Συνεργασία Arivia και Amnis

Σε μια νέα συνεργασία προχώρησαν η Arivia και η Amnis, με σκοπό την εκπαίδευση της ομάδας των στελεχών της εταιρείας σχετικά με το management και την αυτοηγεσία. Ειδικότερα, η εν λόγω εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Δράμα, ενώ αξιοποιήθηκαν τα διαδραστικά προγράμματα Blanchard Management Essentials και SLII®.

Στόχος ήταν η παροχή της κατάλληλης γνώσης και των κατάλληλων πρακτικών σε θέματα σχετικά με την αυτονομία, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την απόδοση, προκειμένου τα στελέχη να βελτιώσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες, αλλά και τα communication skills τους.

Παράλληλα, σκοπό της εκπαίδευσης αποτέλεσε και η δημιουργία μιας κουλτούρας υπευθυνότητας και προληπτικών δράσεων. «H Arivia επενδύει στην ανάπτυξη των ανθρώπων της, υποστηρίζοντας ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η δόμηση ισχυρών ομάδων και η συνεχής ενδυνάμωσή τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Deloitte: Σημαντικές οι προκλήσεις για τις LGBT+ εργαζόμενες γυναίκες

Μια νέα πραγματικότητα για τις συμπεριφορές αποκλεισμού γυναικών από τις προοπτικές επαγγελματικής τους εξέλιξης παρουσιάζεται στην τελευταία έκθεση της Deloitte, «Women@Work 2022: A Global Outlook». Σύμφωνα με αυτή, η διατομεακότητα (intersectionality) έχει σημασία καθώς γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι συμπεριφορές αποκλεισμού επηρεάζουν την πλειονότητα των εργαζομένων που ρωτήθηκαν, οι γυναίκες σε εθνοτικές μειονότητες στις χώρες τους, οι LGBT+ γυναίκες και εκείνες με χαμηλότερους διοικητικούς ή μη διευθυντικούς ρόλους είναι πιο πιθανό να τις βιώσουν.

Πολλές γυναίκες αισθάνονται λιγότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές της καριέρας τους συγκριτικά με πριν από 12 μήνες. Οι γυναίκες που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες είναι πιο πιθανό να αισθάνονται εξαντλημένες σε σχέση με συνάδελφους τους που ανήκουν στην εθνοτική πλειοψηφία της χώρας τους. Είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν ότι βιώνουν αποκλεισμό από άτυπες αλληλεπιδράσεις (15% έναντι 10%) και να αισθάνονται χειραγώγηση (9% έναντι 2%).

Οι LGBT+ γυναίκες έχουν παραπάνω από 10% περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι έχουν υπονομευθεί από διευθυντές λόγω του φύλου τους και 7% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι τους απευθύνθηκαν με αντιεπαγγελματικό ή ασεβή τρόπο σε σχέση με τις γυναίκες που δεν ανήκουν στην LGBT+ κοινότητα. Χθες, Τρίτη 17 Μαϊου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, μια σημαντική ημέρα που τα τελευταία 17 χρόνια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Τέλος, τα επίπεδα εξουθένωσης ποικίλλουν ανά επαγγελματικό επίπεδο.

Το 61% των γυναικών σε θέσεις μεσαίας διοίκησης και οι νεότερες γυναίκες (ηλικίας 18 έως 25 ετών) αναφέρουν ότι αισθάνονται εξαντλημένες, αποδεικνύοντας ότι τα υψηλά επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης βιώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες σε αυτές τις επαγγελματικές ομάδες. Οι συγκεκριμένες γυναίκες ήταν επίσης πιο πιθανό να αναφέρουν ότι σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους εντός δύο ετών.

Digital Realty: Οι επιχειρήσεις διαχείρισης δεδομένων πιο θελκτικές στο ανθρώπινο δυναμικό

Νέα έρευνα της Digital Realty, διεθνούς παρόχου cloud- και carrier-neutral data centers, colocation και λύσεων διασύνδεσης αναφέρει ότι το 65% των IT leaders σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, δηλώνουν ότι πρέπει να ενισχύσουν την ικανότητα των ομάδων τους στην ανάλυση δεδομένων για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί αντλώντας την μέγιστη αξία που μπορούν να τους προσφέρουν τα δεδομένα.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 78% σε επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής, σε σύγκριση με ποσοστό 63% σε επιχειρήσεις της Λατινικής Αμερικής, 55% σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και 48% στις επιχειρήσεις της Ασίας. Από την άλλη πλευρά, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των ομάδων, θεωρήθηκε μείζονος σημασίας ξεπερνώντας τις ανάγκες επένδυσης στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) (59%). Περισσότεροι από ένας στους πέντε (21%) των IT leaders παγκοσμίως, υπογράμμισαν ότι η έλλειψη εσωτερικού ταλέντου για την ανάλυση δεδομένων, καθώς και η έλλειψη ταλέντου στη δημιουργία τεχνικής ικανότητας (21%), αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί τους κατά την άντληση πληροφοριών από τα δεδομένα τους.

Από την άλλη πλευρά, οι IT leaders θα πρέπει να προσφέρουν στις ομάδες τους τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να μπορούν να ξεκλειδώσουν την αξία των δεδομένων και να θέσουν σε προτεραιότητα data centric στρατηγικές εάν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Τέλος, η έρευνα δείχνει ότι το 17% των IT leaders αναμένουν ότι οι πληροφορίες που βασίζονται στα δεδομένα, θα τους βοηθήσουν να προσελκύσουν περισσότερα ταλέντα στο μέλλον, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι υποψήφιοι θα προσελκύονται από οργανισμούς που κάνουν αποτελεσματική χρήση των δεδομένων τους. Αυτό είναι πιθανό να έχει αλλεπάλληλες προεκτάσεις καθιστώντας τις επιχειρήσεις με εξειδίκευση στη διαχείριση δεδομένων πιο θελκτικές στο ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες διαχείρισης δεδομένων, κάνοντάς τες ακόμα πιο ανταγωνιστικές.

Αγορά Εργασίας: Αναπροσαρμογή και των πρόσθετων αμοιβών από 1ης Μαϊου

Σε αναπροσαρμογή των πρόσθετων αμοιβών που προβλέπονται για την κυριακάτικη εργασία, τις αργίες, τη νυχτερινή εργασία και την εκτός έδρας απασχόληση οδηγεί η αύξηση του κατώτατου μισθού που ισχύει από την 1η Μαϊου. Σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα δεδομένα, οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την Κυριακή ή κατά την διάρκεια αργίας δικαιούται επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νομίμου ημερομισθίου. Στο πλαίσιο αυτό, η αμοιβή για εργασία την Κυριακή ή κατά τη διάρκεια αργίας για εργαζόμενο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης θα ανέλθει στα 55,73 ευρώ (προσαύξηση 23,88 ευρώ).

Για τον υπολογισμό της αμοιβής που δικαιούται ο εργαζόμενος σε περίπτωση εργασίας του κατά την Κυριακή, υπάρχει ένας διαχωρισμός:

  • Για επιχειρήσεις που απαγορεύεται η λειτουργία τους κατά τις Κυριακές, το προσωπικό δικαιούται να λάβει το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο ή το 1/25 του μισθού, προσαυξημένου κατά 75% επί του νομίμου ημερομισθίου.
  • Για επιχειρήσεις που επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές, το προσωπικό που θα απασχοληθεί σε ημέρα Κυριακή δικαιούται να λάβει μόνο την προσαύξηση 75% επί του νομίμου ημερομισθίου, καθώς και αναπληρωματική εβδομαδιαία ανάπαυση σε άλλη ημέρα της εβδομάδας.

Όσον αφορά στην νυχτερινή εργασία, αυτή αμείβεται με προσαύξηση 25% επί του νόμιμου ημερομισθίου. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τον νέο κατώτατο μισθό το ημερομίσθιο για τη νυχτερινή εργασία ανέρχεται σε 39,81 ευρώ (προσαύξηση 7,96 ευρώ). Η αμοιβή για την εκτός έδρας απασχόληση θα ανέλθει στο κανονικό ημερομίσθιο + 1 νόμιμο ημερομίσθιο (δηλαδή 31,85 €) για κάθε ημέρα εκτός έδρας απασχόλησης.