Boussias: Τα πρώτα Women Empowerment Awards για επιχειρήσεις

Στην πρώτη τους διοργάνωση τα Women Empowerment Awards της Βοussias αναδεικνύουν τις επιχειρήσεις, τις δράσεις και τις στρατηγικές που έχουν ως βασικό στοιχείο του dna τους τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα και την εκπαίδευση.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης είναι η Giovanna Καμπούρη, Μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) στην Ελλάδα, AptarGroup στις ΗΠΑ και Puig SL και Exea Ventures στην Ισπανία, ενώ τη σύνθεση της επιτροπής ολοκληρώνουν εκπρόσωποι φορέων με σημαντική δράση στο κομμάτι της γυναικείας ενδυνάμωσης και της επιχειρηματικότητας.

Τα βραβεία πραγματοποιούνται με την Τιμητική Υποστήριξη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ). Πληροφορίες για τις κατηγορίες βράβευσης και τους όρους συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.womenawards.gr

Grant Thornton: Mε τις ίδιες απολαβές η 4ήμερη εργασία τον Αύγουστο

Η Grant Thornton επανήλθε με διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο που ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες, δίνοντας τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας, προκειμένου να αφιερώσουν οι άνθρωποι της εταιρείας περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, «χωρίς σε κάθε περίπτωση να επηρεάζεται το ωράριο εργασίας τους ή οι μισθολογικές τους απολαβές», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Και η εταιρεία καταλήγει: «Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, η Grant Thornton επιθυμεί να ευχαριστήσει τα στελέχη της για την στήριξή τους και τη δέσμευσή τους, μέσα σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη περίοδο για όλους.

Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Grant Thornton στην Ελλάδα, μέσα από την υπόσχεση-ορόσημο “Go Beyond. Move forward together”, πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς τη νέα εποχή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σήμερα και τις απαιτήσεις του αύριο».

Nestlé: Έρχεται το Green Skills Week 2022

Από τις 18 μέχρι τις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Nestlé Green Skills Week 2022. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Nestlé, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος Nestlé Cares for YOUth και περιλαμβάνει 6 virtual workshops από στελέχη της εταιρείας, σχετικά με τις δεξιότητες, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του «πράσινου» μέλλοντος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα workshop «Sustainability: the case for good» από τον Πασχάλη Καστανά, Sustainability Packaging Manager, και «Essential Skills for Job Seekers in the “Green” era» από τις Δήμητρα Χρυσικού και Βικτώρια Καρκούλη, Talent Acquisition Specialists, ενώ την Πέμπτη 19 Μαΐου θα λάβουν χώρα τα workshop «Data & Analytics in a sustainable age» από τον Βελισάριο Κοπανό, Business Analytics Manager και «Skills for the Green transition» από τον Γιώργο Γεωργαλά, Talent Acquisition & Development Manager.

Τέλος, την Παρασκευή 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα workshop «Digital Communication» από τον Πάνο Μήλια, Digital Acceleration Manager και «eCommerce Trends» από την Ευτυχία Μπάκα, eCommerce Manager. Εκτός από τα webinars, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία, τις διαφορετικές ευκαιρίες καριέρας που υπάρχουν και την εργασιακή καθημερινότητα της Nestlé.

PwC: Ξεκίνησε το PwC Technology & Innovation Hub στην Πάτρα

Το Technology & Innovation Hub στην Πάτρα εγκαινίασε η PwC Ελλάδας. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και η ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, με αρωγό το οικοσύστημα τεχνολογίας της Δυτικής Ελλάδας.

Το PwC Technology & Innovation Hub, σύμφωνα με την εταιρεία, «φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής συμπληρώνοντας την αλυσίδα αξίας που δημιουργούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων». Στο πλαίσιο του Technology & Innovation Hub θα αναπτυχθούν μεγάλης εμβέλειας projects, τα οποία αφορούν και στην υλοποίηση σημαντικών έργων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Επιπλέον, το γραφείο στην Πάτρα θα αποτελέσει τον οδηγό για τη δημιουργία του ελληνικού PwC Experience Center που θα λειτουργήσει σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν καινοτόμο χώρο συνδημιουργίας, όπου μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας «θα σχεδιάζεται η λύση πολύπλοκων προβλημάτων, συνδυάζοντας επιχειρηματική οξυδέρκεια, ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τεχνολογίες αιχμής, πάντα με γνώμονα τον τελικό χρήστη».

Ανάμεσα στους στρατηγικούς συμμάχους του Technology & Innovation Hub περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και το «Επιστημονικό Πάρκο Πατρών» και ήδη σχεδιάζονται από κοινού δράσεις με στόχο τη σύγκλιση και αντιστοίχιση των πραγματικών αναγκών της αγοράς και του εκπαιδευτικού συστήματος.