Grant Thornton: 4ημερη εργασία τον Αύγουστο για τους εργαζομένους της

Στην καθιέρωση της τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο προχωρά η Grant Thornton στην Ελλάδα, δίνοντας τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας στους ανθρώπους της, προκειμένου να περάσουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Επιθυμώντας να ευχαριστήσουμε τα στελέχη μας για τη στήριξη και τη δέσμευσή τους, μέσα σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη περίοδο για όλους, ανακοινώνουμε την υιοθέτηση της τετραήμερης εργασίας για τον Αύγουστο, μίας πρωτοβουλίας που θα συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Καζάς Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η διασφάλιση ενός ισορροπημένου εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα για την Grant Thornton, και ως εκ τούτου φιλοδοξούμε να υλοποιούμε συνεχώς πρωτοβουλίες που βασίζονται στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία μας. Μέσα από την τετραήμερη εργασία για τον μήνα Αύγουστο, οι άνθρωποι μας θα έχουν τη δυνατότητα να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα, να ξεκουραστούν περισσότερο και να χαρούν την περίοδο του καλοκαιριού με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Mercedes-Benz Hellas: Νέα Senior HR Business Partner η Γεωργία Παπαδάκη

Καθήκοντα Senior HR Business Partner στην Mercedes-Benz Hellas ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Γεωργία Παπαδάκη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Consultant | Premium Selection, People & Culture στην People for Business.

Η Γ. Παπαδάκη είναι απόφοιτη του ΕΚΠΑ και κάτοχος MBA στο HR Management από το Institut Universitaire Kurt Bösch, ενώ, μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει HR Manager στην Westnet Distribution.

Randstad: Νέος Commercial Director o Γρηγόρης Αναστασιάδης

O Γρηγόρης Αναστασιάδης αποτελεί τον νέο Commercial Director της Randstad Hellas, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση και την ανάπτυξη της εμπορικής ομάδας της εταιρείας.

Ο Γ. Αναστασιάδης έχει διατελέσει, για περισσότερο από 18 χρόνια, στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες, στους κλάδους των υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, του Επαγγελματικού Real Estate & Facility Management και των Τηλεπικοινωνιών, αναλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του Sales Director στην Adecco HR και του International Account Director και Head of Sales & Operations στην IWG (Regus & Spaces), έχοντας στην ευθύνη του τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ πλέον μέρος της ομάδας της Randstad Hellas, μιας εταιρείας που συγκαταλέγεται στις επιχειρήσεις που διατηρούν ένα πολύ υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, τη στιγμή που διευρύνει συνεχώς τις υπηρεσίες της, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις μεταλλάξεις της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αναστασιάδης. Επισημαίνεται, τέλος, πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Randstad στην Ελλάδα, η οποία διευρύνει την ομάδα στελεχών της, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίησή της στην ελληνική αγορά.

“Resetting Normal Report 2021”: Στήριξη των γυναικών εργαζομένων μετά την πανδημία

Η υγεία των γυναικών επιβαρύνθηκε αρκετά την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με την έρευνα του Ομίλου Adecco “Resetting Normal Report 2021”, καθώς πολλές γυναίκες υπέφεραν από επαγγελματική εξουθένωση (burnout). Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι μεγάλο ποσοστό των γυναικών, σε σύγκριση με τον αντρικό πληθυσμό, εργάζονται σε τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον COVID, όπως ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, η υγεία και η κοινωνική περίθαλψη. Η έρευνα έδειξε πως οι άντρες και οι γυναίκες αντιμετώπισαν διαφορετικά την πανδημία.

Σε πολλές κοινωνίες οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι υπεύθυνες για την φροντίδα του σπιτιού. Αυτό το φαινόμενο αυξήθηκε δραματικά με το κλείσιμο των σχολείων και ενώ όλες οι οικογένειες προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους από τον ιό, οι γυναίκες ήταν εκείνες που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας του νοικοκυριού. Οι McKinsey και Lean In βρήκαν ότι στην αρχή της πανδημίας οι αμερικανίδες μητέρες ξόδευαν επιπλέον πέντε ώρες την ημέρα για οικιακές εργασίες.

Από την άλλη, στα νοικοκυριά που εργάζονταν και ο άνδρας και η γυναίκα, όταν ένας εκ των δυο αναγκάστηκε να σταματήσει από την εργασία του, στο 80% των περιπτώσεων ήταν η γυναίκα. Ως αναγκαία κίνηση προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα είναι να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εργασίας που αφορούν στην τεχνολογία, «με στόχο να επιταχυνθεί η γρήγορη ψηφιακή αλλαγή, στην οποία οι γυναίκες δεν θα νιώθουν παραγκωνισμένες» αναφέρει η έρευνα, δεδομένου ότι όσο πιο σημαντικοί γίνονται οι ψηφιακοί ρόλοι στην οικονομία, τόσο χαμηλότερο είναι το μερίδιο που καταλαμβάνεται από γυναίκες.

Παράλληλα, οι κυβερνήσεις και οι εταιρικοί φορείς θα πρέπει να επιταχύνουν τις ρυθμίσεις που θα εξαλείφουν τις μισθολογικές διακρίσεις, θα επιβραβεύουν επιχειρήσεις που οποίες εφαρμόζουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών για όλους τους υπαλλήλους τους και θα παρέχουν ευέλικτη εκπαίδευση. Τέλος, πάντα σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε προγράμματα upskilling και reskilling, με ανάπτυξη περισσότερων προγραμμάτων κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες που να ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους.