθούν από τους συνέδρους στους Κόμβους Eμπειρίας. Οι άνθρωποι του HR και γενικότερα τα στελέχη γίνονται ταυτόχρονα σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και παραγωγοί που έχουν να διαχειριστούν την αλλαγή, την πολυπλοκότητα, την πρόκληση των καιρών…

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Harbor Lab: Νέα People & Culture Director η Κρίστυ Παναγιωτοπούλου

Καθήκοντα People & Culture Director στην Harbor Lab ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Κρίστυ Παναγιωτοπούλου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior HR Business Partner στην Sword Group.

H Κ. Παναγιωτοπούλου είναι απόφοιτη του ΟΠΑ και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει HR Business Partner στην Bosch Hellas και HR Coordinator στην Starwood Hotels & Resorts.

BCG: Νέος Jr. HR Generalist o Κωνσταντίνος Μπλιούμης

Καθήκοντα Jr. HR Generalist στην Boston Consulting Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Κωνσταντίνος Μπλιούμης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν People & Organization Associate στην Mars.

O K. Μπλιούμης είναι απόφοιτος τoυ τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ είναι και κάτοχος ειδίκευσης στο HR Management από το University of Minnesota.

Κωτσόβολος: Εκπαίδευση τoυ ανθρώπινου δυναμικού της στο User Experience

Το User Experience aKademy σχεδίασε και υλοποιεί η Κωτσόβολος, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη δημιουργία ολοκληρωμένων Capabilities aKademies. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελείται από 3 επίπεδα, το UX Fundamentals (6 μήνες), το UX Advanced (1 έτος) και το UX Pro (1 έτος), και έχει ως στόχο οι non-UX experts να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες UX και Design, ούτως ώστε να τις εφαρμόζουν στην εργασία τους, αλλά και στα διάφορα projects που συμμετέχουν.

Επιπλέον, ανάλογα με τον επαγγελματικό ρόλο και την επιθυμία των συμμετεχόντων, επιδιώκεται και η ανάδειξη UX Pros, δημιουργώντας έτσι για τους συμμετέχοντες ένα εναλλακτικό μονοπάτι καριέρας, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν εφόσον το επιθυμούν. Ειδικότερα, τo προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε το πρώτο επίπεδο του aKademy, το 6μηνο UX Fundamentals, με τη συμμετοχή εργαζομένων από διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Αξιοποιώντας Subject Matter Experts της Κωτσόβολος, digital learning platforms, όπως την Future Learn, και εργαλεία όπως το Figma, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα με βιωματικό τρόπο να γνωρίσουν το πώς ο χρήστης γίνεται το επίκεντρο στις digital επαφές με την εταιρεία, να εμβαθύνουν και να αξιοποιήσουν μεθοδολογίες Design Thinking, να αναπτύξουν wireframes & prototypes κ.ά, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις νέες τους γνώσεις και ικανότητες, συμβάλλοντας σε επίκαιρα UX Projects στην Κωτσόβολος, δημιουργώντας εμπειρίες για τους χρήστες.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου aKademy αποτελεί η δημιουργία και η ενίσχυση μιας κουλτούρας, η οποία βάζει στο επίκεντρο τον χρήστη που έρχεται σε digital επαφή με την Κωτσόβολος.

Συνεργασία Hewlett Packard Enterprise και WorkWell

Σε μια νέα συνεργασία προχώρησαν η Hewlett Packard Enterprise και η Workwell. Ειδικότερα, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής στο εργασιακό περιβάλλον, η Hewlett Packard Enterprise προχώρησε στην εν λόγω συνεργασία με την WorkWell, ούτως ώστε τα στελέχη της να απολαμβάνουν ένα σύνολο υπηρεσιών εταιρικής ευεξίας, το οποίο περιλαμβάνει από μασάζ και pilates στο γραφείο μέχρι σεμινάρια εργονομίας και ορθοσωμίας.

Έτσι, με όραμά τα στελέχη να δημιουργούν και να αναπτύσσονται στον χώρο εργασίας τους, αλλά και ένα πλαίσιο το οποίο τους επιτρέπει να ζουν ισορροπημένα και να φροντίζουν τον εαυτό τους, η χαλάρωση και η αυτοφροντίδα γίνονται για τους ανθρώπους της HPE μέρος της εργασιακής τους καθημερινότητας.