Vodafone: Δημιουργεί Tech Hub στο Ηράκλειο Κρήτης

Στη δημιουργία του Vodafone Tech Hub στο Ηράκλειο της Κρήτης προχωρά η Vodafone Ελλάδας, έχοντας ως στόχο να συγκεντρώσει το καλύτερο ταλέντο του νησιού γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε κορυφαία ψηφιακά έργα του ομίλου. Αναλυτικότερα, η εταιρεία έχει ήδη ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο, ενώ απευθύνεται στο σύνολο των σχετικών ειδικοτήτων.

«Καλούμε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να ζήσουν την τεχνολογία μαζί μας και να εργαστούν με απόλυτη ευελιξία, με ένα υβριδικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να δουλεύουν μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα στα γραφεία μας στο Ηράκλειο και στο σπίτι τους και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων μέσα στην παγκόσμια ομάδα της Vodafone.

Ζητούμε ανθρώπους με πάθος να ενταχθούν στη Vodafone και να γίνουν μέλη μία ομάδας κορυφαίων επαγγελματιών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Vodafone απασχολεί πάνω από 900 ανθρώπους που εργάζονται στις ΤΠΕ, εκ των οποίων το 20% είναι γυναίκες, και στοχεύει να προσελκύσει 100 ακόμη μηχανικούς πληροφορικής την επόμενη τριετία, ενώ έχει υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας #FutureReady, το οποίο κατανέμει τον χρόνο εργασίας σε ποσοστό 60% τηλεργασία και 40% στο γραφείο.

Συνεργασία CPI και Ergonomia

Βιωματικό webinar κατά της βίας και των διακρίσεων στον εργασιακό χώρο πραγματοποίησε η CPI, σε συνεργασία με την ErgoWell-being by Ergonomia. Το εν λόγω webinar απευθύνθηκε στο σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας και είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων ως προς την αναγνώριση, την πρόληψη και τη διαχείριση των θεμάτων αυτών.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη διάδραση και την αξιοποίηση σεναρίων με role playing, αναλύθηκαν όροι, όπως mobbing, bullying κ.ά., ενώ απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα όπως τί θεωρούμε βία και διάκριση στον εργασιακό χώρο, πώς αντιμετωπίζουμε τέτοιες συμπεριφορές, πώς θέτουμε τα όρια και πότε αυτά καταπατούνται.

Παράλληλα, στο webinar τονίστηκαν οι εταιρικές αξίες που διέπουν κάθε δραστηριότητά της CPI, όπως η ισότητα και ο σεβασμός, ενώ επισημάνθηκε ότι η εταιρία βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζομένους της.

Μ. Συρεγγέλα: «Οι δεξιότητες ισχυρό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας»

«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στην 5η Υπουργική Διάσκεψη της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Union for the Mediterranean) με θέμα την απασχόληση των ευάλωτων πληθυσμών, κυρίως των νέων και των γυναικών, που πραγματοποιείται στο Μαρόκο.

Η Μ. Συρεγγέλα συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης για την πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη, τις δεξιότητες και την καινοτομία και τόνισε το σημαντικό ρόλο της αναβάθμισης των ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων των νέων και των γυναικών, «δεξιοτήτων που λειτουργούν ως ισχυρό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε τόσο στην πρωτοβουλία «Green Jobs for Women», όσο και στη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες». Όπως είπε, με την πρωτοβουλία «Green Jobs for Women» υποστηρίζεται η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία επιδοτώντας τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με έμφαση στις άνεργες γυναίκες, ενώ με τη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες» προωθείται η γυναικεία έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Κατά την τοποθέτησή της η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα την περσινή χρονιά πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της ανεργίας στην Ε.Ε., δημιουργώντας κατά τη διάρκεια της πανδημίας περισσότερες από 50.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ), ενώ τη φετινή χρονιά θα «ανοίξουν» άλλες 86.000 νέες θέσεις μέσω των έργων και των δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν ακόμη ο Andrea Orlando, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Πολιτικών της Ιταλίας, ο Χρήστος Ιωάννου, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Business Europe και Διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ και ο Mustapha Tlili, Εκτελεστικός Γραμματέας της Αραβικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων.