Mytilineos: Νέα Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού η Σάρα Φιδέλη

Καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στην Mytilineos ανέλαβε από την 1η Ιουνίου η Σάρα Φιδέλη, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια κατείχε την θέση της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στην διεθνή Γενική Διεύθυνση Ρίσκου της Τράπεζας ING.

Η Σ. Φιδέλη είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής του ΕΚΠΑ και κάτοχος διπλώματος Γαλλικών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Αγγλικών του Πανεπιστημίου ΜcGill του Καναδά, ενώ διαθέτει μακρόχρονη και διεθνή εμπειρία στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις σε διεθνείς εταιρείες διαφορετικών κλάδων, όπως Teva Pharmaceuticals, The Coca-Cola Company, Unilever και Metro GROUP.

Terracom: Τετραήμερη εργασία για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Στην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, χωρίς να επηρεάζονται τα εργασιακά δικαιώματα, το ωράριο εργασίας και οι μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων προχωρά πιλοτικά η Terracom, με σκοπό την μελλοντική καθολική εφαρμογή, ύστερα από ανάλυση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν.

«Η δύναμη της Terracom είναι οι άνθρωποί της, οι οποίοι αποτελούν το βασικότερο παράγοντα της ανάπτυξης και της συνεχούς εξέλιξής της» αναφέρει ο Δημήτρης Ζαχαράκης, CEO της εταιρείας και συνεχίζει: «Με την υιοθέτηση της τετραήμερης εργασίας για τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με το υβριδικό μοντέλο εργασίας που έχει ακολουθήσει η εταιρεία μας από την αρχή της πανδημίας, προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και περισσότερες επιλογές για να αποφασίσουν οι άνθρωποί μας το βέλτιστο μοντέλο υλοποίησης των καθημερινών εργασιών».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τις παροχές προς όλους τους ανθρώπους της προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ιδιωτική ασφάλεια υγείας, συνταξιοδοτικό/ανταποδοτικό πρόγραμμα καθώς και πρόγραμμα διάθεσης μετοχών (stock options).

Olympia Group: Υποστηρίζει τα προγράμματα του The Boardroom

Την πρωτοβουλία The Boardroom για την ενδυνάμωση, δικτύωση και υποστήριξη των γυναικών με στόχο την ανάληψη θέσεων σε Διοικητικά Συμβούλια, υποστηρίζει η Olympia Group, συμμετέχοντας ως υποστηρικτής στα προγράμματα που υλοποιεί το the Boardroom στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναλαμβάνει δράση με στόχο την ενδυνάμωση και την παροχή ίσων ευκαιριών στις γυναίκες που απασχολούνται στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της, την επαγγελματική εξέλιξη και την ενίσχυση του ρόλου τους στη λήψη αποφάσεων, καθώς και την υποστήριξη και προετοιμασία τους για την ανάληψη θέσεων στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

«Στην Olympia στηρίζουμε τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας με στόχο την ανάπτυξη “δεξαμενών ταλέντου” με γυναίκες που έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να εξελιχθούν και να αναλάβουν ανώτερες διοικητικές θέσεις και τελικά να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων των εταιριών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καραγιάννης, εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia Group. Από την πλευρά της, η Ιωάννα Χριστοδουλοπούλου, Talent Director, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Στόχος μας είναι να ενισχύουμε συνεχώς τη δημιουργία εταιρικής κουλτούρας όπου η διαφορετικότητα (χαρακτηριστικών, απόψεων κτλ.) και η συμπερίληψη είναι παράγοντες που συμβάλλουν  στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας, και στην βελτίωση της προστιθέμενης αξίας που προσδίδουν». Επισημαίνεται, τέλος, ότι σήμερα οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 40% στο management team της εταιρείας και σε ποσοστό 43% στο Διοικητικό της Συμβούλιο, ενώ στις βασικές εταιρείες του χαρτοφυλακίου της αντίστοιχα, οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 32% σε διοικητικές θέσεις, 20% σε επίπεδο ανώτατης διοίκησης και 12,5% σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων.