Coca-Cola Τρία Έψιλον: Συνεχίζει το Rise Management Trainee

Μέχρι τις 30 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Rise Management Trainee της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους με ταλέντο και όρεξη για μάθηση να διευρύνουν τις γνώσεις στο αντικείμενό τους, με βάση τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της αγοράς, να αποκτήσουν εξειδίκευση στον τομέα τους και να καλλιεργήσουν περαιτέρω ένα φάσμα δεξιοτήτων, όπως η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα και οι ηγετικές ικανότητες.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες που διαθέτουν εργασιακή εμπειρία έως 4 έτη και αφορά θέσεις στα εμπορικά τμήματα της εταιρείας, σε τμήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και σε υποστηρικτικά τμήματα, όπως το Οικονομικό και η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση του προγράμματος και με βάση το πλάνο καριέρας τους, θα εξελιχθούν σε οργανικές θέσεις μέσα στην εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες όπου έχει παρουσία ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

«Στην Coca-Cola Τρία Έψιλον αναζητάμε συνεχώς νέους ανθρώπους με ταλέντο και πάθος για εξέλιξη, για να τους προσφέρουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα τους σε ένα βραβευμένο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον. Το πρόγραμμα Rise Management Trainee παρέχει ταχεία εξέλιξη, καθοδήγηση και εφόδια σε νέους επαγγελματίες για να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να χτίσουν την επαγγελματική πορεία που ονειρεύονται» δήλωσε η Κωνσταντίνα Μπάρκα, Διευθύντρια People & Culture της εταιρείας.

ΠΑ.ΜΑΚ: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε τη Δευτέρα 30 Μαΐου το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, θέλοντας να συμβάλλει δυναμικά στη διαμόρφωση συνθηκών και πλαισίων εφαρμογής της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της δημιουργικής ένταξης της διαφορετικότητας των ατόμων σε όλο το εύρος της πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ, το ΠΑ.ΜΑΚ. σχεδιάζει από το νέο ακαδημαϊκό έτος ενημερωτικές εκδηλώσεις φοιτητών και αποφοίτων, εκπαιδεύσεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας και τη δημιουργία «Diversity Ambassadors», οι οποίοι, υπό το συντονισμό του Γραφείου Διασύνδεσης, θα υλοποιούν ενημερώσεις και θα συμμετέχουν σε δράσεις συναφούς θεματολογίας.

Τιτάν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του together

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος together, μιας πρωτοβουλίας της Τιτάν και του φορέα καινοτομίας Youthnest, για την ενδυνάμωση νέων επαγγελματιών ηλικίας 25-35 χρονών στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου δικτύου επαγγελματιών στην πόλη, εστιάζοντας παράλληλα στην προσωπική εξέλιξη του κάθε ενός ξεχωριστά.

Ειδικότερα, μέσα σε μόλις 5 μήνες, δηλαδή από τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι τον Μάιο 2022, περισσότεροι από 100 νέοι και νέες της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την πιο φρέσκια και καινοτόμα κοινότητα της πόλης, μέσα από 25 εργαστήρια και συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα together επικεντρώθηκε στην επαγγελματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, στο wellbeing τους καθώς και στο χτίσιμο δυνατών σχέσεων, ενώ θα συνεχιστεί για 2η χρονιά με ανανεωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων της Θεσσαλονίκης για τη χρονιά 2022-23.

ΕΛΕΠΑΠ: Νέα HR Director η Χαρά Διαμαντοπούλου

Καθήκοντα HR Director στην ΕΛΕΠΑΠ ανέλαβε η Χαρά Διαμοντοπούλου.

Η Χ. Διαμαντοπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί ως HR Director σε μια σειρά από εταιρείες, όπως η Club Med, Aldemar Resorts και Hellas Jet, ενώ η πιο πρόσφατη θέση της ήταν αυτή της HR Director στην Market In.