Sunlight Group: Ο Βασίλης Γαβρόγλου στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Την ένταξη νέων διευθυντικών στελεχών στο ανθρώπινο δυναμικό της και τη δημιουργία Γενικών Διευθύνσεων ανακοίνωσε η Sunlight Group. Συγκεκριμένα, στη θέση του Εκτελεστικού Οικονομικού Διευθυντή τοποθετείται ο Carlo Crosetto, ενώ τον ρόλο του Διευθυντή Πληροφορικής και Ψηφιοποίησης ανέλαβε ο Asier Merelas.

Επιπλέον, στη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης προστέθηκαν οι Dimitri Ottaviano, Διευθυντής Engineering and Product Development και Carlo Novarese, Διευθυντής Engineering for Lithium Cells Manufacturing. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία επτά Γενικών Διευθύνσεων, οι οποίες αποτελούν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Sunlight Group.

Oι νέες αυτές Διευθύνσεις είναι: Γενική Διεύθυνση δραστηριοτήτων Αμερικής, με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή και CEO της Sunlight Batteries USA, Todd M. Sechrist, Γενική Διεύθυνση Οικονομικών (CFO) και Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με Εκτελεστικό Οικονομικό Διευθυντή τον Carlo Crosetto, Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, με Εκτελεστικό Διευθυντή τον Κώστα Πασπάλα, Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης, με Εκτελεστικό Διευθυντή (CTO) τον Δρ. Νικόλαο Τσιουβάρα, Γενική Διεύθυνση Εμπορικής και Προϊοντικής Ανάπτυξης, με προσωρινό Εκτελεστικό Διευθυντή τον  Λάμπρο Μπίσαλα, Γενική Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, με Εκτελεστική Διευθύντρια την Βάσω Γάλλου και τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, με Εκτελεστικό Διευθυντή τον Βασίλη Γαβρόγλου.

Deloitte: Ανησυχητικά επίπεδα εργασιακής εξουθένωσης για τις εργαζόμενες γυναίκες

Η εκτεταμένη εργασιακή εξουθένωση (burnout) και η έλλειψη ευέλικτης εργασίας εξακολουθούν να εμποδίζουν την πρόοδο στο θέμα της υποστήριξης των εργαζόμενων γυναικών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Deloitte, «Women@Work 2022: A Global Outlook». Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των γυναικών υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα άγχους τους είναι υψηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και σχεδόν οι μισές αισθάνονται εξουθενωμένες.

Η εξουθένωση αυτή αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που απομακρύνει τις γυναίκες από τους εργοδότες τους: σχεδόν το 40% των γυναικών που αναζητούν ενεργά νέο εργοδότη το ανέφεραν ως τον κύριο λόγο. Περισσότερες από τις μισές ερωτηθείσες εργαζόμενες θέλουν να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους τα επόμενα δύο χρόνια και μόνο το 10% σχεδιάζει να μείνει με τον τρέχοντα εργοδότη τους για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Αντιπροσωπεύοντας τις απόψεις 5.000 γυναικών σε 10 χώρες, η έρευνα δείχνει ανησυχητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, καθώς τα ποσοστά άγχους και τα περιστατικά παρενόχλησης ή μικροεπιθετικότητας παραμένουν υψηλά. Η έρευνα επίσης ρίχνει φως σε ανησυχητικά ευρήματα σχετικά με τη «νέα κανονικότητα» της εργασίας, καθώς σχεδόν το 60% των γυναικών που εργάζονται σε υβριδικά μοντέλα (ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν οποιονδήποτε συνδυασμό εργασίας εξ αποστάσεως και εργασίας στο γραφείο) αναφέρουν ότι έχουν ήδη αισθανθεί αποκλεισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα:

  1. Η «Μεγάλη Παραίτηση» πρόκειται να συνεχιστεί καθώς περισσότερες από τις μισές γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτή σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
  2. Η πλειονότητα των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα συνεχίζει να βιώνει παρενοχλητική ή μη συμπεριληπτική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, ενώ ελάχιστες από αυτές τις συμπεριφορές καταγγέλλονται στους εργοδότες
  3. Σχεδόν το 60% των γυναικών που εργάζονται σε υβριδικά περιβάλλοντα αισθάνονται ότι έχουν αποκλειστεί από σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις
  4. Οι γυναίκες που εργάζονται σε εταιρείες με φιλοσοφία “Gender Equality Leaders” (5% του δείγματος) αναφέρουν πολύ υψηλότερα επίπεδα δέσμευσης, εμπιστοσύνης και ικανοποίησης από την καριέρα τους.

Goldman Sachs: Απεριόριστες ημέρες άδειας για τα ανώτατα στελέχη

Απεριόριστες ημέρες άδειας θα μπορούν να έχουν οι συνεργάτες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος «ευέλικτων διακοπών» για την προώθηση της «ξεκούρασης και επαναφόρτισης», σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η οποία επικαλείται εσωτερικό σημείωμα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, το εν λόγω σημείωμα ανέφερε ότι από την 1η Μαΐου δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στις άδειες μετ’ αποδοχών και τα ανώτερα στελέχη μπορούν να «πάρουν άδεια όταν χρειάζεται», ενώ όλοι οι εργαζόμενοι αναμένεται να παίρνουν άδεια τουλάχιστον 15 ημερών ετησίως από τον ερχόμενο Ιανουάριο, με τουλάχιστον μία εβδομάδα συνεχόμενης άδειας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται περίπου δύο μήνες αφότου μια ομάδα πρωτοετών αναλυτών της Goldman Sachs παραπονέθηκε τον Μάρτιο ότι καταπονήθηκε και απείλησε να παραιτηθεί εντός έξι μηνών, εκτός εάν βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους.