Ο Γ. Τζιλιβάκης Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας

Ο Γιώργος Τζιλιβάκης, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με πολυετή θητεία σε υψηλόβαθμες θέσεις Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού προτείνεται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για τη θέση του Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας. Ο διορισμός του θα λάβει χώρα μετά από έγκριση της υποψηφιότητάς του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σηματοδοτώντας το «τελευταίο μίλι» για την μετεξέλιξη του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

Ειδικότερα, η θέση προκηρύχθηκε μέσω διαγωνισμού και στη συνέχεια ανεξάρτητη Επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, έκανε την πρώτη επιλογή των υποψηφίων και κατέληξε στους τέσσερις επικρατέστερους. Κατόπιν, το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας επέλεξε τους δυο εξ αυτών και υπέβαλε πρόταση στον υπουργό Εργασίας που έχει την αρμοδιότητα για την τελική επιλογή.

Ο Γ. Τζιλιβάκης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το ΑΠΘ και μεταπτυχιακού τίτλου στις Βιομηχανικές Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Warwick της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ έχει εργαστεί ως Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Toyota Hellas, στην Alpha Bank Σερβίας, στην Εγνατία Τράπεζα και στην Sprider Stores, καθώς και ως Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Folli-Follie και στην Intrum Hellas.

«Ο νέος Διοικητής θα κληθεί να αξιοποιήσει τη νομική του παιδεία, τις διοικητικές του ικανότητες και την πείρα του στις εργασιακές σχέσεις για να δημιουργηθεί μια Επιθεώρηση Εργασίας σύγχρονη διοικητικά και αμερόληπτη λειτουργικά. Μια Επιθεώρηση Εργασίας που μαζί με το νέο θεσμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα εγγυάται το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Χατζηδάκης.

Beat: Δημιούργησε το πρόγραμμα επιβράβευσης «Beat Drivers Club»

Το πρόγραμμα επιβράβευσης «Beat Drivers Club» δημιούργησε αποκλειστικά για τους συνεργάτες της η Beat, προσφέροντάς τους αποκλειστικά προνόμια και προσφορές σε κάθε απαραίτητη υπηρεσία για την καθημερινότητά τους ως οδηγοί ταξί. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά όλους τους οδηγούς – συνεργάτες της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη φάση του περιλαμβάνει πακέτο προληπτικών εξετάσεων σε συνεργασία με το HHG Hellenic Healthcare Group, Καφέ και Σνακ για τις καθημερινές διαδρομές σε συνεργασία με τα Εverest, δωρεάν υπηρεσίες στη συντήρηση αυτοκινήτου σε συνεργασία με την Total Energies και προνομιακές εκπτώσεις στην αγορά νέου οχήματος (ηλεκτροκίνητου ή συμβατικού) σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Hellas. Επισημαίνεται ότι το «Beat Drivers Club» λειτουργεί σε ειδική πλατφόρμα, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι συνεργαζόμενοι οδηγοί.

«Έχοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο DNA του, το Beat βρίσκει πάντα τρόπους να έρθει πιο κοντά στους συνεργάτες οδηγούς και τους επιβάτες του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καλύτερη ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, την ασφάλεια και τη βελτίωση των εισοδημάτων τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Soul Creative Agency: Internal Workshop για την εξέλιξη των ανθρώπων της

Tον Denis Avrilionis, ιδρυτή και CEO της Compelio φιλοξενεί την Τετάρτη 25 Μαΐου η Soul Creative Agency στο internal workshop της σειράς Wednesdays with (a) Soul, σε συνέχεια των ενεργειών για τη διαρκή εξέλιξη της ομάδας της.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πλαίσιο, τα μέλη του δημιουργικού γραφείου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα και να ανακαλύψουν τον κόσμο των NFTs και Blockchain, μέσα από τα μάτια του Denis Avrilionis, σύμβουλο επιχειρήσεων και οργανισμών για την αντίληψη, κατανόηση και αποτελεσματική χρήση του blockchain, καθώς και παραγωγό τεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών μέσω της εταιρείας του.

Ο guest speaker θα μυήσει την ομάδα της Soul Creative Agency στο αλφαβητάρι της τεχνολογίας των NFTs, στην μετάβαση στις τεχνολογίες του μέλλοντος και στην αλλαγή από το Internet of Communications στο Internet of Values. Όλα αυτά με απλό τρόπο, καθημερινά παραδείγματα στην πράξη και διαδραστικό ανοικτό διάλογο με τους συμμετέχοντες.