Allianz Trade: Δημιούργησε Ακαδημία Γονέων σε συνεργασία με την Hellas EAP

Μια Ακαδημία Γονέων δημιούργησε η Allianz Trade, σε συνεργασία με την Hellas EAP, στο πλαίσιο του Employee Work Well Plan, με σκοπό να υποστηρίξει ενεργά το 62% των ανθρώπων της, το οποίο έχει και τον ρόλο του γονέα/φροντιστή στη ζωή του. Συγκεκριμένα, η εν λόγω Ακαδημία Γονέων θα είναι ανοιχτή για όλους τους γονείς, με τις συναντήσεις να πραγματοποιούνται μία φορά κάθε τετράμηνο, σε προγραμματισμένη ημερομηνία από τις 16:00 έως τις 17:30, ενώ κάθε συνάντηση θα ασχολείται με διαφορετικό θέμα, φιλοξενώντας τον αντίστοιχο ειδικό ως guest speaker.

«Οι ειδικοί της Hellas EAP μας προσφέρουν επιστημονική γνώση, πρακτικές λύσεις και πολύτιμες συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή με τα παιδιά μας πιο εύκολη και να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα» ανέφερε στο Workforce η Ήβη Μελακοπίδη, Senior HR Manager της Allianz Trade. Η αρχή έγινε τον Μαΐο, με την πρώτη συνάντηση να έχει τίτλο «Αναγνωρίζοντας και Καλλιεργώντας τα Δυνατά Σημεία και Ταλέντα των Παιδιών» και guest speaker την Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα.

«Κατά την πρώτη συνάντηση, η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν πολύ θετική. Μέσα από την εμπειρία συμμετοχής στην ομάδα, αλλά και από την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη – γονείς, είχαμε τη δυνατότητα για δημιουργική ανατροφοδότηση και επικοινωνία, ενδυνάμωση και ουσιαστική υποστήριξη στην άσκηση του γονεϊκού μας ρόλου» επισήμανε η Η. Μελακοπίδη. Σημειώνεται, τέλος, ότι η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, με θέμα «Αυτοεκτίμηση στα παιδιά: χτίζοντας από νωρίς το οικοδόμημα».

Skills4Jobs: Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού

Nέα πρωτοβουλία που έχει στόχο να προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις και να διασυνδέσει τους νέους της χώρας με την αγορά εργασίας σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΒ, ξεκινώντας με δύο πιλοτικές δράσεις σε συνεργασία με το ReGeneration. Πρόκειται για το «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές» και το «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής», προγράμματα που απευθύνονται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από την τεχνολογική και τεχνική εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι δύο δράσεις του Skills4Jobs περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων για τους Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ και για τους Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ).
  • Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills),
  • Συμβουλευτική & Μentoring, και
  • Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος ανέφερε τα εξής: «Στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις-μέλη μας να βρουν ανθρώπινο δυναμικό με κατάλληλες δεξιότητες, να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους μας, επενδύοντας στην κατάρτιση και την απασχόλησή τους, και να συμβάλλουμε με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας, μέσα από τη διευκόλυνση της μετάβασης των αποφοίτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας».

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration σημειώνει: «Αξιοποιώντας πλήρως την τεχνογνωσία των 90 και πλέον ακαδημιών του ReGeneration, τις 700.000+ ώρες εκπαίδευσης, καθώς και τις 2.600+ προσλήψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος, ενώνουμε δυνάμεις με έναν από τους ισχυρότερους θεσμικούς φορείς της χώρας, εκπονώντας, για αρχή, 2 διαφορετικές πιλοτικές ακαδημίες, με στόχο τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, αλλά και την καθολική απορρόφησή τους από αυτήν».

Accenture: Μόνο ένας στους έξι εργαζόμενους αισθάνεται συνδεδεμένος με την εργασία του

Μόνο 1 στους 6 ανθρώπους αισθάνεται συνδεδεμένος με την εργασία του, σύμφωνα με την μελέτη «Organizational culture: From always connected to omni connected» της Accenture. Αναλυτικότερα, βάσει της εν λόγω μελέτης, το 42% των εργαζομένων στο γραφείο δηλώνει ότι δεν αισθάνεται σύνδεση με την εργασία του, σε σύγκριση με το 36% όλων όσοι ακολουθούν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας και το 22% όλων όσοι εφαρμόζουν αποκλειστικά τηλεργασία.

Επιπρόσθετα, η μελέτη δείχνει ότι οι εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπειρίες μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδά τους κατά 7,4%, με τις εμπειρίες αυτές να βοηθούν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και να αντιπροσωπεύουν το 59% της πρόθεσης ενός εργαζομένου να παραμείνει στη δουλειά του, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των omni-connected ατόμων δηλώνει ότι μπορεί να είναι παραγωγικό οπουδήποτε. Εντούτοις, μόνο το 17% των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσε ότι βιώνει και επωφελείται από ολοκληρωμένες εμπειρίες στον εργασιακό του χώρο. Τέλος, η μελέτη παρέχει ένα πλαίσιο για τα υψηλόβαθμα στελέχη προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εμπειρίες.

Όπως επισημαίνεται, οι ηγετικές ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν ικανοποιώντας τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες των εργαζομένων, ενώ βασικοί πυλώνες δράσης είναι η εφαρμογή σύγχρονου στυλ ηγεσίας, όπου οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις και η επικοινωνία είναι τακτική και διαφανής, η ενίσχυση της σύνδεσης της εργασίας των ατόμων με τον ευρύτερο εταιρικό σκοπό, η επέκταση της ευελιξίας και η δυνατότητα για πειραματισμό και εξερεύνηση των αναδυόμενων τεχνολογιών από τους εργαζόμενους.