Elval: Τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης για όλους τους εργαζομένους της

Το πρόγραμμα «Navigating Personal and Organizational Mindsets for Growth and Excellence» σχεδίασε φέτος, για πρώτη φορά, η Elval, τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor, σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Το εν λόγω πρόγραμμα εκτείνεται σε βάθος τριετίας, απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων και βασίζεται στις εταιρικές αξίες της Elval, ενώ στοχεύει στην οριζόντια ανάπτυξη κοινών συμπεριφορικών δεξιοτήτων και νοοτροπίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πρόγραμμα «Navigating Personal and Organizational Mindsets for Growth and Excellence» σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να κλιμακώνεται, σμιλεύοντας νοοτροπία και ενισχύοντας δεξιότητες, που ενδυναμώνουν το ίδιο το άτομο, την ομάδα και τον οργανισμό, ενώ κάθε χρόνο υπάρχει ένα κεντρικό θέμα εκπαίδευσης και γύρω από αυτό αναπτύσσονται επιμέρους θεματικές ενότητες.

Warply: Λανσάρει πλατφόρμα για την επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού

Η Warply, εταιρεία προγραμμάτων Loyalty και Rewards, δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα “Ku\do’s by Warply” για την επιβράβευση προσωπικού. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα για Rewards & benefits – με πλατφόρμα, mobile apps και website –, την οποία κάθε εταιρεία μπορεί να αξιοποιήσει για να επιβραβεύσει το προσωπικό της ή και το δίκτυο συνεργατών της. Σύμφωνα με την Warply, η νέα πλατφόρμα διακρίνεται για τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, ενώ λειτουργεί συμπληρωματικά με τα εταιρικά intranet.

Το “Ku\do’s by Warply” διακρίνεται καθώς μέσα από την ίδια πλατφόρμα, μπορεί να επιβραβεύεται ένας υπάλληλος για την εργασία του, αλλά παράλληλα υπάρχουν διαθέσιμοι μηχανισμοί και για booking σε online / offline σεμινάρια, για content management, για online τεστ και quiz γνώσεων, καθώς και αυτοματοποιημένες πιστοποιήσεις που μπορεί να λαμβάνει ο χρήστης μετά από ένα επιτυχημένο course.

Ο χρήστης μπορεί να συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης από όλα αυτά τα «εκπαιδευτικά» actions, αλλά και από την επίτευξη στόχων στην εργασία του, όπως και για lifetime events (π.χ. τα γενέθλια του), καθώς και για συμμετοχή σε διαγωνισμούς, σε εταιρικές ενέργειες CSR κ.α.

Παράλληλα μπορεί να κάνει και την εξαργύρωση των πόντων επιβράβευσης μέσα από την ίδια πλατφόρμα, σε gift vouchers ή εμπειρίες και άλλα δώρα που ο ίδιος επιλέγει. «Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο rewarding σύστημα, που δε συνδέεται μόνο με τις πωλήσεις και την εργασία, αλλά με τη συνολική στάση και εξέλιξη ενός εργαζομένου, με έμφαση στο κομμάτι της ενημέρωσης / εκπαίδευσης / διάδρασης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Warply.

Run4More: Εφαρμογή με στόχο την παρακίνηση για ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής

Τον πρώτο της διαγωνισμό, μέχρι τις 12 Ιουνίου, διοργανώνει η Run4More, η πρώτη δωρεάν εφαρμογή στην Ελλάδα, που επιβραβεύει με πόντους τους χρήστες για να γυμνάζονται. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα του διαγωνισμού, η εφαρμογή θα επιβραβεύει τους χρήστες της με διπλάσιους πόντους για κάθε μέτρο.

Έτσι, κάθε 2 χιλιόμετρα αντιστοιχούν σε 1 συμμετοχή στην κλήρωση για μια σειρά δώρων, όπως iPhone 13, δωροεπιταγές, Huawei smartwatch και διανυκτερεύσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κ.ά. Αξιοποιώντας μηχανισμούς μηχανικής εκμάθησης, η εφαρμογή προτείνει τις «καλύτερες» και τις «πιο ταιριαστές» για τον κάθε χρήστη προσφορές, μεγιστοποιώντας την πιθανότητα παρακίνησης, με στόχο την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου, υγιεινού και βιώσιμου τρόπου ζωής.

Η Run4More είναι ήδη διαθέσιμη σε δημόσια δοκιμαστική λειτουργία για συσκευές Android και iPhone (iOS), με τα επίσημα εγκαίνιά της να προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο, ενώ, μέχρι σήμερα, πάνω από 500 χρήστες έχουν κατεβάσει τη Run4More στο κινητό τους.

Η Interamerican ολοκλήρωσε το Graduate Traineeship Program

Με στόχο την ανάδειξη της νέας γενιάς επαγγελματιών, η Interamerican πραγματοποιεί την καινοτόμο πρωτοβουλία “Interamerican Graduate Traineeship Program”, με την πρόσληψη τεσσάρων νέων ταλαντούχων στελεχών. Η εταιρεία μέσα από αυτή τη δράση δίνει την ευκαιρία σε νέους απόφοιτους ακαδημαϊκών σχολών να απασχοληθούν στα πιο σημαντικά έργα της, βάζοντας τις βάσεις για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία εντός της Interamerican, μέσα από την ανάδειξη των ικανοτήτων και του ταλέντου τους.

Για τη δημιουργία της καμπάνιας του προγράμματος, η οποία είχε διάρκεια από τις 11 έως τις 31 Μαρτίου, η ομάδα του HR συνεργάστηκε με την ομάδα του Corporate Marketing, συγκεντρώνοντας συνολικά 175 αιτήσεις. Η πρώτη φάση αξιολόγησης αφορούσε ένα digital assessment από τον νέο συνεργάτη της Interamerican, την Bryq, το οποίο αξιολογούσε τόσο τα cognitive skills, όσο και στοιχεία προσωπικότητας, στο οποίο συμμετείχαν 122 υποψήφιοι.

Από αυτούς τους 122 η Interamerican κατέληξε σε 30 υποψηφίους, το προφίλ των οποίων συνέπιπτε με τις ανάγκες της θέσης, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα της προσωπικής συνέντευξης με φυσική παρουσία στα γραφεία της εταιρείας.

Οι 12 επικρατέστεροι υποψήφιοι κλήθηκαν να γνωρίσουν leaders της Interamerican μέσω digital interviews και αξιολογήθηκαν σε ομαδικές και ατομικές εργασίες σε ένα “One Day Assessment Center”, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την τελική επιλογή των τεσσάρων υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες από όλες τις αξιολογήσεις και τις συνεντεύξεις, οι οποίοι προσλήφθηκαν στην Interamerican στις 11 Μαΐου.

Persado: Νέα Junior Talent Acquisition Specialist η Χριστίνα Γιαντζόγλου

Καθήκοντα Junior Talent Acquisition Specialist στην Persado ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Χριστίνα Γιαντζόγλου, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε την ίδια θέση στην Cepal.

H X. Γιαντζόγλου είναι απόφοιτη του ΕΚΠΑ και κάτοχος MS στο HR Management από το ΟΠΑ.

Συνεργασία Βίκος και We4all

Το πρόγραµµα «Green Future» πραγματοποιεί η Βίκος, σε συνεργασία με την We4all, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται εκπαιδεύσεις σε δέκα νηπιαγωγεία και δηµοτικά σχολεία της Αττικής, με στόχο την καλλιέργεια «πράσινης» συνείδησης στις επόμενες γενιές.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 5 έως 11 ετών να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον και να ενηµερωθούν αναλυτικά για την ανακύκλωση.

Κάθε εκπαίδευση αποτελείται από θεωρητική κατάρτιση των παιδιών µέσα στην αίθουσα και µετέπειτα, δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η συγκεκριμένη συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο του προγράµµατος εταιρικής υπευθυνότητας «Ο Βοίκος της ζωής µας».